Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Iulie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SoftOne: Activitatea muncitorilor din constructii este optimizata cu aplicatii IT
SoftOne: Activitatea muncitorilor din constructii este optimizata cu aplicatii IT
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 08 Nov 2019 13:06
Peste un milion de angajati sunt necesari in constructii, turism si industria romaneasca, potrivit unui studiu recent. Folosirea fortei de munca din domeniile constructiilor si imobiliarelor poate fi optimizata prin folosirea de programe informatice de eficientizare a resursei umane. Studiile arata ca, din cauza lipsei fortei de munca, 6 din 10 oameni de afaceri vor sa aduca angajati din strainatate. Pentru ca procedura este complicata, unii apeleaza la programe informatice care pot optimiza folosirea actualilor angajati si reusesc sa lucreze mai productiv cu aceleasi resurse.
Un singur soft ii ajuta pe antreprenorii din domeniul constructiilor sa eficientizeze activitatea angajatilor, sa optimizeze procesul de comunicare cu partenerii si sa reduca semnificativ costurile de aprovizionare.
Dezvoltatorul imobiliar Urban Invest, cu peste 12 ani de experienta, un portofoliu de 10 proiecte rezidentiale si peste 4.000 de apartamente, este unul dintre cei care au implementat un program de eficientizare a activitatii.
In 2015, dezvoltarea companiei venea cu o serie de nevoi care nu mai erau satisfacute de soft-ul de contabilitate utilizat: numarul utilizatorilor care aveau nevoie sa introduca date in sistem crescuse considerabil, iar firma avea nevoie de o mai buna administrare a informatiilor legate de contracte, administrarea blocurilor, proiecte de constructii, facturare si plati. In acelasi timp, Urban Invest isi dorea eficientizarea fluxului de lucru, monitorizarea, in timp real, a constructiei de apartamente, urmarirea cheltuielilor, optimizarea consumului de materiale si, mai ales, a fortei de munca. Pentru asta, firma a apelat la serviciile partenerului autorizat al companiei SoftOne - QBS Retail&Logistics.
Un plus semnificativ l-a constituit instalarea modulului de Business Intelligence (BI) QlikView care a imbunatatit activitatea de procesare a datelor si a eficientizat utilizarea si exploatarea acestora la nivelul intregii companii.
“Cu ajutorul programelor Softone, am redus pierderile de materiale cu 60%. Este o problema de care se lovesc toate companiile din domeniul constructiilor, in special atunci cand discutam de mai multe puncte de lucru in paralel. Pentru prima data, am reusit sa monitorizam exact cine, ce materiale a comandat, unde le-a consumat si sa facem estimari de necesar mult mai realiste, pentru fiecare lucrare in parte. Bineinteles, asta ne-a ajutat sa avem si un control mai bun al cash-flow-ului, lucru extrem de important pentru o firma care realizeaza tranzactii zilnice si nu isi permite sa ramana fara fonduri”, spune Ionut Anghelus, General Manager Urban Invest
Kasper Development este o companie care a dezvoltat 4 proiecte rezidentiale de anvergura in Brasov, cu 3000 de apartamente. Si ea a implementat acelasi program informatic Soft1. Programul a dus la un mai bun control al costurilor per proiect si o monitorizare mai riguroasa a acestora. Managementul a stiut in permanenta zonele si etapele unde s-a depasit bugetul, iar acesta a fost actualizat in timp real.
Toate acestea, alaturi de cunoasterea costurilor reale prin repartizarea automata a cheltuielilor per apartament/cladire/complex rezidential au sporit considerabil eficienta si rentabilitatea intregii activitati.
“Cele doua companii imobiliare reprezinta doua exemple din cele 500 de firme romanesti care au ales programul ERP Softone. Programele nu se adreseaza doar antreprenorilor din constructii sau imobiliare, ci pot veni in ajutorul managerilor din multiple domenii, pentru ca au un grad inalt de flexibilitate si pot fi personalizate in functie de nevoile fiecarui client”, a explicat Alexandra Lucescu, Director Comercial SoftOne Romania.
Valoarea unui program informatic de gestiune a afacerii variaza de la cateva sute de euro, la cateva zeci de mii, in functie de cat de mare si extinsa este compania in care va fi implementat.
SoftOne Technologies este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii software ERP, CRM si aplicatii web & mobile din Europa de Sud-Est. Avand sediul central in Atena, Grecia, SoftOne ofera optiuni de gazduire a solutiilor de business atat pe serverul clientului, cat si in Cloud / Software as a Service (SaaS), companiilor de talie mica, medie, cat si organizatiilor mari. SoftOne are in prezent peste 100 de angajati, o sucursala in Salonic si trei subsidiare in Romania, Cipru si Bulgaria. SoftOne Technologies este “Microsoft Gold Certified Partner”. SoftOne este lider de piata in segmentul Cloud ERP / SaaS, cu peste 3.500 de instalari in Cloud, in timp ce Soft1 ERP este folosit de peste 18.000 de companii in mai multe piete internationale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADbluebeamVideoConfAC-iulTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
econet
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere