Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - S IMMO: Majorare de 11% a veniturilor din primele sase luni ale anului 2019
S IMMO: Majorare de 11% a veniturilor din primele sase luni ale anului 2019
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 20 Sep 2019 06:25
Dezvoltatorul austriac S Immo, ce detine in Romania hotelul Novotel, cladirea de birouri The Mark si centrul comercial Sun Plaza, a inregistrat o crestere de 11% a veniturilor din primele sase luni ale acestui an, pana la 101 milioane de euro. Veniturile obtinute din inchirieri s-au situat la 58,1 milioane de euro (+15,3%), cele operationale s-au cifrat la 16,2 milioane de euro (-1,8%), iar cele obtinute de pe segmentul hotelier au crescut la 26,7 milioane de euro (+10,8%).
In acelasi interval, S Immo a inregistrat o majorare de 8% a profitului brut, care a ajuns la 52,7 milioane de euro, si un indicator de profitabilitate operationala (EBITDA) de 43,3 milioane de euro (+9,3%).
"Aceste cifre demonstreaza clar capacitatea operationala cu care ne gestionam portofoliul. Cumparam proprietatile potrivite, carora le valorificam potentialul si le crestem valoarea. Strategia pe care o urmam genereaza efecte pozitive asupra situatiei veniturilor si am reusit, inca o data, sa ne imbunatatim semnificativ indicatorii-cheie. Asadar, ne indreptam din nou catre o crestere substantiala a rezultatelor anuale", a declarat Ernst Vejdovszky, CEO al grupului S Immo.
Compania detine un portofoliu evaluat la 2,3 miliarde euro la finele lunii iunie 2019, din care proprietatile comerciale (inclusiv birouri) reprezinta 71,3%, iar cele rezidentiale 28,7%.
In continuare, managementul S Immo analizeaza posibilitati de achizitii in toate tarile in care compania opereaza. Dupa cumpararea terenurilor din Bucuresti (5.000 mp pe Calea Dorobantilor) si Budapesta (30.000 mp in zona Váci út), grupul are in plan investitii in marile orase ale Germaniei. In acest sens, a achizitionat mari suprafete de teren in apropierea Berlinului, ajungand la o arie de circa un milion de metri patrati detinuta in jurul capitalei Germaniei, Leipzig fiind, de asemenea, un oras cu potential de investitii. "Vedem un potential urias de dezvoltare in aceste zone si avem in plan cateva proiecte de anvergura. In acelasi timp, analizam alte oportunitati interesante de investitii si pe alte piete unde operam. Achizitiile recente ne permit venituri continue, asigura potentialul valoric al portofoliului nostru, dar si o dezvoltare stabila si solida a veniturilor din anii urmatori", a precizat Friedrich Wachernig, membru al boardului S Immo.
Pe terenul de 5.000 mp achizitionat in Bucuresti in luna februarie 2019, compania pregateste constructia unei cladiri de birouri de tip boutique. Potrivit datelor S Immo, lucrarile de executie ar urma sa inceapa in 2021.
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
concelex
quadratum
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
siniat
Acvatot 2019
rigips
noark
theda mar
EDIT-Structural
Ubitech
MAKITA
ness project
ERBASU CONSTRUCT
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander