Agenda Constructiilor
Joi, 28 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ANIS saluta adoptarea in SENAT a legii ce introduce cartea de identitate electronica
ANIS saluta adoptarea in SENAT a legii ce introduce cartea de identitate electronica
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 13 Iul 2020 15:10
ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii IT, saluta adoptarea de catre Senatul Romaniei a proiectului de lege prin care se introduce cartea de identitate electronica prevazuta cu un certificat pentru semnatura electronica avansata emis de MAI si posibilitatea de a adauga la acesta si certificate calificate. Odata ce va produce efecte, aceasta lege va reprezenta un pas semnificativ spre digitalizarea serviciilor publice din Romania si indeplinirea obiectivelor enuntate in Agenda Digitala pentru Romania, parte din Strategia Europa 2020.
Totodata, Asociatia considera ca pentru accelerarea procesului de digitalizare, in cadrul votului in plen care va urma in Camera Deputatilor, este recomandata completarea proiectului de lege astfel incat certificatele calificate mentionate la Art. 15 din PL-x 676/2017 sa poata fi incluse pe cartea electronica de identitate inca de la emiterea acesteia, daca cetateanul opteaza pentru aceasta. In opinia ANIS, aceasta prevedere va conduce la posibilitatea utilizarii imediate a cartilor electronice de identitate si in relatiile din mediul privat. In acest mod, cetatenii care doresc sa utilizeze si certificate calificate vor fi scutiti de inca un drum la ghiseu, facut doar pentru a-si adauga un certificat calificat pe cartea electronica de identitate.
ANIS considera ca noile carti electronice de identitate pot sta la baza implementarii unui sistem national de identificare si autentificare electronica (tip Single Sign-on), care va permite autentificarea online a persoanelor. Consideram ca acest sistem este esential pentru accelerarea procesului de transformare digitala. Pe modelul celorlalte tari europene (Germania, Belgia, Spania, Olanda), acest sistem trebuie sa fie unul deschis ce va putea fi utilizat si in relatie cu entitatile private.
ANIS isi exprima disponibilitatea de a sprijini Parlamentul Romaniei cu specialisti pentru formularea adecvata a masurilor propuse.
 
elmas_1octCOVID-19AUTODESKVideoConfAC-iulALLPLAN
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
hilti
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere