Agenda Constructiilor
Duminica, 29 Martie 2020
 
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - NEMETSCHEK ROMANIA: Mai multe instrumente de lucru intr-o singura platforma
NEMETSCHEK ROMANIA: Mai multe instrumente de lucru intr-o singura platforma
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Simona Ene 01 Nov 2012 10:25
In ultima perioada se contureaza tot mai pronuntat o orientare a utilizatorilor de aplicatii software pentru proiectarea in cadrul unei singure platforme, capabile sa ofere unelte complexe de proiectare asistata.
 
Roberto Iosupescu, consultant in cadrul companiei Nemetschek Romania: „Pana recent, clientii foloseau circa patru programe diferite, deoarece nu exista o solutie care sa inglobeze atat de multe instrumente de lucru. Pentru a veni in sprijinul acestora, in luna octombrie a.c. am lansat aplicatia Allplan 2013, care - impreuna cu instrumente dezvoltate prin Open BIM (flux de lucru deschis) - acopera 100% din necesarul de  functiuni caracteristice unei astfel de activitati. Versiunea recent lansata - Allplan 2013 impreuna cu platforma Allplan Exchange (sistem de gestionare digitala a planurilor) - continua si consolideaza, prin noile functionalitati, conceptul de BIM (Building Information Modeling), prin care informatia este disponibila in toate etapele crearii, realizarii si exploatarii constructiei. Cu noua versiune - in special cu Allplan Exchange - aplicatia software se apropie si mai mult de modul de lucru online. De-a lungul intregului proces de proiectare, societatea noastra incearca sa creeze functiuni din ce in ce mai productive pentru utilizatori, precum si functii inovatoare, menite sa preia sarcinile de rutina, astfel incat sa se asigure timp pentru creatie proiectantilor si arhitectilor. Noua versiune a programului CAD Allplan 2013 ofera, de asemenea, functii pentru prezentari fotorealiste avansate (iluminare globala) si detalierea intuitiva a planurilor de armare. Decizia de a imbunatati solutiile promovate se datoreaza inclusiv unui studiu realizat de compania ArchVision, ce releva ca proiectantii petrec in medie 5,7 ore saptamanal cu crearea, transmiterea si arhivarea planurilor catre un numar de circa 10 participanti la proiect (proiectanti din alte specialitati, manageri de proiect, constructori etc.). Totodata, aplicatia promovata in prezent este strans legata si de activitatea inginerilor, avand capacitate de a genera planuri de cofrare si detalii de armare. La nivel general, acest sistem software acopera, din punct de vedere al functionalitatii, toate domeniile necesare unei proiectari, de la simpla desenare / schitare 2D la proiectarea 3D a modelului unic al cladirii, concomitent cu determinarea costurilor si a cantitatilor de materiale necesare. In ceea ce priveste activitatea proprie, pentru anul in curs estimam o mentinere a incasarilor la un nivel similar celui din precedentele 12 luni, respectiv de circa doua milioane de lei. Dintre utilizatorii programelor noastre putem mentiona Institutul de Studii si Proiectari Energetice, Arhitect Service, Popp si Asociatii, Search Corporation etc.”.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelACADALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere