Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Noiembrie 2024
Home - ANALIZA - Revista Fereastra editia nr. 159 (Iunie/Iulie 2021)

Revista Fereastra editia nr. 159 (Iunie/Iulie 2021)
Revista Fereastra editia nr. 159 (Iunie/Iulie 2021)
PDF, 63 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 15 iul 2021
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Editia Iunie-Iulie a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii firmelor din bransa sistemelor de feronerie si a celor producatoare de tamplarie din lemn, conturata inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de astfel de produse, in contextul pandemiei Covid-19 si al efectelor acestuia asupra activitatii din sector.
Informatii suplimentare:
Primul material al revistei este realizat alaturi de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT) si Federatia Patronatelor Societatilor de Constructii (FPSC), care pledeaza pentru mentinerea facilitatilor fiscale acordate sectorului de constructii prin OUG nr. 114/2018, in contextul in care Comisia Europeana a solicitat ca, incepand cu 2023, sa fie anulate toate facilitatile fiscale acordate diferitelor ramuri economice si domenii, pornind de la principiul egalitatii si al tratamentului nediscriminatoriu. Pentru moment, reprezentantii autoritatilor cu impact pe piata de constructii spun ca facilitatile vor fi mentinute.
In continuare, este publicat un reportaj realizat in urma celei de-a doua editii din acest an a videoconferintei EURO-Fereastra - Noi provocari pe piata de tamplarie, generate de cresterea preturilor la materii prime si sisteme, ce a avut loc la finele lunii mai 2021. La eveniment au participat Valentin Petrescu (presedintele PPTT), Adrian Garmacea (administrator Barrier Romania), Paul Chipriean (Head of Window Solutions, Rehau Romania), Attila Beer (administrator Alukönigstahl Romania), Dragos Matei (director general AGC Flat Glass), Emil Serb (director de vanzari la Aluprof System Romania), ing. Valentin Done (product manager Selena Romania) si Andrei Cojanu (trainer si tehnician, CAD-PLAN). Acestia au analizat, pe rand, impactul pe care il au majorarile de preturi asupra afacerilor pe care le administreaza, sectorul de tamplarie fiind printre cele mai afectate de cresterile de preturi, in contextul in care majoritatea produselor de baza utilizate in fabricatie - otel, cupru, aluminiu, cherestea - sunt tranzactionate direct, pe burse lichide de tip futures (la termen), iar altele, precum masele plastice sau sticla, resimt indirect variatii ale pretului energiei, altor materii prime si petrolului.

Importul de feronerie se afla la cel mai inalt nivel consemnat pe piata Prima analiza inclusa la rubrica dedicata trateaza realizarile si perspectivele companiilor cu activitati in domeniul productiei si comercializarii sistemelor de feronerie destinata fabricarii ansamblurilor de tamplarie. Analiza este realizata pe baza datelor statistice referitoare la importuri, care se afla la cel mai inalt nivel consemnat pe piata si afacerile principalelor companii din acest domeniu. Analiza este completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum Roto Romania, Feroneria Prod, Maco Sisteme de Feronerie, Simonswerk, AGB, Assa Abloy Romania, Bitt-Bau, Dena Asis & Stil Market, Meesenburg Romania, PM Technic Elements, Siegenia si VBH.
Rubrica de analiza mai include un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data pe segmentul tamplariei din lemn, sector pentru care previziunile au redevenit optimiste, dupa un an de pandemie fara prea multe perspective pentru producatori. Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate, si aici, cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Arcer, Benati, Bucin Mob, Danprod, Dorafort General Group, Luca Global Group, Mark si Wooden Doors International.

Noutati si inovatii pe piata de tamplarie
Materialul de Cover Story al editiei acopera povestea companiei Selena, care a aniversat doua decenii pe piata din Romania, brandul Tytan fiind un reper recognoscibil de toti profesionistii din industrie. Materialul include principalele repere ale activitatii Selena in Romania, rezultate financiare si perspective de dezvoltare pe piata, prezentarea produsului WINS FLEX - sistem triplustratificat din gama Tytan Professional pentru etansarea si izolarea ferestrelor, precum si un interviu cu Wojciech Lada, General Manager la Selena Romania.
La rubrica opinii, Vlad Rovo (director general, Somfy Romania & Moldova), Paul Georgian Turcu (Country Sales Manager, Orgadata Romania), Noemi Ritea (manager general, Velux Romania), Viorel Ungur (manager; sucursala din Bucuresti a Akzo Nobel Powder Coatings SA - Atena), Razvan Gabriel Popa (director executiv, Alusystem), Tiberiu Ionita (director general, Dom Romania), Hegyi Sandor (director general, Swing Trade), Mugurel Florin Pantazica (director general, Snoopy Impex) si Adrian Badici (director executiv, Transparent Design) prezinta evolutia business-urilor pe care le reprezinta in prima jumatate a acestui an, precum si perspectivele de dezvoltare a afacerilor in actualul context economic.
La rubrica Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante, precum: Aluseek, BDM Grup invest, BIT Windoors, Color Magic, Drupanel, Melcret, Pinum Fenster, Re Al Glass, Strakt si Termoconstruct Grup.
Revista include si doua materiale de consultanta. Prima dintre ele care trateaza pe larg tematica evaluarii eficientei fatadelor adaptive prin matrice de suprapunere, iar cea de-a doua, subiectul materialelor cu memorie a formei, ideale pentru o protectie solara adecvata. Ambele materiale sunt realizate pe baza documentatiilor prezentate in Journal of Façade Design and Engineering.
Rubrica de Produse de Top prezinta sisteme si solutii inovatoare promovate de companii cu traditie pe piata de ferestre si usi, precum dispozitivul antipanica DOM TP300 Touch bar issuDOM cu sistem de inchidere in trei puncte, lansat de Dom Security, placile Iso-Top Construction Sheets WF3 de la Iso-Chemie, realizate din material Thermapor de mare densitate, Deventer - garniturile din TPE cu proprietati excelente de termoizolare de la Roto, elementele culisante evolutionDrive Plus+, marca Salamander, benzile de etansare multifunctionale din seria TP 654 illmod TRIO 1050, de la Illbruck, parte a CPG Europe si Regulus - sistemul complet reglabil pentru structuri din aluminiu marca Teleco.
Revista se incheie cu un Top 500 al producatorilor de tamplarie si geam termoizolant Romania 2021, precum si cu cinci pagini de index, cu datele de contact ale companiilor incluse in editie.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMTotalEnergieshiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
leviatan
BogArt
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
CDS
quadratum
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
concelex
konsent
Ubitech
Acvatot 2019
SSAB
MAKITA
VEGO
strabag nivel 1
noark
theda mar
ness project
EDIT-Structural
DRS
ELECTROGRUP
viarom
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<