Agenda Constructiilor
Luni, 27 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - LEVIATAN, unul dintre cele mai tehnologizate grupuri de companii de constructii
LEVIATAN, unul dintre cele mai tehnologizate grupuri de companii de constructii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Ovidiu Stefanescu 26 Nov 2024 06:10
Leviatan Group, format din companiile Leviatan Design, Ubitech Constructii, eConfaire Immersive Design si Copraag Entrepreneur, ofera servicii complete in domeniul constructiilor, folosind cele mai noi tehnologii. Proiectele beneficiaza de un nivel inalt de calitate, fiind realizate in sistem BIM, aplicand tehnologii si aplicatii software de inalta performanta, cu ajutorul unei echipe formate din peste 280 de profesionisti de top. Portofoliul Leviatan Group include o mare varietate de proiecte de tip design & build, cu grad ridicat de complexitate, din domenii precum aparare, medical, educational si administrativ. Pentru a afla detalii despre etapele procesului de transformare digitala a industriei de profil, a fost solicitata opinia lui Catalin Podaru, CEO al Leviatan Group
 
- Cum va aliniati noilor trenduri din constructii/ arhitectura? Care este impactul digitalizarii si al noilor tehnologii in cadrul grupului de companii?
- Prin implementarea BIM in toate procesele noastre de lucru, am reusit sa crestem calitatea pentru toate proiectele pe care le avem in desfasurare. La momentul actual, proiectam exclusiv in sistem 3D si astfel reducem aparitia erorilor care pot sa apara in procesul de proiectare si executie, codificam fiecare livrabil cu un cod unic, care ne permite versionarea in mediul nostru comun de date si utilizarea documentatiei ca singura sursa de adevar a proiectului, stabilim un minimum de informatii pentru fiecare livrabil si astfel ne asiguram ca avem acelasi nivel de calitate pentru fiecare proiect, indiferent de marimea sau complexitatea acestuia. Mediul comun de date oferit de BIM permite vizualizarea tuturor planselor, a versionarilor acestora si a materialelor, asigurand o baza de date consistenta si actualizata pentru toate proiectele si materialele puse in opera. Utilizam, totodata, Mixed Reality intr-un mod integrativ cu celelalte instrumente de lucru pentru a automatiza, pentru a coordona si a avea un plus de control in activitatile de urmarire si a executiei acestora, in cadrul tuturor proiectelor noastre. Aceeasi tehnologie o folosim in pregatirea studentilor, in cadrul stagiilor noastre de practica si internship sau in diferite sesiuni pe care le organizam in colaborare cu universitatile din Romania. Astfel, viitorii specialisti au posibilitatea de a testa echipamentele noastre avansate si pot intelege mai bine aplicabilitatea acestora in executia proiectelor.
 
 
- Care sunt dificultatile pe care le-ati intampinat pe parcursul acestui an in desfasurarea activitatii?
- Putem spune ca printre provocarile cu care ne-am confruntat in acest an se numara cresterea preturilor la materiale si perturbarile lantului de aprovizionare, care au pus presiune pe executia si planificarea proiectelor.
De asemenea, deficitul de specialisti in domeniul constructiilor a amplificat aceste dificultati, iar ajustarile salariale necesare pentru a ramane competitivi au adaugat o presiune suplimentara asupra structurii noastre de costuri. Cu toate acestea, am reusit sa navigam cu succes prin acest peisaj provocator prin adaptari strategice continue si printr-o gestionare atenta a resurselor. In ceea ce priveste constructia de cladiri publice in Romania, aceasta implica provocari specifice, avand in vedere ca timpul alocat pentru realizarea studiilor de fezabilitate si proiectare este de pana la 5 ori mai scurt comparativ cu alte tari. De aceea, este necesara o coordonare si o eficienta deosebita in respectarea reglementarilor stricte de siguranta, accesibilitate si integrare a tehnologiei. Procedurile de aprobare pot conduce, in anumite situatii, la intarzierea inceperii lucrarilor, in timp ce bugetele pot limita optiunile de constructie si calitatea materialelor. De asemenea, proiectele trebuie sa minimizeze impactul asupra mediului, ceea ce adauga un element suplimentar de complexitate. In acest context, eficienta in planificare si expertiza tehnica sunt esentiale cand vine vorba despre realizarea proiectelor conform standardelor, in termenele stabilite si respectand bugetele alocate, toate intr-un cadru de timp comprimat, spre deosebire de normele internationale. Aceasta accelerare a procesului aduce un set unic de provocari in gestionarea proiectelor de constructii publice din Romania.
 
 
- Cum a devenit Leviatan Group unul dintre cele mai tehnologizate grupuri de companii de constructii din Romania?
- Solutiile inteligente si durabile pe care le oferim sunt bazate pe o organizare eficienta si un management dinamic si antreprenorial, implementat prin procese succesive de fuziuni digitale, achizitii de tehnologii noi si planuri strategice, menite sa contribuie la cresterea calitatii proiectelor realizate. Prin imbunatatirea si automatizarea continua a proceselor interne, am reusit sa ne construim o echipa solida, interconectata pe toate specialitatile, care genereaza standardizari proprii si know-how in piata. Astfel, abordam cu profesionalism si responsabilitate fiecare proiect de constructii pe care il dezvoltam, integrand solutii avansate care sa contribuie la dezvoltarea unei societati sustenabile, mai bune si mai sigure.
 
- Cum va propuneti sa eficientizati in continuare procesele de lucru la nivelul grupului de companii?
- Noi ne propunem sa extindem si sa aprofundam investitiile in automatizare, un proces care este deja implementat in mod extensiv in fluxul nostru de lucru, de catre eConfaire Immersive Design, divizia de Research & Development a grupului nostru de companii. Unul dintre obiectivele principale este sa avansam automatizarea in realizarea devizelor pentru proiectele publice, care va imbunatati acuratetea si eficienta estimarilor de costuri si va reduce timpul necesar pentru pregatirea ofertelor. De asemenea, dorim sa optimizam procesul de achizitii prin automatizare, ceea ce va simplifica operatiunile si va asigura conformitatea cu standardele si reglementarile relevante. Un alt aspect important pe care il vizam este imbunatatirea modului de citire si procesare automatizata a datelor din facturi, pentru a creste eficienta in gestionarea financiara si contabilitate. Prin aceste investitii in automatizare, avem ca obiective sa crestem productivitatea, sa reducem costurile operationale si sa imbunatatim calitatea si viteza de livrare a proiectelor noastre. Initiativele enumerate anterior sunt esentiale pentru a ne mentine competitivitatea si pentru a raspunde mai eficient la nevoile clientilor nostri, intr-un peisaj al constructiilor publice in continua schimbare. Astfel, ne angajam sa folosim tehnologia pentru a optimiza toate aspectele activitatii noastre si pentru a asigura o crestere sustenabila pe termen lung.
 
- Cum credeti ca va evolua sectorul constructiilor din Romania in urmatorii ani?
- Estimarile pentru sfarsitul anului 2024 si pentru perioada 2025-2027 sunt optimiste, in contextul in care Romania se afla la un punct de rascruce. Cu un buget considerabil de 70 de miliarde de euro disponibil pentru dezvoltare prin fonduri europene, prin Politica de Coeziune, Planul National de Redresare si Rezilienta si Programul National de Investitii "Anghel Saligny", se anticipeaza ca aceste resurse vor impulsiona semnificativ sectorul constructiilor, inclusiv prin accelerarea transformarii sale digitale, care, departe de a mai fi o strategie facultativa, a devenit deja obligatorie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesSISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
noark
leviatan
Arduro
strabag nivel 1
GEWISS
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
quadratum
konsent
Ubitech
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
SSAB
DRS
concelex
SIGM
VEGO
BogArt
theda mar
AED
MCA
Acvatot 2019
EURO BUILD
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<