CODERSLAB: Proiect eJobs de 1 milion euro pentru reconversia profesionala in IT |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 01 Iul 2021 10:46 |
Fie ca este vorba de juniori sau de seniori cu ani de experienta in piata, specialistii din domeniul IT sunt cei mai cautati candidati ai momentului. De altfel, recrutorii din companii spun ca piata ar putea absorbi oricand, cu lejeritate, peste 20.000 de IT-isti, atat pentru pozitiile deschise in corporatiile multinationale, cat si pentru cele din companiile mici, de tip start-up. Lupta pentru candidati este cu atat mai acerba cu cat acestia primesc oferte si din partea angajatorilor din afara tarii, fie pentru relocare, fie pentru a lucra pe proiecte internationale, din Romania.
”Sunt nu doar foarte cautati, ci si foarte bine platiti, inca din etapa de entry level. Tocmai de aceea IT-ul este domeniul preferat de cei care vor sa faca o reconversie profesionala. Cred ca programatorii sunt una dintre putinele categorii de candidati care nu au nevoie sa isi caute un job. Job-urile ii cauta pe ei, iar ofertele sunt intotdeauna extrem de tentante. Tocmai de aceea, intr-un sondaj pe care l-am realizat la inceputul anului si in care ii intrebam pe romani ce planuri au pentru 2021, reconversia profesionala ocupa un loc fruntas, cu un scor mai mare decat oricand in ultimii 5 ani”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
In acest context, eJobs da startul CODERSLAB, un proiect cu finantare europeana de reconversie profesionala in IT, destinat in special persoanelor cu nivel scazut de calificare. ”Este un proiect a carui finantare ajunge la 1 milion de euro si vizeaza reconversia unor categorii de candidati care au in acest moment dificultati in a-si gasi un loc mai bun pe piata muncii. Vorbim despre persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 65 de ani, din orice judet al tarii, cu exceptia Capitalei si judetului Ilfov, cu cel putin 8 clase absolvite, care in prezent au un loc de munca, insa doresc sa faca o schimbare. Ne dorim sa aducem la cursuri 651 de angajati pe care ulterior ii vom sprijini, prin consiliere profesionala, in gasirea unui nou loc de munca. 30% dintre acestia trebuie sa fie femei, iar 196 de persoane trebuie sa vina din mediul rural, sa aiba peste 40 de ani sau un nivel scazut de calificare. Foarte important de mentionat este faptul ca nu este nevoie de pregatire anterioara – cursurile sunt gandite special pentru incepatori. Trebuie sa aiba doar minimum 8 clase absolvite, sa fie angajati si sa fie dornici sa invete”, explica Bogdan Badea.
Cursantii vor avea de ales intre cursurile de Programator Java Script, unde vor invata cum sa dezvolte interfete pentru aplicatii web sau mobile, si Tester QA, unde vor invata sa recunoasca defectele unui produs web sau soft. Primele vor avea o durata cuprinsa intre 4 si 6 luni, iar cele de QA intre 6 si 8 saptamani. ”Pentru a nu-i pune in situatia de a renunta la jobul actual, sesiunile de invatare se vor desfsura de luni pana vineri, seara, in intervalul 18.00 – 21.00. Au loc online, deci participantii pot intra pe platforma direct de acasa. Au nevoie doar de un webcam si de o conexiune buna la internet. Totodata, fiind vorba despre un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman, cursurile sunt 100% gratuite”, mai spune Bogdan Badea.
Cei interesati se pot inscrie pe https://cursuri-it.ejobs.ro/cursuri/, completand formularul aferent fiecarui curs. Admiterea se va face pe principiul ”primul venit, primul servit” pentru persoanele ce au dosarul de inscriere complet.
|