Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza tematica a pietei de tamplarie 2022

Analiza tematica a pietei de tamplarie 2022
Analiza tematica a pietei de tamplarie 2022
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 17 mai 2022
Sumar: click aici
Livrarile de tamplarie termoizolanta, sub semnul pandemiei si al razboiului
Dinamica importului de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, precum si a exportului de tamplarie din PVC, confirmata pentru primele trei trimestre din 2021, atesta fara niciun echivoc faptul ca piata autohtona de ferestre, in ansamblul sau, s-a aflat pe un trend ascendent in ultimii sase ani, dar in 2020, dupa declansarea si raspandirea rapida a pandemiei de coronavirus (SARS-CoV-2), situatia s-a schimbat radical. Astfel, cele mai optimiste prognoze se refera la o posibila stabilizare valorica, in contextul in care efectele crizei sanitare au afectat, in ultimii doi ani, doar partial piata de profil, iar acelasi lucru s-a intamplat si in prima parte a anului 2022, cand in plus, incepand cu luna februarie a.c., s-a declansat si conflictul militar ruso-ucrainean. Totodata, aceasta tendinta este confirmata de datele statistice publicate de institutul de resort (INS) privind dinamica volumului lucrarilor de constructii (aferente intervalului ianuarie-februarie a.c.), precum si cu informatiile despre dinamica trimestriala secventiala a volumului lucrarilor de constructii, publicate de Eurostat, ce atesta parcursul foarte bun al acestui sector economic, care a fost urmat de o intrerupere neasteptata, indusa de efectele imediate ale crizei sanitare mondiale, precum si de o reluare treptata, dar cu sincope, a activitatii, actualmente periclitate de efectele razboiului.
Situatia actuala caracteristica pietei de ferestre, cu un impact, deocamdata ponderat, dat de efectele grave ale pandemiei de SARS-CoV-2 si de cele ale conflictului dintre Federatia Rusa si Ucraina, pare sa se incadreze si intr-un context general intern relativ realist, reflectat si prin reiterarea rapida/ rectificarea unor previziuni ale Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP), referitoare la evolutia principalilor indicatori macroeconomici, ajustarile in sens negativ fiind semnificative. Pana la publicarea, la Ministerul Finantelor Publice, a datelor referitoare la rulajul pe care l-au consemnat anul trecut firmele incluse in lista actualizata cu producatori de tamplarie (elaborata de revista Fereastra), analiza operatiunilor de import/export, dar si a eventualelor efecte generate de criza sanitara si de noul conflict militar fara precedent din Europa (dupa 77 de ani de pace), ramane, in principiu, o metoda potrivita de estimare a parcursului tuturor firmelor din bransa.
Materialul include o sinteza a indicatorilor publicati de INS si CNSP in 2022 referitori la evolutia pietei de constructii, pe baza carora sunt trasate cateva tedinte privind evolutia sectorului de tamplarie, dar si estimari referitoare la posibilele directii de dezvoltare. In ansamblu, concluzia este ca prognozele si activitatea din sector raman incerte, cel putin in 2022.
Potrivit datelor prezentate in analiza, piata locala de tamplarie termoizolanta s-a situat la un nivel valoric de aproape 710 milioane de euro in 2021, estimarea redactiei Fereastra indicand cresteri anuale, pana in 2025, direct proportionale cu evolutia valorii adaugate brute din constructii, estimata de CNSP pe termen scurt si mediu. Astfel, piata ar urma sa ajunga, in 2023, la 750 de milioane de euro, in 2024 la peste 800 de milioane de euro, iar in 2025 aceasta ar urma sa depaseasca valoarea de 950 de milioane de euro. In unitati de ferestre, proiectia Fereastra indica o crestere anuala, de la 6,34 milioane de unitati in 2021, la 6,77 milioane in 2022, pentru ca in 2025 sa ajunga la peste 8 milioane de unitati livrate.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii referitoare la tendintele din acest sector de activitate, importurile de sisteme din PVC, aluminiu, feronerie si sticla. De asemenea, este evaluata pe larg situatia exporturilor de tamplarie si a altor indicatori macroeconomici (volumul lucrarilor de constructii, evolutia anuala a numarului de unitati locative finalizate, diverse previziuni ale Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza - CNSP etc.), ce au permis realizarea unei analize exhaustive. Datele statistice sunt comentate in contextul noii realitati economice generate de pandemia Covid-19 inclusiv in domeniul tamplariei termoizolante si vitrajelor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de tamplarie si fatade va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Ubitech
viarom
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CDS
noark
leviatan
BogArt
theda mar
EDIT-Structural
quadratum
siniat
MAKITA
konsent
ness project
concelex
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander