Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SBR Soletanche Bachy investeste prioritar in cercetare, noi tehnologii si digitalizare
SBR Soletanche Bachy investeste prioritar in cercetare, noi tehnologii si digitalizare
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 12 Mai 2021 06:53
SBR Soletanche Bachy Fundatii, companie specializata in solutii geotehnice complexe, are un portofoliu actual de proiecte cu o valoare cumulata de circa 40 de milioane de lei, reprezentand investitii de anvergura, printre care se afla un depozit logistic in Cernica, lucrari de infrastructura pe autostrada A0 (loturile din sud), respectiv in alte hub-uri industriale si tehnologice din Cluj-Napoca, Tirgu Mures si Constanta. Compania a traversat o perioada favorabila a activitatii in 2020, inregistrand o crestere a cifrei de afaceri de 10% fata de anul precedent, aceasta ajungand la 51 milioane de lei. Pentru 2021, SBR ia in calcul asocieri cu companii importante din domeniul infrastructurilor - rutiere, feroviare, maritime - pentru a aduce in cadrul proiectelor know-how-ul deosebit de important in realizarea lucrarilor speciale cu impact major in activitatea economica a Romaniei.
Interviu cu Lóránd Sata (43 de ani), director general la Soletanche Bachy Fundatii si manager cu o experienta profesionala de 20 de ani pe piata constructiilor.
 
- Cum a evoluat activitatea de constructii in 2020 si ce impact a avut pandemia asupra activitatii companiei?
- Anul 2020 a fost foarte solicitant pentru toti operatorii economici, nu numai pentru constructori. Contractele semnate din 2019 si cele de la inceputul anului 2020 ne-au ajutat sa absolvim provocarile din perioada martie-decembrie. Lucrarile s-au desfasurat conform asteptarilor si, deloc surprinzator, majoritatea lor au fost finalizate inainte de termenele asumate, o contributie semnificativa in aceasta perioada avand-o operativitatea furnizorilor de materiale, care au raspuns prompt cerintelor noastre si ai caror timpi de livrare au scazut considerabil, mai ales in orasele aglomerate - tocmai din prisma restrictiilor de circulatie.
 
- Cum s-a reflectat aceasta evolutie in planul rezultatelor financiare?
- In anul 2020 am realizat o cifra de afaceri de 51 milioane de lei, cu o crestere de 10% fata de anul precedent, insa segmentarea acesteia a fost mult diferita fata de anii precedenti. In pofida situatiei actuale declansate de pandemie, ne asteptam la mentinerea acestui ritm de crestere si in 2021.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- In momentul de fata, activitatea noastra se desfasoara in jurul Bucurestiului, unde lucram la fundatia unui depozit logistic in Cernica, dar si la infrastructura pe autostrada A0, loturile din sud. Avem lucrari importante si alte hub-uri industriale si tehnologice, cele mai mari fiind in Cluj-Napoca, Tirgu Mures si Constanta. Portofoliul actual de proiecte se ridica la aproximativ 40 de milioane de lei, insa in domeniul nostru - al solutiilor geotehnice complexe - o buna parte a proiectelor sunt de scurta durata, timpul lor de ofertare este, de asemenea, extrem de scurt, modificand portofoliul contractat in mod foarte dinamic.
 
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?
- Unul dintre obiectivele principale ale grupului Soletanche Bachy este cel de a investi un procent considerabil din cifra de afaceri in activitati de dezvoltare si cercetare. Mai mult decat atat, anul 2020 s-a remarcat prin adaugarea unor utilaje noi, moderne si mai performante in flota noastra de echipamente. Cu noi utilaje si noi directii de dezvoltare, solutii integrate si tehnologii patentate, reusim sa venim cu pachete din ce in ce mai competitive pentru clientii nostri, in orice conditii de teren. Pentru anul 2021, SBR ia in calcul asocieri cu companii importante din domeniul infrastructurilor - fie ele rutiere, feroviare sau maritime - pentru a aduce in cadrul proiectelor know-how-ul deosebit de important in realizarea lucrarilor speciale cu impact major in activitatea economica a Romaniei.
 
- Cum va aliniati noilor trenduri tehnologice si digitale?
- Transformarea digitala are un impact deosebit in industria constructiilor, punandu-si amprenta asupra conceptului organizational si asupra filialelor Soletanche Bachy. Cea de-a patra revolutie industriala presupune o fuziune de tehnologii care estompeaza granitele dintre sferele fizice, digitale si biologice. Ea obliga companiile sa combine solutii tehnologice pentru inovatie continua, ceea ce conduce la regandirea modului in care acestea isi desfasoara activitatea. La nivel de grup, in cadrul Soletanche Bachy, consideram ca digitalizarea contribuie la imbunatatirea productivitatii si a rentabilitatii, reducerea timpilor “morti”, cresterea interesului clientilor si colegilor nostri (mediu interactiv), precum si la fructificarea informatiilor si a experientelor culese din cadrul proiectelor noastre.
Zetta-Lyze este o platforma interactiva de baze de date, creata de Soletanche Bachy, multi-aplicatie, multi-profil/ profesie, cu surse multiple, usor accesibila de oriunde, care ofera informatii in timp real. Astfel, transformarea digitala este un proces complex si foarte pasionant pentru noi, este un element strategic al companiei, care genereaza procesele de inovatie si astfel rezulta servicii mai bune livrate partenerilor nostri.
 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in lucru?
- Din cauza situatiei fara precedent prin care am trecut in anul 2020, care din pacate inca face parte din cotidianul nostru, principala noastra provocare si prioritate a fost si ramane mentinerea unui mediu sigur pentru angajatii nostri. Datorita masurilor implementate atat in santiere, cat si la birou, chiar dinaintea acestei situatii, am reusit sa ne continuam activitatea fara intreruperi.
Piata fortei de munca este, in continuare, foarte volatila si observam dificultati in procesul de recrutare de personal calificat. Pe de alta parte, mentinem si initiem un dialog deschis, direct si permanent cu intreaga noastra echipa, resursa cea mai valoroasa pe care o avem.
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
rigips
Acvatot 2019
EDIT-Structural
quadratum
siniat
CDS
theda mar
Ubitech
concelex
MAKITA
strabag nivel 1
leviatan
viarom
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander