Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - KASPERSKY LAB: Atentie la securitatea aplicatiilor pentru schimb de documente
KASPERSKY LAB: Atentie la securitatea aplicatiilor pentru schimb de documente
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 02 Iul 2018 14:23
In procesul de dezvoltare, companiile adopta noi instrumente de business si servicii cloud, in incercarea de a face munca angajatilor mai flexibila si mai eficienta, precum si pentru a reduce cheltuielile. Potrivit celei mai recente cercetari Kaspersky Lab, aproape doua treimi (63%) dintre companiile cu pana la 249 de angajati folosesc unul sau mai multe servicii de aplicatii de business. Insa, aceasta tendinta in randul companiilor in crestere, de a folosi servicii cloud pentru a-si optimiza activitatea s-ar putea sa aiba si efecte negative, cum ar fi pierderea controlului asupra securitatii aplicatiei si pierderi de date importante ale clientilor.
IMM-urile isi sustin cresterea cu platforme cloud
Atat companiile mici, cat si cele care trec printr-o crestere rapida considera tehnologiile cloud o oportunitate de a-si rezolva problemele de business mai bine si mai eficient din punct de vedere al costurilor. Jumatate (50%) dintre companiile cu pana la 49 de angajati (VSB) si 40% dintre companiile care numara intre 50-249 de membri, au angajati care lucreaza cu regularitate in afara biroului si au nevoie de acces la date si aplicatii prin intermediul cloud-ului. Pe masura ce companiile se dezvolta, nevoia de servicii cloud creste: 73% dintre IMM-uri si 56% dintre VSB-uri folosesc cel putin un serviciu cloud. Printre cele mai populare sunt e-mail-ul si serviciile de stocare a documentelor, financiare si de contabilitate.
IT, securitate cibernetica si pierderea controlului
Totusi, folosirea activa a cloud-ului are si un dezavantaj: infrastructurile IT din organizatii isi consolideaza serviciile si aplicatiile, dar uneori constata ca nu au nivelul dorit de control si vizibilitate asupra lor. Prin urmare, 66% dintre companiile cu un numar de angajati intre 1 si 249 intampina dificultati in a administra aceste infrastructuri IT eterogene.
Complexitatea tot mai mare le obliga pe IMM-uri sa aiba o noua abordare asupra managementului infrastructurii. Totusi, problema este ca specialistii interni IT nu au intotdeauna suficiente cunostinte pentru a face fata acestei provocari. Mai mult, 14% dintre companiile care au intre 50 si 249 de angajati incredinteaza managementul securitatii IT unor angajati care nu sunt specialisti IT, de fapt. Acest lucru poate duce la riscuri la adresa securitatii cibernetice a companiilor, pe care organizatiile nu au intotdeauna suficient timp sa le evalueze, pentru ca se concentreaza pe dezvoltarea afacerii lor.
Cine este responsabil cu protectia datelor in serviciile de aplicatii contractate?
Chiar daca functiile privind securitatea informatiilor sunt pe planul al doilea, IMM-urile sunt constiente cat este de important sa protejeze datele clientilor. Atat pentru companiile foarte mici, cat si pentru IMM-uri, securitatea datelor este provocarea numarul unu. Totusi, in cazul a 49% dintre companiile foarte mici si a 64% dintre IMM-uri, date importante ale clientilor sunt pastrate pe dispozitivele mobile ale angajatilor. Scurgerea acestor date ar putea afecta serios reputatia companiei, precum si sa creeze pierderi financiare. Companiile mari au, in mod normal, resurse pentru a trece peste astfel de dificultati, dar organizatiile mai mici s-ar putea confrunta cu consecinte dramatice, cum ar fi afectarea operatiunilor sau chiar clienti pierduti.
Desi companiile mici sunt constiente de problema, nu inteleg cu claritate a cui este responsabilitatea, din moment ce informatiile respective sunt procesate in servicii cloud. Mai ales companiile cu pana la 49 de membri au o atitudine confuza in aceasta privinta. De exemplu, aproape doua treimi (64%) dintre respondentii din VSB-uri sunt convinsi ca furnizorul este responsabil cu securitatea aplicatiilor de schimb de documente, in timp ce 56% dintre respondentii din IMM-uri sunt de aceeasi parere.
„Pentru a se bucura de avantajele cloud computing indiferent de etapa de dezvoltare in care se afla, companiile trebuie sa administreze eficient o serie de platforme si servicii cloud”, spune Maxim Frolov, Vice President of Global Sales Kaspersky Lab. „Este fundamental sa stie exact cine este responsabil cu securitatea cibernetica a infrastructurilor IT care continua sa creasca in complexitate. Fie ca este incredintata unui angajat, fie unui consultant de incredere, securitatea cibernetica nu poate fi trecuta cu vederea. Toate companiile ar trebui, prin urmare, sa stabileasca un rol dedicat cu ajutorul caruia sa fie tinuta sub control securitatea platformelor cloud, a datelor sensibile si a proceselor de business.”
Pentru a mentine protectia in fiecare etapa de crestere, Kaspersky Lab ofera un portofoliu de solutii care au fost dezvoltate special pentru organizatiile de orice dimensiune - de la startup-urile mici, la cele aflate in dezvoltare si pana la cele ajunse la maturitate. In concordanta cu tendinta tot mai accentuata de a folosi cloud-ul, portofoliul Kaspersky Lab include solutii de securitate care pot fi implementate si administrate din cloud, precum si produse speciale pentru protectia aplicatiilor cloud.
Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab este o companie globala din domeniul securitatii cibernetice, prezenta pe piata de peste 20 de ani. Informatiile vaste despre amenintarile cibernetice si experienta in securitate IT detinute de Kaspersky Lab se materializeaza in mod constant in solutii de securitate si servicii de ultima generatie pentru a proteja companiile, infrastructura critica, autoritatile guvernamentale si utilizatorii individuali din toata lumea. Portofoliul companiei include protectie endpoint de top si mai multe solutii specializate de securitate si servicii, pentru a combate amenintarile digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky Lab, precum si 270.000 de companii client, pe care le ajutam sa protejeze ce e mai important pentru ele.
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUGTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
SSAB
leviatan
Arduro
viarom
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
Ubitech
strabag nivel 1
DRS
AED
VEGO
ness project
ELECTROGRUP
CONCEPT STRUCTURE
CDS
quadratum
Acvatot 2019
konsent
concelex
EDIT-Structural
BogArt
MAKITA
theda mar
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<