Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - ANALIZA - Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2021

Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2021
Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2021
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: MATERIALE DE CONSTRUCTII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 24 sep 2021
Sumar: click aici
Piata sistemelor de acoperisuri a depasit pragul de 250 milioane euro
Piata locala a sistemelor de acoperisuri a depasit pragul de 250 de milioane de euro si un volum de 47 milioane de metri patrati in 2020, dupa o crestere de peste 5% comparativ cu nivelul anului anterior, o performanta notabila avand in vedere blocajele din perioada de lockdown. Invelitorile metalice s-au mentinut in preferintele beneficiarilor, cu o cota de piata de circa 70%, depasind 170 de milioane de euro anul trecut. In 2021, chiar daca s-au inregistrat majorari semnificative ale preturilor materiilor prime, cererea de sisteme de invelitori metalice continua sa creasca, datorita cererii din domeniul rezidential, insa, fata de anii anteriori, producatorii au raportat o majorare a comenzilor pentru proiecte noi, fata de anii anteriori, cand cea mai mare parte a volumelor de acoperisuri livrate a mers catre renovari, in conditiile in care o mare parte din locuintele existente au, inca, acoperisuri vechi. Potrivit unui studiu Wetterbest, producator de tigla metalica si accesorii, in 2021, piata a cunoscut o crestere in principal datorita investitorilor imobiliari care ridica ansambluri rezidentiale in zonele marilor orase, dar si beneficiarilor finali, care construiesc case individuale.
Perspectivele pentru anul in curs, dar si pentru 2022, se mentin favorabile pe piata sistemelor de acoperisuri. Rezultatele raportate de producatori in primele sase luni din acest an indica chiar si majorari de 40%-50% ale vanzarilor comparativ cu aceeasi perioada din 2020. Evolutia se datoreaza atat cererii in crestere, cat si scumpirilor generalizate de preturi pe piata materiilor prime si a materialelor de constructii.
Ca tendinte de design, clientii de pe piata acoperisurilor metalice prefera, in 2021, acoperisurile faltuite, in nuante inchise de gri si negru. De asemenea, furnizorii au remarcat o crestere a cererii de produse din gamele premium.
In ceea ce priveste preturile practicate pe piata acoperisurilor metalice, acestea au crescut, in medie, cu 40% in perioada decembrie 2020 - septembrie 2021, iar in intervalul urmator, odata cu intrarea in productie a materiilor prime din trimestrul al IV-lea, urmeaza sa fie operate noi majorari consistente, estimeaza producatorii.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata sistemelor pentru acoperisuri si invelitori.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme pentru acoperisuri si invelitori va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2022.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMhiltiALLBIMman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
theda mar
leviatan
strabag nivel 1
BALTIC
grundfos
Ubitech
rigips
viarom
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CDS
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
noark
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
BA 2023
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica