Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - WDP a achizitionat Arad Business Park, tranzactie intermediata de Colliers
WDP a achizitionat Arad Business Park, tranzactie intermediata de Colliers
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 16 Aug 2022 10:10
Parcul industrial Arad Business Park, cu o suprafata totala de aproximativ 42.000 metri patrati, a fost achizitionat de catre dezvoltatorul belgian WDP, intr-o tranzactie consiliata de Colliers.
Situata in partea de centru-nord a orasului Arad, proprietatea Arad Business Park are in prezent o rata de ocupare de aproximativ 90%, iar in urma tranzactiei va fi operata de WDP Romania. Potrivit expertilor Colliers, tranzactionarea Arad Business Park confirma interesul pentru spatiile pentru afaceri mici si pentru logistica de proximitate.
Colliers administreaza Arad Business Park din 2014, avand ca obiect de activitate administrarea zilnica a chiriasilor, prelungiri, reinnoiri si noi contracte de inchiriere, managementul operational al subcontractantilor, gestionarea oricaror terti, precum si a bugetelor OPEX si CAPEX si alte aspecte de management.
„Achizitionarea Arad Business Park de catre WDP reprezinta atat o investitie in logistica urbana, cat si o investitie intr-o locatie strategica intr-un important nucleu industrial, la granita cu Ungaria si conectat cu vestul prin autostrada A1”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers Romania & CEE.
In ansamblu, piata industriala si logistica continua sa fie printre cele mai dinamice sectoare. Cu 5,6 milioane de metri patrati de spatii de depozitare moderne la sfarsitul anului 2021, Romania este a treia cea mai mare piata industriala si logistica din CEE-15.
„Piata de investitii primeste un nou vot de incredere din partea unuia dintre cei mai activi jucatori din sectorul logistic”, spune Anca Merdescu, Associate Director Investment & Debt Advisory al Colliers Romania.
La mijlocul anului 2022, specialistii Colliers estimeaza un volum de aproximativ 60 de milioane de euro in ceea ce priveste tranzactiile din sectorul imobiliar industrial, reprezentand circa 17% din totalul volumului de tranzactii de investitii. Exista sanse ca volumul investitiilor de anul acesta sa depaseasca pragul de 1 miliard de euro, determinat in mare parte de tranzactii in segmentul de office. Sectorul industrial are in continuare foarte mult potential si este de asteptat sa fie incheiate si alte tranzactii pana la finalul anului, sunt de parere expertii Colliers.
 
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Ubitech
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
rigips
noark
viarom
theda mar
leviatan
concelex
strabag nivel 1
CDS
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
EDIT-Structural
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander