STRABAG: Crestere de 65% a afacerilor din Romania in 2023, la 520 milioane euro |
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 25 Apr 2024 10:51 |
Strabag SE, grupul tehnologic european listat la bursa pentru servicii de constructii, s-a confruntat in 2023 cu piete in mare parte in declin. Cu toate acestea, datorita capacitatii sale de a acoperi intregul lant valoric al constructiilor si datorita prezentei sale geografice extinse, Strabag poate privi inapoi la o performanta puternica in 2023. Volumul productiei Grupului a crescut cu 8%, ajungand la 19,1 miliarde de euro, iar portofoliul de comenzi a ramas mai mult sau mai putin stabil la un nivel foarte ridicat de 23,5 miliarde de euro. Profitul net dupa minoritati a crescut cu 33%, ajungand la 631 milioane de euro, cea mai mare cifra din istoria Strabag SE.
Pe piata romaneasca, Strabag este activa din 1991, stabilindu-si sediul central in Bucuresti in 1994. In prezent, Strabag SRL, subsidiara din Romania, are birouri in toate orasele mari ale tarii: Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Cluj, Iasi. In Romania, compania activeaza in toate sectoarele de constructii, in special in segmentele de infrastructura de transport, constructii de cladiri si inginerie civila, precum si in proiecte de constructii de mediu, si se intinde pe toate domeniile industriei constructiilor si acopera intregul lant valoric al constructiilor.
Extinderea fortei de munca si oportunitati de angajare: Intr-un an marcat de incertitudini economice globale, Strabag si-a extins cu succes forta de munca in Romania, cu o crestere notabila de 10% a numarului de angajati. Aceasta crestere de la 1.768 la 1.942 de angajati evidentiaza expansiunea operationala robusta a companiei si reflecta dedicarea acesteia de a crea oportunitati valoroase de angajare si de a contribui in mod pozitiv la economia locala.
Volum de productie record: Anul 2023 a fost remarcabil pentru Strabag in Romania, compania inregistrand o crestere de 65% a volumului de productie, de la 315,46 milioane de euro in 2022 la 519,26 milioane de euro.
Aceasta crestere este o dovada a eficientei operationale a companiei si a finalizarii cu succes a unor proiecte cheie, consolidandu-si pozitia ca unul dintre cei mai de incredere jucatori din sectorul constructiilor. In special, in 2023 a fost finalizat proiectul Chetani - Campia Turzii pe Autostrada Transilvania (A3) cu un avans remarcabil de 8 luni fata de termen, asigurand o conectivitate critica, de mare viteza, intre Targu Mures, Timisoara si Arad, precum si cu Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac.
In plus, in 2023, a fost atinsa o alta etapa importanta odata cu finalizarea noului Terminal T4 de la Aeroportul Iasi, care va spori si mai mult conectivitatea regionala. Aceste realizari demonstreaza angajamentul Strabag si agilitatea strategica a companiei pentru livrarea de proiecte de mare complexitate la un nivel ridicat de calitate, pozitionandu-se pentru a valorifica oportunitatile viitoare si pentru a depasi constant asteptarile.
Managementul strategic al proiectelor in lucru: In ciuda unei scaderi de 13% a portofoliului de comenzi, de la 567,13 milioane de euro in 2022 la 495,74 milioane de euro in 2023, Strabag continua sa livreze proiecte semnificative cu o eficienta si o viteza remarcabile.
Perspective pentru 2024
Strabag a inceput anul 2024 in forta, prin livrarea drumului expres de aproximativ 19 km care leaga Autostrada Transilvania (Biharia) de Soseaua de Centura a Municipiului Oradea (Santandrei) - cu o luna inainte de termen. In plus, compania se apropie de finalizarea modernizarii DJ691 / LOT2 de langa Timisoara si, de asemenea, progreseaza in finalizarea Podului Hobanat peste raul Somes din Satu Mare si a modernizarii Aeroportului Targu Mures.
Strabag SE este un grup european de tehnologie pentru servicii de constructii, lider in materie de inovare si putere financiara, cu 83.000 de angajati si un volum anual de productie de aproximativ 19 miliarde euro.
|