Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - CUMULUS: Radu Ionescu este noul partener al biroului de arhitectura din Capitala
CUMULUS: Radu Ionescu este noul partener al biroului de arhitectura din Capitala
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 11 Oct 2022 13:29
Cumulus, biroul de arhitectura cu 4 proiecte de anvergura in zona zero a capitalei, anunta consolidarea parteneriatului care il constituie prin cooptarea in echipa de conducere a unui nou partener si a cinci arhitecti asociati. Radu Ionescu, care ocupa functia de CEO a Cumulus din 2020, intra ca partener alaturi de cei 8 arhitecti fondatori ai biroului. Procesul de transformare strategica si reorganizare a rolurilor din biroul de arhitectura a inclus si cooptarea a cinci arhitecti cu experienta in echipa de asociati - Irina Iacob, Camelia Oancea, Cristina Popescu, Ioana Secarea si Alexandru Nastase.
Promovarea si alaturarea lui Radu Ionescu ca partener in Cumulus vin pe fondul dezvoltarii Cumulus ca parte a unui proces de continua adaptare la piata si la nevoile interne ale companiei, prin reimaginarea potentialului de lucru, dar mai ales ca raspuns la manifestarea unui nou stadiu de consolidare a firmei. Dupa proiectarea unui intreg proces de transformare organizationala, care acum se afla in implementare, mai multe activitati de reorganizare au fost demarate, fie ca este vorba de reconfigurarea structurii de responsabilitati si a echipei de management, de eficientizarea proceselor sau de adoptare de bune practici.
“Cumulus este in sine o organizatie mult mai sofisticata decat pare din exterior, cu o efervescenta si un melanj de energii foarte interesant, cu o atmosfera dinamica si efervescenta, cu un spirit altfel, ispititor si promitator in acelasi timp, iar toate acestea se datoreaza echipei - de la echipa de arhitecti, la management si partenerii fondatori care au dat tonul in 2017”, a precizat Radu Ionescu.
Radu Ionescu este de profesie arhitect si inginer, a intrat in echipa cumulus in 2020 ca CEO al biroului de arhitectura. Backgroundul sau profesional include experiente in corporatii internationale din domenii conexe arhitecturii si dezvoltarea unei firme de consultanta.
Alaturi de aceasta schimbare in structura Cumulus, echipa de management a inclus in programul de transformare si dezvoltare si introducerea rolului de arhitecti asociati, 5 cinci dintre arhitectii cu experienta de coordonare a proiectelor din birou, dar si cu abilitati dovedite de team-leaders si people management fiind promovati pe aceste noi pozitii.
Pentru Irina Iacob, arhitect cu 12 ani de experienta in proiectare, in special in zona de rezidential si restaurare, project leader pentru ‚Vila Vintila Bratianu’, promovarea ca arhitect asociat este “un pas mai departe in contextul in care in aceasta profesie, implicarea arhitectului este necesara in intregul proces, nu numai in proiectare. Constientizasem de ceva timp aceasta necesitate de a ma implica si mai mult in activitatile biroului, mai aproape de partea de management”.
Cristina Popescu, arhitect cu 17 ani de experienta si project leader in transformarea bancii Marmorosch Blank in hotel premium, afirma despre numirea ei ca arhitect asociat ca “vad acest pas ca o dovada de incredere si de apreciere a eforturilor depuse si sper ca implicarea noastra pe partea de management sa aduca un plus de valoare firmei. Imi doresc deci, sa crestem impreuna”.
Pentru Ioana Secarea, arhitect cu 14 ani de experienta in domenii precum rezidential, ospitalitate sau office, noul rol echivaleaza cu dezvoltarea si transformarea identitatii profesionale, cu deschiderea unui nou capitol cu potential de responsabilitati, provocari si oportunitati in arii complementare proiectarii. ”Este un vot de incredere acordat de partenerii Cumulus, atat pentru noi ca indivizi, cat si pentru echipa ca entitate in continua evolutie si consolidare. Avansarea este despre potential si strategia de dezvoltare, despre ce putem face mai multi mai mult si mai bine”, declara Ioana Secarea.
Camelia Oancea, are 16 ani de cand practica meseria de arhitect, in special in zona de rezidential, dar si retail si comercial, percepe noul statut de arhitect asociat, ca pe o provocare, “cu responsabilitati din arii diferite, care imi largesc orizontul dincolo de “proiectarea” propriu-zisa, specifica meseriei de arhitecti”.
Alexandru Nastase, arhitect cu 11 ani de expertiza in domeniul tehnic, dintre care 5 ani dedicati Cumulus, considera ca nominalizarea ca arhitect asociat “reprezinta recunoasterea implicarii profesionale si bunei colaborari de pana acum. In plus, este evolutia fireasca a colaborarii ambelor parti”.
Cumulus isi propune ca, prin aportul noii echipe de management, sa dezvolte in urmatorul an cu mai multe proiecte pe segmentul rezidential, functiuni mixte si hotel-uri, sa isi consolideze pozitia de top intre birourile romanesti de proiectare de tip one-stop-shop, continuand strategia de dezvoltare in 2023.
De la inceput, obiectivul Cumulus a fost de a dezvolta continuu echipe agile si de a fi partener de business al clientilor sai, fiind un birou de arhitectura complet care acopera competente din domenii de la ospitalitate la rezidential, de la logistic la proiectare urbana, capabile sa asigure gestionarea proiectelor de anvergura, locale, nationale si internationale. Ne dorim sa crestem numarul acestora continuu, de la an la an, iar consolidarea echipei de management ofera mijloacele necesare pentru mai buna administrare a proiectelor, indiferent de provocarile cu care vin acestea, a precizat Radu Ionescu, arhitect si partener Cumulus.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMhiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
viarom
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
noark
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
rigips
grundfos
theda mar
Acvatot 2019
FRONTALE
leviatan
MAKITA
CDS
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu