Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - EY: Piata megatranzactiilor in sectorul tehnologic inregistreaza o crestere rapida
EY: Piata megatranzactiilor in sectorul tehnologic inregistreaza o crestere rapida
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 04 Iun 2021 11:25
Piata megatranzactiilor in sectorul tehnologic inregistreaza o crestere rapida, in pofida unor perturbari fara precedent
47% dintre directorii executivi din sectorul tehnologic anticipeaza ca profitabilitatea isi va reveni complet in 2021
Megatranzactiile au reprezentat 59% din valoarea globala a tranzactiilor din sectorul tehnologic in 2020
Impactul social si asupra mediului, elemente importante in definirea strategiilor pe termen lung ale companiilor din sectorul tehnologic
Sectorul tehnologic a inregistrat in ultimul an o crestere spectaculoasa a activitatii de tranzactionare, in pofida incertitudinilor provocate de pandemie, fuziunile si achizitiile (M&A) reprezentand o parghie esentiala de crestere in efortul de redresare al companiilor. Aceasta este una dintre concluziile celei de-a 23-a editii a studiului EY Technology Global Capital Confidence Barometer (CCB), care evalueaza gradul de incredere al companiilor in perspectivele economice, in randul directorilor executivi din domeniul tehnologic.
In 2020, megatranzactiile in valoare de cel putin 5 miliarde de USD au reprezentat 59% din valoarea globala a tranzactiilor din sectorul tehnologic, un procent in crestere fata de 47% inregistrat in 2019. In viitorul apropiat, 16% dintre respondentii din sector planifica tranzactii de impact, cu o valoare de cel putin 5 miliarde de USD. Potrivit raportului, companiile din sectorul tehnologic au continuat sa inregistreze un ritm de crestere mai mare decat cel al pietei in privinta profiturilor actionarilor, ceea ce a permis multor companii sa genereze castiguri substantiale, in pofida unei evolutii mai degraba modeste a veniturilor si profitabilitatii.
Per ansamblu, respondentii cu functii de conducere executiva din domeniul tehnologic privesc cu optimism in viitor, aproape jumatate dintre acestia (47%) anticipeaza ca profitabilitatea isi va reveni complet in acest an (fata de 23% dintre toti directorii executivi sondati in cadrul barometrului extins EY). Desi respondentii din domeniul tehnologic admit ca perspectivele pentru cresterea organica pe termen scurt sunt caracterizate de dificultati, 51% intentioneaza sa apeleze la tranzactii M&A in urmatorul an pentru a-si sustine dezvoltarea.
Cu toate acestea, optimismul este temperat de gradul de competitivitate tot mai ridicat al pietei tranzactiilor si de impactul tensiunilor geopolitice. 78% dintre directorii executivi din domeniul tehnologic preconizeaza ca se va inregistra o concurenta tot mai mare in procesul de ofertare pentru achizitionarea de active in urmatoarele 12 luni, provenind in principal din zona capitalului privat, in timp ce 81% considera ca problemele geopolitice i-au fortat sa faca schimbari in privinta investitiilor strategice.
“Lectiile invatate din aceasta criza globala ii incurajeaza pe executivi sa faca schimbari profunde si de anvergura privind aspectele fundamentale ale afacerilor lor. Pandemia COVID-19 a condus la o accelerare si mai mare a transformarii, companiile urmaresc acum nu numai sa restabileasca performanta anterioara crizei, ci si sa isi reformeze viitorul pentru o lume post-pandemica.
Activitatea de tranzactionare in sectorul local de tehnologie a inregistrat o crestere in ultimele 12 luni, pe fondul unor cereri externe mai mari, pentru companii de outsourcing – achizitie de talente, solutii si comert electronic, precum si solutii care permit extinderea serviciilor pe canale digitale. Un alt factor major, care a influentat cresterea activitatii de tranzactionare, il reprezinta faptul ca majoritatea companiilor au fost fortate, sub impactul pandemiei, sa isi extinda serviciile traditionale pe canalele digitale, vitale in perioada de recesiune”, a comentat Marius Nicolae - Head of Technology, Strategy and Transactions, EY Romania.
Recrutarea angajatilor cu abilitati tehnologice si initiativele cu valoare pe termen lung, principalele preocupari ale directorilor executivi
Pandemia a produs o schimbare si in modul in care companiile de tehnologie abordeaza retentia celor mai buni angajati. In conditiile in care telemunca ofera acum companiilor o multitudine de oportunitati in recrutarea talentelor, 82% dintre respondentii cu functii de CEO in sectorul tehnologic declara ca munca la distanta le-a schimbat perspectiva asupra modelului operational al afacerii lor in viitor. In acelasi timp, 91% dintre acestia au indicat ca angajatii au o influenta asupra regandirii strategiilor lor.
Pe langa planurile de recrutare a talentelor, executivii se concentreaza tot mai mult pe identificarea modalitatilor prin care isi pot proteja business-ul in noul context economic. 77% dintre respondentii din sectorul tehnologic considera important ca organizatiile sa vina cu initiative bine argumentate privind crearea de valoare pe termen lung pentru toate partile interesate. In mod similar, majoritatea executivilor din domeniul tehnologiei cred ca in randul acestor parti interesate exista un grad tot mai mare de constientizare a impactului social si de mediu al companiilor (79%) si ca nu este sustenabil sa se concentreze exclusiv pe optimizarea profiturilor (86%).
Avand in vedere ca sectorul tehnologic este supus unei monitorizari mai atente din cauza unor factori precum increderea sociala, protectia confidentialitatii, utilizarea datelor si respectarea reglementarilor, clientii si angajatii se asteapta ca organizatiile tehnologice sa isi asume un rol de lider in directia schimbarilor sociale si de mediu. Printr-o comunicare deschisa si transparenta a parametrilor de masurare a performantelor si a aspectelor care tin de operatiuni durabile, gestionarea energiei si consumul produselor, companiile pot construi o relatie de incredere atat in interiorul, cat si in exteriorul propriilor organizatii.
 
SISECAMhiltiTotalEnergiesALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
GEWISS
Acvatot 2019
VEGO
ELECTROGRUP
Ubitech
BogArt
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
konsent
EURO BUILD
concelex
DRS
AED
quadratum
theda mar
strabag nivel 1
noark
CDS
SIGM
leviatan
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Arduro

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<