CHARISMA: ERP, instrument util in planurile de extindere a business-ului |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 28 Ian 2021 06:35 |
In epoca digitala nu mai exista scuze pentru lipsa de randament. In ziua de azi, atunci cand afacerile au o problema, cel mai probabil este vorba de lipsa unei infrastructuri sau despre esecul optimizarii anumitor procese, spun reprezentantii Totalsoft, companie ce ofera solutii si sisteme Charisma ERP complete pentru managementul resurselor companiilor din orice sector de activitate. Potrivit acestora, un sistem ERP automatizeaza si integreaza procesele tuturor ariilor de business din companii, precum preluarea comenzilor clientilor, planificarea operatiunilor si mentinerea inventarului tuturor inregistrarilor si datelor financiare.
Specialistii mai arata ca exista anumite seme care indica necesitatea folosirii unui astfel de soft, si identifica cateva situatii care fac necesara implementarea unui sistem ERP.
"Daca trebuie sa treci prin trei aplicatii diferite pentru a afla detalii simple precum costuri de productie sau pretul anumitor produse, inseamna ca ai nevoie de un sistem de stocare a datelor centralizat. Astfel, informatia va fi disponibila intr-un singur loc, accesibil de catre orice modul. Afacerile care beneficiaza cel mai mult de pe urma unui astfel de solutie ERP sunt din domeniul: financiar-contabil, retail, aprovizionare si productie", arata expertii.
In plus, asteptarile clientilor din ziua de astazi sunt foarte diferite de cele de acum 10-20 de ani. Din cauza pietei extrem de extinse, acestia pot migra oricand catre alte servicii, asadar trebuie sa existe o strategie clara pentru a raspunde nevoilor lor si a-i fideliza, iar un sistem ERP este ideal pentru a inregistra feedback-ul acestora.
Un sistem ERP poate fi deosebit de util si in implementarea planurilor de extindere a business-ului. "Comunicarea sau colaborarea intre departamente poate ca nu dau batai de cap atunci cand ai 5 angajati, dar lucrurile se vor schimba dramatic atunci cand numarul acestora va creste. Expansiunea unei afaceri va necesita de asemenea standardizarea si integrarea proceselor de business si a sistemelor din spatele lor. Probabil deja te gandesti la costuri IT, scalarea operatiunilor si alinierea departamentelor. Indiferent de motivul pentru care vrei sa implementezi un program ERP, ai nevoie de o solutie personalizata. Din fericire, ai acces la mai multe categorii de produse", mai arata specialistii in ERP.
Avantajele unui sistem ERP
In afara de faptul ca va ajuta la cresterea productivitatii si la adresarea problemelor mai sus mentionate, un sistem ERP mai vine la pachet si cu alte avantaje.
Flexibil si mobil. Sistemele ERP sunt recunoscute pentru adaptabilitatea lor. Acestea pot functiona local, sub forma de intranet sau online in cloud. Astfel, fiecare departament va avea acces la totalitatea informatiilor, in functie de permisiunea acordata, de pe desktop, tableta sau chiar telefonul personal. In plus, pot fi selectate doar modulele necesare afacerii tale.
Imbunatateste cash-flow-ul. Informatia reprezinta putere si pe baza pot fi implementate politici comerciale bazate pe indicatori specifici obtinuti prin utilizarea unui sistem ERP. "Astfel vei putea sa controlezi cu atentie fluxurile monetare si perioadele specifice de recuperare a banilor. De asemenea, prin intermediul ERP-ului vei putea impune o disciplina financiara asupra totalitatii factorilor implicati", mai spun specialistii.
Extrem de scalabil. In planurile de crestere a afacerii devin necesare cateva modificari majore precum: adaugarea de noi resurse umane, infiintarea sau desfiintarea unui nou departament, obtinerea unor noi furnizori/ clienti. Toate aceste informatii pot fi integrate rapid in noul mod de lucru prin folosirea unui soft ERP. Cresterea afacerii nu va influenta functionarea sau pretul acestui serviciu.
Imbunatateste experienta clientului. Chiar si clientii vor beneficia de pe urma implementarii unui program ERP. Centralizarea si procesarea informatiei despre clienti va ajuta la construirea si mentinerea relatiilor benefice cu acestia.
Ofera protectie sporita. Baza oricarui sistem ERP este informatia. Pentru ca aceasta sa fie stocata si partajata cu diverse departamente, furnizori si clienti, trebuie sa treaca prin diferite procese. "Astfel, prin intermediul unui ERP poti decide cine, cand si cum are acces la informatie. De asemenea, sistemele ERP includ metode intrinsece de securitate, mai ales daca vorbim despre stocarea in Cloud", mai explica reprezentantii Charisma ERP.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
|