Agenda Constructiilor
Miercuri, 14 August 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - DRS-Architects: Conversiile office-locuinte si retailul, motoare de crestere in 2024
DRS-Architects: Conversiile office-locuinte si retailul, motoare de crestere in 2024
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 05 Aug 2024 11:11
DRS-Architects – unul dintre cele mai importante birouri locale de arhitectura, cu un portofoliu ce cuprinde numeroase centre comerciale, rezidentiale, spatii horeca si solutii de regenerare urbana – incheie prima jumatate a anului 2024 cu o cifra de afaceri de aproximativ 500.000 de euro. Cresterea plaseaza compania pe graficul de evolutie preconizat, cu o cifra de afaceri de 1 milion de euro la nivel de an. Dinamica pozitiva s-a datorat proiectelor derulate pe segmentul retail, dar si celor rezidentiale, unde proiectele sunt atat noi, cat si de reconversie din spatii de birouri. 
Dezvoltarea accelerata din retail, intrarea tot mai activa pe piata a unor jucatori internationali, alaturi de nevoile inca in crestere de pe piata locala, au fost factori care au contribuit la cresterea numarului de proiecte pe acest segment pentru DRS-Architects.
Parteneriatul pe termen lung cu retaileri internationali importanti contribuie la a avea un flow constant de proiecte pe acest segment, ritmul de extindere al acestora fiind unul constant, armonizat cu nevoile din piata. Pe langa aceste proiecte noi, lucram si la extinderea proiectelor mai vechi, care s-au dezvoltat organic si care au nevoie sa acomodeze atat noi spatii comerciale, cat si experiente actualizate pentru clienti, a mentionat Andrei Lefter, fondator si managing partner DRS-Arhitects. 
Unul dintre proiectele la care echipa studioului de arhitectura lucreaza activ este Arena Mall din Bacau, un centru comercial care are un flux activ de 3 milioane de vizitatori anual. Pentru acest proiect, dincolo de extinderea suprafetei comerciale, echipa DRS-Architects s-a concentrat pe a livra o experienta completa vizitatorilor, cu spatii axate pe entertainment: un parc tematic de 10.000 mp si inca 1.000 mp dedicati teraselor. De asemenea, proiectul presupune si proiectarea primului hotel de lant international din Bacau – Hotelul Mercure. Lucrarile sunt preconizate sa inceapa in a doua parte a acestui an. 
 
 
Segmentul rezidential: reconversii si extinderi ale proiectelor existente 
Segmentul rezidential continua sa fie unul important, cu proiecte ample, care vizeaza livrarea de noi locuinte atat individuale, cat si colective. Proiectele pe acest segment se deruleaza atat in Capitala si zona metropolitana, cu peste 600 de apartamente aflate in diferite stadii ale proiectelor, respectiv doua proiecte de locuinte individuale, cat si in estul tarii, unde echipa DRS-Architects se afla in diferite faze ale proiectului pentru doua ansambluri rezidentiale la Bacau, un total de 245 de locuinte livrate in urmatorii 3-5 ani. 
O caracteristica a proiectelor rezidentiale actuale este optimizarea acestora si adaptarea la contextul de piata, atat din punct de vedere al suprafetelor de locuit, cat si al costului de constructie si al pretului final. De asemenea, o noua tendinta ce se contureaza pe piata este cea a proiectelor cumulative, care integreaza spatii comerciale si rezidentiale, cum este cazul proiectului Arena Bacau, dar si a proiectelor de reconversie, unde spatiile sunt adaptate contextului dinamic in care ne aflam. In aceasta categorie se afla reconversia proiectelor office in rezidential, iar echipa DRS-Architects lucreaza la un astfel de proiect ce presupune transformarea unei cladiri de birouri cu o suprafata de 40.000 de metri patrati intr-una cu spatii de locuit.
Indiferent de specificul proiectelor, acestea integreaza tehnologii axate pe optimizarea resurselor si sustenabilitate, alaturi de spatii de loisir – cu terase ample, locuri de joaca, spatii verzi - ce creeaza conexiune si apartenenta la comunitate, vizand cresterea calitatii vietii locatarilor.
 
 
Tinta 2024: 1 milion de euro
Traversam o perioada dinamica, cu aproximativ 70% dintre proiecte axate pe retail si rezidential, dar si cu proiecte de regenerare urbana sau din zona industriala. Anticipam aceasta evolutie, asa ca in prima parte a anului am extins echipa cu patru noi arhitecti, astfel incat sa putem livra proiectele contractate in parametri optimi, a mai precizat Andrei Lefter. 
Pentru a doua parte a anului, echipa DRS-Architects estimeaza acelasi ritm de crestere si o cifra de afaceri la nivel de 2024 care va depasi 1 milion de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
ness project
viarom
quadratum
konsent
leviatan
EDIT-Structural
theda mar
SIGM
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
siniat
Arduro
rigips
noark
CDS
SSAB
concelex
Ubitech
ELECTROGRUP
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander