Agenda Constructiilor
Duminica, 01 Septembrie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - DECO Architects isi propune dublarea volumului de activitate pana in anul 2027
DECO Architects isi propune dublarea volumului de activitate pana in anul 2027
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 29 Aug 2024 06:25
Activitatea Deco Architects isi mentine trendul de crestere din ultimii ani si in 2024, arh. George Cristescu, fondatorul si coordonatorul biroului estimand o dublare a volumul de lucru pana la sfarsitul anului in curs. In continuare, in perspectiva perioadei 2025-2027, conducerea Deco Architects si-a propus o crestere cuprinsa intre 50% si 100% a businessului, datorita notorietatii pe care si-a creat-o in domeniu in cei 18 ani de activitate, prin proiectele de succes realizate. Compania a reusit sa coaguleze o echipa de profesionisti care sa ofere servicii de proiectare BIM la nivelul standardelor europene actuale, consolidandu-si portofoliul de clienti profesionisti din domeniul real estate. "Ma astept la un ritm constant de crestere pentru noi in urmatoarea perioada", spune arh. George Cristescu.
Printre proiectele de referinta care poarta semnatura arhitectilor de la Deco se afla noile cladiri moderne de birouri ale Bucurestiului, precum Libertatii Business Center, U-Center, Matei Millo Offices, cladirea C din Oregon Park, Arghezi 4 Office, Calea Victoriei Offices sau sediul Raiffeisen Bank din nordul Capitalei. Portofoliul companiei include, insa, si proiecte rezidentiale, comerciale, industriale, medicale si amenajari interioare.
Interviu cu arh. George Cristescu, fondatorul si coordonatorul DECO Architects.
 
- La ce proiecte lucrati, in aceasta perioada, si ce ne puteti spune despre acestea?
- Majoritatea proiectelor in lucru la Deco sunt ansambluri mari rezidentiale, in Bucuresti si in alte centre mari urbane din Romania. Realizam toate proiectele inclusiv cu faza de proiect de executie si asiguram asistenta necesara pe toata durata santierelor. Lucrarile de executie la proiectele noastre dureaza intre 18 si 24 de luni. Daca adaugam si partea de proiectare dinaintea inceperii lucrarilor, ajungem pana la 2,5-3 ani, timp in care ramanem activ implicati in proiectele noastre.
Ca exemple, printre proiectele majore la care lucram in aceasta perioada se afla ansamblurile rezidentiale Quartier Azuga, Quartier du Nord, The Ivy, The Meadows, dar si cladirea de birouri Paltim Office.
Echipa noastra de profesionisti dedicati si talentati duc la bun sfarsit fiecare proiect, pentru ca viziunea noastra sa prinda viata. Pentru noi, arhitectura depaseste simpla constructie, aceasta inseamna crearea de spatii care definesc experiente si intruchipeaza personalitatile si visele clientilor nostri. Deco Architects aduce principiile traditionale ale arhitecturii in uniune cu progresul digital.
 
 
- Cum vedeti evolutia activitatii din domeniul de proiectare si constructii la inceputul anului 2024 si cum credeti ca se va dezvolta acesta pe termen scurt si mediu?
- Contrar unor previziuni mai putin optimiste de la inceputul anului 2024 si sfarsitul lui 2023, incepand din primavara acestui an am fost solicitati si am incheiat contracte pentru mai multe proiecte noi decat anticipasem. Trendul in acest moment este clar, de crestere accelerata, fara a fi afectat in vreun fel de anul electoral ce ar putea aduce schimbari de context politic si economic. Vad doar crestere in domeniul nostru, in acest moment, pe termen scurt si mediu.
De asemenea, tendinta actuala este de aliniere cu standardele de proiectare si metodologia din tarile europene avansate. Modul de lucru BIM din ce in ce mai avansat incepe sa fie solicitat tot mai des de catre dezvoltatorii mari care vin cu know-how din vest. Piata incepe sa se specializeze si sa se niseze tot mai mult si in Romania.
Pentru constructia unei cladiri, diferenta poate fi de la pamant la cer, deoarece arhitectura digitala inglobeaza 5 dimensiuni in procesele sale. 
 
 
- Care sunt celelalte doua dimensiuni fata de abordarea traditionala 3D?
- Acestea se reflecta in performanta rezultatelor, durabilitatea lor, precum si in eficienta. Daca asociem si principii avansate din era digitala, precum abordarea permanent prin concept pluridisciplinar, predictie si control, rapiditate si acces instant la date, si nu numai, avem o invitatie clara de a pasi in domeniul arhitecturii digitale si rezultate superioare. In domeniul arhitecturii 5D. Dar care sunt celelalte doua dimensiuni fata de cele traditionale 3D? Este vorba despre timp si cost. Astfel, cand un arhitect lucreaza la cele mai inalte standarde ale momentului, acest lucru se traduce prin faptul ca se concentreaza pe utilizarea tehnologiei si a instrumentelor digitale in proiectarea, constructia si vizualizarea structurilor arhitecturale. In momentul in care lucrezi conform standardelor digitale, echipa de arhitecti poate evalua si vizualiza modul in care proiectul se va dezvolta progresiv si care sunt predictiile cu privire la rezultat. Se pot identifica posibile suprapuneri sau conflicte intre diferite activitati. Putem avea un grad de control superior fata de tot ceea ce a existat in trecut, in perioada in care se lucra exclusiv fara software si infrastructura digitala.
 
 
- Cum considerati ca sunt preturile de proiectare in raport cu realitatea pietei, inflatia si volumul de lucru?
- Preturile in proiectare par sa fi ramas in urma in raport cu realitatea pietei. Costurile s-au majorat extrem de mult in ultimii 3 ani si este greu de anticipat cat vor mai creste. De aceea, este mai dificil sa estimam costurile pentru urmatorii 3-4 ani cat dureaza proiectele noastre. In continuare, exista presiune pe mentinerea preturilor de proiectare din partea investitorilor, fapt care ne aduce in situatia de a nu putea gasi un pret rezonabil pentru contractare si, astfel, sa fim nevoiti sa refuzam anumite proiecte. Cu alte cuvinte, vrem calitatea ridicata cu care ne-am obisnuit si inca ceva cerinte suplimentare, dar sa pastram preturile de acum doi ani, ceea ce nu este fezabil. 
 
 
- Ce planuri si obiective de dezvoltare aveti, la nivel de companie, pe termen scurt, mediu si lung?
- In acest moment dorim sa consolidam tot mai mult echipa si sa ne extindem, pentru a face fata volumului de lucru in crestere. Vrem sa ne specializam tot mai mult pe ceea ce facem, la ce am devenit buni in materie de proiectare si coordonare. Scopul este sa pastram calitatea serviciilor cu care ne-am obisnuit clientii si care este motivul pentru care vin la noi. Vrem sa ne extindem organic, astfel incat sa nu pierdem din calitatea actului de proiectare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
AUGUST 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 184 (August 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Arduro
SSAB
concelex
ness project
BogArt
SIGM
MAKITA
Ubitech
viarom
siniat
CONCEPT STRUCTURE
rigips
EDIT-Structural
Acvatot 2019
ELECTROGRUP
quadratum
konsent
noark
strabag nivel 1
CDS
ERBASU CONSTRUCT
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander