VIAROM: Portofoliu de lucrari in valoare de 870 milioane lei, la finalul anului 2024 |
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Ovidiu Stefanescu 17 Dec 2024 06:20 |
Marius Badina, fondatorul si directorul general al companiei de constructii Viarom, estimeaza ca societatea va realiza o cifra de afaceri de 264 milioane de lei in 2024, in crestere fata de anii precedenti. Pentru 2025, managerul anticipeaza o continuare a tendintei ascendente, astfel incat cifra de afaceri va ajunge la o valoare estimata de 330 de milioane de lei, la finalul anului viitor. Compania este implicata in numeroase proiecte de infrastructura de transport din Romania, printre care reabilitari de drumuri nationale si judetene, constructii de proiecte de infrastructura urbana etc. Valoarea totala a portofoliului de contracte si comenzi al Viarom este evaluat la peste 870 de milioane de lei.
Antreprenorul general beneficiaza de un management performant, oferind la nivel national solutii inovatoare si sustenabile. Firma este extrem de dinamica, ofera solutii adaptate clientilor, garanteaza calitatea lucrarilor si termenele de executie, valorizeaza oamenii si protejeaza mediul.
Marius Badina ofera, in continuare, detalii cu privire la cele mai recente lucrari din portofoliu si la proiectele de dezvoltare a companiei.
- Cum a evoluat activitatea de constructii in 2024 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta in 2025 si in perspectiva?
- In 2024, activitatea de constructii a continuat pe un trend ascendent, asa cum a fost estimat la inceputul anului. Cresterea s-a datorat atat investitiilor constante in proiectele de infrastructura publica si privata, cat si adoptarii unor solutii inovatoare si sustenabile, care au consolidat pozitia noastra pe piata. Ne asteptam ca aceasta tendinta sa se mentina si in 2025, bazandu-ne pe contractele deja semnate si pe perspectivele pozitive ale sectorului constructiilor. Privind spre viitor, anticipam o dezvoltare accelerata, sustinuta de orientarea tot mai puternica spre digitalizare, eficienta operationala si integrarea principiilor de sustenabilitate in toate aspectele activitatii noastre.
In continuare, ne confruntam cu dificultati legate de modificarile fiscale, deficitul de personal calificat si dificultatile autoritatilor contractante in a forma echipe eficiente pentru implementarea proiectelor aflate in diverse etape de executie. Aceste aspecte influenteaza ritmul si eficienta activitatii noastre. Pentru a le face fata si in anul care urmeaza, ne-am pregatit pentru orice schimbari, adaptandu-ne strategiile astfel incat sa continuam sa performam eficient in noul context legislativ.
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- Principalele proiecte aflate in derulare in aceasta perioada sunt:
• Drum TransRegio Feleac TR 35 - Etapa 1: Centura Metropolitana si Drumuri de legatura, Tronson 1, Modernizare DN1 (km 481+500 - km 483+655);
• Modernizare DN 73, Lot 2 (km 92+000 - km 128+250);
• Proiectare si executie pentru reabilitare DJ 106B Vulcan (DJ 112A) - Holbav (km 0+000 - km 6+505);
• Acord cadru pentru lucrari de intretinere si reparatii strazi - Administratia Domeniului Public Sector 1, Lot 2;
• Acord cadru - Modernizarea si repararea infrastructurii urbane din Sector 1, Municipiul Bucuresti;
• Lucrari de intretinere periodica - Straturi bituminoase foarte subtiri la rece (slam 2 straturi) - DRDP Cluj;
• Acord cadru pentru intretinere periodica - Covoare asfaltice, Lot 1 SDN Brasov - DRDP Brasov.
Valoarea portofoliului total de lucrari se ridica la 870 de milioane de lei, incluzand proiectele enumerate mai sus, precum si alte lucrari realizate pentru beneficiari publici si privati.
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?
- Directiile noastre viitoare includ implementarea unui sistem ERP de tip multimodul, pentru optimizarea proceselor si continuarea transformarii organizationale initiate alaturi de partenerii de la Advance Thinking, cu evaluare in 2024 si aplicare in 2025. Acesta va fi implementat la nivelul departamentelor de ofertare, mecanizare, respectiv optimizarea operatiunilor pe santiere, preluand sarcinile aplicatiei dezvoltate intern si intitulate BPN. In plus, suntem in plin proces de dezvoltare a unui modul HR dedicat, impreuna cu specialistii de la ColorFul.
De asemenea, ne concentram pe programe de leadership si management, precum si pe recrutarea de specialisti pentru a asigura buna desfasurare a proiectelor in derulare, precum si a celor viitoare. In paralel, vizam extinderea companiei intr-o noua regiune a tarii si intrarea pe piata constructiilor in calitate de antreprenor general, cu accent pe proiectele majore de infrastructura rutiera.
*Credite foto: (c)razvanfotograv
|