Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - DECO ARCHITECTS: Cererea pentru proiecte de reconversie va creste in viitor
DECO ARCHITECTS: Cererea pentru proiecte de reconversie va creste in viitor
Arhitectura & Proiectare Publicat de Ovidiu Stefanescu 14 Nov 2024 06:20
Deco Architects este un birou de arhitectura din Bucuresti centrat puternic pe sustenabilitate, calitate a designului si utilizarea celor mai noi tehnologii si materiale de constructii. Printre proiectele de referinta realizate de specialistii companiei se numara o serie de cladiri de birouri cum ar fi Libertatii Business Center, U-Center, Matei Millo Offices, cladirea C din Oregon Park, Arghezi 4 Office, Calea Victoriei Offices sau sediul Raiffeisen Bank din nordul Capitalei. De asemenea, compania proiecteaza inclusiv ansambluri rezidentiale, comerciale, industriale, medicale etc., realizand, totodata, si amenajari interioare. George Cristescu, fondatorul Deco Architects, ne-a oferit mai multe informatii despre activitatea curenta a biroului, dar si referitor la evolutia pietei de proiectare si constructii. 
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in 2024 si ce estimari aveti in perspectiva anilor 2025-2026?
- In anul 2024 am inregistrat o crestere semnificativa fata de anul anterior, majoritatea proiectelor in lucru fiind rezidentiale. In 2025, probabil vom avea un volum similar de lucru ca in 2024. Spre sfarsitul lui 2025 si 2026 este posibil sa asistam la o restrangere a volumului, dar nu semnificativ. 
In contextul unei piete de proiectare preponderent rezidentiale in Bucuresti, avem in curs de proiectare un ansamblu mixed-use, care include rezidential, comercial, precum si o cladire de birouri, si este amplasat in zona de nord a Capitalei. Este vorba despre o constructie cu suprafata desfasurata de 33.500 mp care se afla in prezent la noi in birou in faza de proiect de licitatie pentru constructie. Estimam ca lucrarile ar putea sa inceapa in prima jumatate a anului 2025, cu un termen de executie de 18 luni.
 
- Cum vedeti evolutia activitatii din domeniul de proiectare si constructii de cladiri in 2024 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta in perioada urmatoare?
- Trendul in acest moment este de stabilizare a pietei la noi, in acest moment, pe termen scurt. De asemenea, tendinta actuala este de aliniere cu standardele de proiectare si metodologia din tarile europene avansate. Modul de lucru BIM din ce in ce mai avansat incepe sa fie solicitat tot mai des de catre dezvoltatorii mari, care vin cu know-how din vest. Piata incepe sa se specializeze si sa se niseze tot mai mult si in Romania.
 
- Ce tendinte remarcati in arhitectura si proiectare, pe segmentul cladirilor de birouri, in aceasta perioada?
- Piata de birouri s-a restrans foarte mult in ultimii 4 ani, ca efect al pandemiei si al modului de lucru hibrid. Marile companii si-au redus birourile fizice si a ramas o oferta mare de spatii existente pe piata. Probabil vom asista la multe proiecte de reconversie si transformare in mixed-use, iar cladirile noi de birouri vor fi doar facute custom pentru anumiti chiriasi, pentru cerinte foarte specifice, ce nu pot fi satisfacute in oferta de spatii existente pe piata.
 
- Ce planuri si obiective de dezvoltare aveti, la nivel de companie, pentru perioada urmatoare?
- In acest moment, dorim sa consolidam tot mai mult echipa si sa ne extindem, pentru a face fata volumului de lucru. Vrem sa ne specializam tot mai mult pe ceea ce facem, la ce am devenit buni in materie de proiectare si coordonare. Scopul este sa pastram calitatea serviciilor cu care ne-am obisnuit clientii. Vrem sa ne extindem organic, astfel incat sa nu pierdem din calitatea actului de proiectare.
 
- Care sunt principalele provocari pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada?
- Principala provocare este sa mentinem standardul de calitate a proiectelor, in conditiile in care cerintele clientilor devin tot mai complexe si specifice, ceea ce duce la nevoia de resurse suplimentare. Modalitatea de lucru BIM a facut ca interactiunea cu clientii sa fie mult mai facila si rapida, iar raspunsurile si solicitarile de optimizare si modificare de tema pe parcurs se intampla mult mai repede decat pana acum. Provocarea este sa reusim sa implementam totul in timp util. Aceasta va conduce in final, bineinteles, la constructii cu procese optimizate si cu o diminuare a procentului de neconcordante aparute pe parcursul executiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesSISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MCA
ELECTROGRUP
SIGM
rigips
Ubitech
EURO BUILD
ERBASU CONSTRUCT
VEGO
theda mar
konsent
DRS
concelex
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
BogArt
MAKITA
noark
CDS
AED
leviatan
Acvatot 2019
Arduro
EDIT-Structural
SSAB
GEWISS

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<