Agenda Constructiilor
Vineri, 19 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - LEMON Office Design semneaza amenajarea birourilor CBRE de la One Tower
LEMON Office Design semneaza amenajarea birourilor CBRE de la One Tower
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 09 Feb 2022 17:33
Divizia office a companiei Lemon Interior Design s-a ocupat de amenajarea interioara a birourilor CBRE din cadrul cladirii One Tower. Liderul global al pietei de consultanta imobiliara si-a relocat sediul din Bucuresti anul trecut intr-una dintre primele cladiri verzi din Romania, parte a dezvoltarii multifunctionale One Floreasca City. Scopul amenajarii noului spatiu de lucru CBRE, semnat de Lemon Office Design, a fost acela de a obtine un mediu de lucru orientat spre productivitate si care, in acelasi timp, sa ofere o atmosfera confortabila si placuta, in care echipa sa se simta in siguranta.
Cladirea One Tower este prima cladire de birouri din Romania care obtine certificarea LEED v4 Platinum Building Design and Construction, nivelul superior prevazut de aceasta certificare. Aceasta este completata de certificarea WELL Health-Safety, prin care se confirma sanatatea si siguranta chiriasilor la locul de munca. Conceptul centrat pe comunitate care sta la baza acestei dezvoltari imobiliare ofera acces la restaurante si cafenele chiar in incinta ansamblului.
„Dorinta de a pastra cat mai mult din aspectul brut, nefinisat al spatiului a fost motorul unor decizii care au modelat intregul concept de design pentru birourile CBRE. Folosirea materialelor traditionale de constructie a fost imbinata cu tehnologii contemporane de prelucrare, scopul fiind acela de a obtine un spatiu modern, prietenos si care in acelsi timp raspunde nevoilor actuale de lucru ale echipei. Intotdeauna cand lucram la un proiect de amenajare office luam in calcul nu numai specificul unui astfel de spatiu, ci si elementul uman, care are nevoie de confort, pentru a obtine un mediu de lucru iesit din tiparele conventionale ale birourilor clasice. Ne bucura interesul tot mai multor companii pentru performantele tehnice si design-ul personalizat al spatiilor in care isi desfasoara activitatea, o tendinta pe care o vedem tot mai prezenta pe aceasta piata”, spune Elena Oancea, cofondator Lemon Interior Design.
Spatiul a fost structurat in zone de lucru standard, dar si o gama larga de arii informale, locuri de munca flexibile si zone de discutii care incurajeaza atat concentrarea individuala, cat si interactiunea in echipa. Caramida devine laitmotivul amenajarii, fiind folosita in diverse moduri ce creeaza modele surprinzatoare in fiecare spatiu. Inca de la intrare, peretele frontal placat cu caramida cu goluri hexagonale, un element puternic de primire a vizitatorilor, capteaza atentia. In spatele acestui zid, care adaposteste si doua cabine izolate fonic destinate concentrarii individuale sau conversatiilor telefonice private, se dezvaluie un spatiu cu o estetica eminamente tehnica, o interpretare a locului informal al discutiilor din santierele de lucru.
„Am adus impreuna doua echipe, Lemon Design si CBRE, care stiu sa vorbeasca in acelasi limbaj creativ despre concepte de design, tendinte in amenajarea birourilor, nevoia de experienta si colaborare a oamenilor, dar si despre parametri stricti de implementare, iar acest lucru a dat roade inca de la primele schite. A fost benefic si in acelasi timp placut sa ma aflu in pozitia in care de obicei se afla clientii nostri si felicit Lemon Design pentru modul in care au gestionat si facilitat acest proiect”, a adaugat arh. Tudor Ionescu, Head of A&T Services | Office la CBRE Romania.
Zona principala de intalniri, asa numita Pitch Arena, este tratata diferentiat, fiind asemuita unui teren de sport cu o pardoseala traditionala din lemn. Aceasta coboara o treapta raportat la restul spatiului si este delimitata printr-o cortina fonoabsorbanta. Intreg semicercul este luminat de o multitudine de corpuri punctuale ce recreaza senzatia expunerii sub lumina reflectoarelor, insufland dinamism tuturor interactiunilor din acest spatiu. Plafonul tehnic al spatiului principal, precum si elementele de beton aparent au fost curatate si mentinute expuse, in contrast cu caracterul soft al pardoselii, al elementelor fonoabsorbante si al vegetatiei. Toate aceste elemente sunt unificate printr-un concept de iluminat si de plafon croit pentru acest proiect care le evidentiaza calitatile, creand un spatiu nuantat si dinamic, cu caracteristici ce sunt departe de cele ale spatiilor de birouri conventionale.
Compania Lemon Interior Design a fost fondata in urma cu 18 ani de Cristina Capitanu si Elena Oancea. Inca din 2004, compania si-a pus semnatura pe multe concepte creative, remarcandu-se prin serviciile integrate de design si management al amenajarilor interioare. In 2019 compania se extinde odata cu lansarea diviziei office – Lemon Office Design, care are ca focus solutiile complete de proiectare, design si implementare pentru configurarea spatiilor de birouri, intr-un mod personalizat.
Lemon Interior Design este castigatorul premiilor internationale European Property Awards 2019: ”Best Interior Design Private Residence Romania” pentru resedinta privata in cadrul unui complex One; ”Best Interior Design Apartment Romania” pentru Lake Loft; ”Bathroom Design Romania Award” pentru Skyline. Compania a mai castigat in 2015 premiul „Visionary Design” la Gala Premiilor Casa Lux si „Cel mai bun design pentru un o locuinta privata” in 2014, la Gala Premiilor Elle Decoration Design.
CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 si S&P 500 cu sediul central in Dallas este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2020. Compania are peste 100.000 de angajati si deserveste clienti din peste 100 de tari. In Romania, CBRE ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare de tranzactii si management de proiecte, servicii de design & build, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
hidroplasto
CELCO 2020
hilti
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
viarom
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
FRONTALE
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere