Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - GRAPHEIN: O „ambulanta topografica” in sprijinul constructiilor
GRAPHEIN: O „ambulanta topografica” in sprijinul constructiilor
Arhitectura & Proiectare Publicat de Ovidiu Stefanescu 03 Sep 2019 06:36
De la infiintarea in 2014, specialistul in topografie Graphein si-a dublat an de an cifra de afaceri, evolutia fiind sustinuta de cresterea pietei serviciilor de geodezie si scanare 3D, precum si a sectorului constructiilor, in general. Perspectivele de dezvoltare sunt optimiste, gratie beneficiilor reale pe care le asigura prin serviciile prestate compania fiind recomandata de cei mai importanti antreprenori din Romania. In continuare, Eugen Ursu, Managing Partner al companiei, face referire la realizarile de pana in prezent, la strategia implementata in vederea cresterii competitivitatii, precum si la alte elemente definitorii pentru activitatea firmei.
 
- Nominalizati activitatea care are cel mai mare impact asupra veniturilor.
- Intrucat folosim o metodologie unica in lume pentru asistenta topografica in proiectarea, executia si montajul fatadelor - dezvoltata in totalitate de echipa noastra - am avut un succes major pe segmentul respectiv, ajutand companiile specializate sa isi optimizeze costurile si sa imbunatateasca timpii de executie si calitatea lucrarilor. Avem in portofoliu peste 10 astfel de proiecte realizate in afara tarii, precum Hotel Nobu - Londra, Park of Poland - Varsovia, Wargaming Headquarter – Nicosia etc.
 
- Care sunt elementele ce va diferentiaza in relatia cu partenerii?
- Arhitectii au nevoie de timp pentru a fi creativi, a studia solutii noi si a proiecta cladiri deosebite. Tot mai multi au ajuns sa constientizeze ineficienta realizarii empirice a releveelor si sa aleaga alternativa solutiilor de scanare 3D, unde au informatii exhaustive si de mare acuratete, in acelasi loc. De asemenea, Graphein are o echipa profesionista formata din 30 de experti, actionand in relatia cu antreprenorii ca o veritabila „ambulanta topografica”. Pe proiectanti ii ajutam sa ia cele mai bune decizii, indiferent daca este vorba de proiecte industriale, comerciale, rezidentiale sau de birouri. In ceea ce-i priveste pe dezvoltatori, avantajul nostru competitiv rezida in asigurarea unei solutii validate de piata, care evita compromisurile in planul calitatii si pierderile de timp, facilitand realizarea unor tranzactii rapide si profitabile.
 
- Realizati o scurta trecere in revista a proiectelor la care ati furnizat servicii.
- Pe segmentul de fatade, se numara Ana Tower, AFI Brasov, a treia cladire din Globalworth Campus, proiectul Park of Poland din Varsovia si ansamblurile rezidentiale Cloud 9 si 102 The Address. Din gama releveelor in standardul Boma, se remarca halele WDP Dragomiresti si sediul Renault. De asemenea, am oferit asistenta topografica permanenta in santier pentru proiectele Equilibrium si Campus 6, derulate de Skanska Romania.
 
- Detaliati serviciile de scanare 3D pe care le oferiti?
- Scanarea 3D a fost vedeta inceputului de an, deoarece am achizitionat cel mai performant scanner 3D existent pe piata, care sa poata atinge precizia solicitata in santier. Releveele „as-built” ale structurilor de beton sau metal sunt mai complete si precise cu noua solutie pe care am integrat-o in majoritatea proiectelor. De asemenea, ne ajuta mult in relevarea cladirilor de patrimoniu prin relevee exacte 2D sau 3D, in format BIM, pe care arhitectii se bazeaza in expertizarea, reconstructia sau reconversia cladirilor. Intre cele 75 de proiecte importante realizate de la inceputul anului, pot fi mentionte Palatul Bohus din Arad - cladire interbelica de dimensiuni impozante, inaugurata in 1913 si releveul „as-built” al Catedralei Mantuirii Neamului, un proiect controversat, dar foarte provocator din punct de vedere al arhitecturii si formelor.
 
- Ce puteti spune despre implicarea Graphein in diverse proiecte de voluntariat?
- Intr-adevar, sustinem proiecte frumoase si ne implicam in actiuni civice si de educare profesionala. Incercam sa impartasim din experienta noastra studentilor care vor sa isi formeze o cariera in acest domeniu si le oferim posibilitatea de a face stagiatura sau practica in cadrul companiei noastre.  Am semnat un parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu pentru popularizarea scanarii 3D si a lucrului cu cele mai noi aplicatii software si tehnologii pentru relevare si modelare 3D. Am fost invitati sa contribuim cu experienta noastra topografica in domeniul fatadelor si a peretilor cortina la formarea unui curs de “specialist fatade” ce urmeaza sa fie predat in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. De asemenea, ne bucuram ca am reusit si in acest an sa ajutam comunitatea cu acte de voluntariat, prin scanarea 3D a Muzeului Chihlimbarui din Colti, Buzau, la initiativa #Better, care isi doreste restaurarea si punerea in valoare a muzeului. Pe aceasta cale, incurajam organizatiile nonguvernamentale  care vor sa salveze cladirile de patrimoniu sa ne solicite ajutorul.
 
- Ce directii de dezvoltare ati definit pentru perioada urmatoare?
- Strategia Graphein este de a-i sprijini pe dezvoltatorii, arhitectii, constructorii si proiectantii din Romania cu servicii de topografie si scanare 3D la cele mai inalte standarde, prin cele mai eficiente metodologii. De aceea, pregatim o strategie de extindere prin care toti cei interesati de servicii de calitate din aceasta gama sa beneficieze de un timp de realizare cat mai scurt si de preturi cat mai bune. Ne propunem sa inovam si sa implementam rapid noile tendinte de pe piata si de aceea orice tehnologie care poate aduce beneficii imediate clientilor urmeaza sa fie rapid integrata in portofoliu.
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMhiltiTotalEnergiesABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
AED
concelex
quadratum
CDS
konsent
VEGO
SIGM
rigips
Acvatot 2019
EDIT-Structural
DRS
BogArt
Ubitech
Arduro
MAKITA
EURO BUILD
ERBASU CONSTRUCT
ELECTROGRUP
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
noark
SSAB
GEWISS
strabag nivel 1
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<