Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Resolution Property si Zeus CM sunt noii proprietari ai cladirilor Floreasca Park
Resolution Property si Zeus CM sunt noii proprietari ai cladirilor Floreasca Park
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 02 Sep 2020 15:23
Resolution Property si Zeus Capital Management au achizitionat recent Floreasca Park, un complex de birouri de aproximativ 40.000 mp, situat in centrul Bucurestiului. Proprietatea a fost vanduta celor doua companii reunite intr-un joint-venture de catre un fond administrat de GLL Real Estate Partners GMBH (membru al Grupului Macquarie). Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.
Ansamblul de birouri Floreasca Park a fost dezvoltat de Portland Trust in urma unei investitii de 70 de milioane de euro.
Floreasca Park este prima investitie facuta de Resolution in Romania si cea de-a cincea investitie din portofoliul Zeus pe piata imobiliara din Bucuresti si reprezinta prima achizitie a parteneriatului dintre cele doua companii de top care se ocupa de investitii si administrarea activelor.
Cladirea premium de birouri se afla in zona Floreasca - Barbu Vacarescu, una dintre cele mai cautate arii de business din Bucuresti, adesea denumita si „Noul CBD” (Central Business District). Complexul, al carui principal chirias este compania Oracle, este alcatuit din doua cladiri moderne de birouri de clasa A, conectate printr-o parcare subterana cu o capacitate de 586 de locuri. Alti chiriasi reprezentativi sunt Kellogg’s, BASF, Saint-Gobain, Ursus Breweries si ENI. Proprietatea beneficiaza de conexiuni la mai multe mijloace de transport in comun si ofera o serie de facilitati pentru chiriasi, inclusiv o cafenea si o unitate bancara.
"In ciuda schimbarii practicilor de lucru, cererea pentru spatii de birouri bine echipate si amplasate in zonele centrale de business va continua sa fie ridicata. Suntem multumiti de modul in care piata de real-estate continua sa evolueze si ne mandrim prin faptul ca am fost intotdeauna in fruntea acestor schimbari. Dorim sa facem din achizitia Floreasca Park urmatorul pas al prezentei noastre extinse in Romania si Europa Centrala si de Est", a declarat Scott O'Donnell, Resolution Property.
Cumparatorii au fost consiliati de catre Kinstellar, Knight Frank, Ernst & Young si Sentient. Achizitia a fost finantata de Erste Bank. GLL Real Estate Partners GMBH a fost consiliat de PeliPartners, Cushman & Wakefield Echinox si Portland Trust in calitate de property manager.
***
Resolution Property a fost fondata in 1998 cu scopul specific de a investi in proiectele imobiliare comerciale britanice si europene cu potential de rentabilitate ridicata printr-o combinatie intre o selectie initiala buna a proprietatilor, management activ, reamenajare si potential de redezvoltare. Compania este detinuta de grupul chinez Fosun.
Zeus Capital Management este o companie cu capital privat de investitii imobiliare si de administrare a acestora. Compania, infiintata in 2007, este o organizatie profesionala complet integrata, care realizeaza administrarea activelor si a proprietatilor pentru portofoliile sale imobiliare, cu echipe constituite local in toate regiunile tinta. Zeus Capital Management activeaza in prezent in Europa si Statele Unite. In Bucuresti, compania detine si cladirea HQ Victoriei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMAUTODESKelmas_1octVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere