Agenda Constructiilor
Vineri, 23 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GRAITEC face noi achizitii si vrea pozitia de lider in dezvoltarea de solutii BIM
GRAITEC face noi achizitii si vrea pozitia de lider in dezvoltarea de solutii BIM
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 06 Sep 2018 11:23
GRAITEC, dezvoltator de solutii software BIM, de Executie si Proiectare pentru sectorul AEC si Autodesk® Platinum Partner in Europa, este incantata sa anunte achizitionarea companiei franceze Arma Plus, care ofera solutii IT si de executie pentru industria constructiilor, a otelului si betonului. Nu au fost dezvaluite detalii financiare. Aceasta achizitie completeaza strategia Graitec de a deveni lider in dezvoltarea de solutii BIM pentru proiectare structurala, detaliere si fabricatie, oferind in acelasi timp companiei posibilitatea de a-si imbunatati portofoliul de software existent si de dezvolta solutii BIM inovatoare.
Intr-un moment in care considerentele tehnice si financiare nu au fost niciodata atat de importante pe agenda industriei constructiilor si in care solutiile BIM deschid noi arii interesante de dezvoltare, profesionistii standardizeaza si industrializeaza o parte din ce in ce mai semnificativa a proceselor. Ca parte a acestei tendinte, domeniile proiectarii si executiei sunt convergente. Achizitia Arma Plus are loc tocmai in acest context in care Graitec, campion mondial al solutiilor de Proiectare & Detailiere pentru constructii, le permite clietilor sai sa-si continue „calatoria” impreuna prin includerea fabricatiei in procesul global.
Francis Guillemard, Presedinte GRAITEC, comenteaza: „Graitec continua sa investeasca cu prioritate in solutia sa de software de fabricatie cu scopul de a propune o solutie globala de proiectare prin tehnologiile proprii din domeniul simularii si fabricatiei. Prin aceasta ultima achizitie, Graitec isi consolideaza pozitia de lider in dezvoltarea de solutii de proiectare, detaliere si fabricatie pentru industria constructiilor, care ocupa peste 7% din forta de munca mondiala, valorand 10 trilioane de dolari. Astfel, Graitec se pozitoneaza ca partener incontestabil in ajutarea liderilor acestei industrii sa se dezvolte profitand din plin de acest sector in continua crestere.”
Jean-Jacques Touya, CEO ARMA PLUS, adauga: „Prin unirea Arma Plus si Graitec, clientii nostri vor simplifica si mai mult proiectarea procesului de executie, vor elimina erorile si vor reduce atat costurile, cat si timpul necesar comercializarii. Experienta Arma Plus in ceea ce priveste tehnologia echipamentelor de productie va aduce beneficii notabile modelor digitale si va asigura un proces de fabricatie inteligent, cu 100% fezabilitate”.
Software-ul Graitec pentru armare si modelare a betonului - Advance BIM Designers, propune o colectie extinsa de aplicatii pentru automatizarea fluxurilor de lucru BIM, de la proiectare la detaliere, ruland pe mai multe platforme populare Autodesk sau ca o solutie de sine statatoare. Combinarea acestei tehnologii cu solutia de software A + a companiei Arma Plus ii va permite companiei Graitec sa furnizeze solutii complete de armare si modelare a betonului, de la proiectarea si detalierea initiale pana la controlul productiei carcaselor de armatura si gestionarea productiei prefabricatelor ajungand, in final, pana la etapa de constructie cu un contractor si la asigurarea managementului aprovizionarii.
In plus, prin experienta de peste 30 de ani a in domeniul armarii pe care Arma Plus o ofera, GRAITEC poate continua sa-si sustina baza de clienti in activitatea lor de detaliere a armaturii 3D, accelerand in acelasi timp evolutiile si dezvoltarea proprii domeniului.
Prin imbinarea experientei si expertizei considerabile a ambelor companii, atat clientii existenti, cat si potentialii colaboratori vor continua sa ocupe pozitii de frunte in domeniul proiectarii carcaselor de armatura si sa indeplineasca cerintele in continua evolutie ale industriei datorita unei game imbunatatite si extinse de aplicatii software si de servicii.
Despre GRAITEC
Infiintata in 1986, compania GRAITEC este un partener international Autodesk in Europa, America de Nord si Rusia, inclusv un partener al Autodesk in domeniul dezvoltarii, oferind solutii BIM de simulare si fabricatie de inalta performanta. Operand in 45 de birouri din 11 tari de pe intregul mapamond, obiectivele GRAITEC sunt de a oferi solutii de productivitate, eficienta si performanta si servicii de consultanta pentru clientii sai din domneniul BIM. Cu 450 de angajati, printre care se numara 200 de consultanti BIM, GRAITEC este o companie axata pe inovatie, ale carei produse sunt utilizate de peste 100.000 de profesionisti din domeniul constructiilor din intreaga lume.
Despre Arma Plus
Fondat in 1984, grupul de companii Arma Plus este specializat in dezvoltarea si implementarea solutiilor M.E.S integrate pentru industria otelului si constructiei de beton. Cu un personal de patruzeci de angajati in cadrul sediului principal din Saint Herblain, patru in Barcelona si doi in Columbia, are o cifra de afaceri de 5 milioane de euro in patruzeci de tari. Capacitatea sa de a se adapta la toate tipurile de clienti, indiferent de marimea sau cultura acestora, permite Arma Plus sa sprijine dezvoltarea industriala a unui numar mare de producatori de constructii si santiere de lucru. Arma Plus, lider mondial in solutia IT pentru armarea din otel beton, isi pune la dispozitie echipele, solutiile si know-how-ul de peste trei decenii, asigurand, in acelasi timp, inovatia si progresul in domeniu.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKCOVID-19elmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere