Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iulie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


BOG'ART SRL

BOG'ART SRL

Adresa: Str. Ion Brezoianu nr. 27, Bucuresti, S1
Telefon: 021/310.32.38
Fax: 021/310.32.83
E-mail: office@bogart.ro
Web site: www.bogart.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii | Instalatii de apa si HVAC | Finisaje, compartimentari & plafoane | Arhitectura & design | Pereti cortina & placari
Descriere activitate
Antreprenoriat general în construcții; Management de proiect, consultanță; Arhitectură și design; Producție oțel-beton; Fațade de aluminiu și sticlă; Instalații; Finisaje și amenajări interioare.
Prezentare companie/institutie
BOG’ART: Portofoliu de lucrari de 500 milioane euro si perspective pozitive
 
 
 
 
 
 
Sorin Greu (54 de ani)
Functia/Firma: director general, Bog'Art;
Experienta profesionala: 28 de ani in domeniul constructiilor.
 
Activitatea de constructii a companiei Bog’Art in primele luni din 2024 a decurs conform planului de business stabilit la sfarsitul anului trecut. Potrivit lui Sorin Greu, directorul general al companiei, toate etapele proiectelor planificate au fost finalizate la timp si in limitele bugetelor, demonstrand o excelenta coordonare si executie din partea echipei. In 2023, Bog'Art a inregistrat o cifra de afaceri de 166 milioane de euro, iar pentru anul in curs, managerul estimeaza o crestere cu 10% a acesteia. Pana in prezent, portofoliul de contracte semnate, evaluat la 500 de milioane de euro, asigura 80% din cifra de afaceri preliminata pentru anul 2024. Pentru perioada urmatoare, conducerea companiei isi propune o participare intensiva in licitatii publice pe toate cele trei sectoare de business de interes, respectiv constructii civile, infrastructura si edilitare, concentrandu-se pe contractarea de noi proiecte si pe dezvoltarea de parteneriate solide. In acest context, Bog’Art investeste activ in dezvoltarea sustenabila a companiei, pricipalele directii de interes fiind oamenii si cultura organizationala, procesele si procedurile functionale si tehnologiile noi in domeniul constructiilor.
 
- Care sunt principalele proiecte de cladiri publice la care lucrati in aceasta perioada?
- Bog’Art detine in prezent un portofoliu diversificat de proiecte, in care suntem implicati individual sau in diverse asocieri, din care mentionam: extinderea si modernizarea Aeroportului International "Avram Iancu" din Cluj-Napoca si a Aeroportului International din Satu Mare. Anul trecut, am finalizat Aeroportul International Sibiu si Aeroportul Tuzla. Aceste proiecte vizeaza imbunatatirea capacitatilor operationale si a facilitatilor pentru pasageri, contribuind la cresterea eficientei si confortului in transportul aerian. In sectorul de infrastructura, lucram la reabilitarea Pasajului denivelat suprateran Pod Grant, un element crucial pentru traficul bucurestean si la proiectul de reconstructie totala a Planseului Unirii si a Pasajului Unirii, esential pentru asigurarea sigurantei si fluidizarii traficului in centrul Capitalei. De asemenea, finalizam lucrarile la nodul modal Eroii Revolutiei, un proiect important pentru facilitarea transferului eficient intre diferite mijloace de transport public, contribuind astfel la imbunatatirea mobilitatii urbane si la reducerea congestiei traficului. In domeniul medical, lucram la modernizarea Spitalului Orasenesc Sinaia, constructia Maternitatii Bucur din curtea Spitalului Sf. Ioan din Bucuresti, la realizarea Sectiei de Ortopedie si a Bancii de Tesuturi din cadrul Spitalului Colentina, precum si Blocul chirurgical Politrauma din Sibiu, destinat ingrijirii pacientilor cu leziuni multiple si complexe. Proiectele de infrastructura militara in care suntem implicati includ dezvoltarea si modernizarea Bazei 57 Aeriene Mihail Kogalniceanu si a unei baze militare din zona Brasov.
In total, portofoliul actual de proiecte al companiei are o valoare aproximativa de 500 milioane de euro si include proiecte planificate a fi realizate pana in prima jumatate a anului 2027.
- Ce investitii si obiective aveti planificate pentru dezvoltarea activitatii, in perioada urmatoare?
- Pentru dezvoltarea activitatii companiei, avem clar planificate investitii in modernizarea si extinderea bazei de utilaje si echipamente, in tehnologii specifice noi pentru a spori eficienta si competitivitatea operationala, dar si in digitalizarea proceselor si a implementarii de solutii de inteligenta artificiala. Ne angajam, in continuare, sa investim in dezvoltarea competentelor si aptitudinilor angajatilor nostri prin programe de formare, traininguri si proiecte de dezvoltare profesionala.
De asemenea, continuam sa fim dedicati in a ne asuma responsabilitatea sociala si de mediu. In acest an vom publica primul nostru raport de sustenabilitate (ESG), reflectand angajamentul companiei fata de comunitatile in care operam si fata de mediul inconjurator, evidentiind eforturile noastre de a reduce impactul asupra mediului si de a contribui pozitiv la evolutia societatii.
- Ce initiative aveti pentru asigurarea unei forte de munca suficient de pregatite pentru a livra proiecte de calitate?
- Pe o piata a muncii aflata in continua schimbare, invatamantul dual este o solutie la nevoia de forta de munca calificata. Sistemul dual este o forma de organizare a invatamantului profesional si tehnic, care se desfasoara in parteneriat intre un operator economic, o unitate de invatamant si o unitate administrativ teritoriala. Anul acesta Bog’Art, in colaborare cu Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" si Primaria Sectorului 3, a facilitat sponsorizarea si sustinerea unei clase de 24 de elevi cu calificari profesionale in constructii. Organizatia noastra intelege si promoveaza profesionalizarea de calitate si pune la dispozitie o baza logistica complexa, in care elevii pot invata si experimenta activitati specifice.
Bog’Art si-a asumat intotdeauna rolul de formator profesional atat pentru tinerii absolventi ai institutiilor tehnice de invatamant superior, cat si pentru personalul direct productiv. Acest rol bine definit face parte din politica noastra de implicare in industria constructiilor si in comunitate, asigurand un nivel ridicat de performanta in management, executie si proiectare.
- Care sunt principalele provocari cu care va confruntati in activitate, in aceasta perioada?
- Principalele provocari cu care ne confruntam in activitatea noastra includ duratele lungi ale procedurilor licitatiilor publice. Acestea pot dura chiar si un an pana la emiterea rapoartelor de evaluare. In acest context, neavand o predictibilitate a termenelor de finalizare a evaluarilor respective, suntem nevoiti sa ajustam continuu planificarea productiei si sa ne adaptam strategia de contractare la conditiile de piata. In plus, intarzierile frecvente ale autoritatilor contractante la plata facturilor afecteaza fluxurile de numerar si suntem nevoiti sa asiguram surse de finantare alternative pentru a nu afecta executia proiectelor conform graficelor stabilite. La nivel national, se inregistreaza un deficit considerabil de forta de munca autohtona pe piata, atat in randul muncitorilor calificati, cat si de ingineri constructori, aspect ce ingreuneaza stabilizarea personalului calificat necesar pentru derularea portofoliului de proiecte. Nu in ultimul rand, reglementarile de mediu si cerintele tot mai stricte privind materialele de constructii impun adaptari si investitii constante pentru conformarea la standardele actuale. Aceste cerinte includ eficienta energetica NZBEB+ si respectarea regulilor DNSH conform Regulamentului (UE) 2020/852. De asemenea, se impune utilizarea de produse si materiale certificate prin sistemul international EPD si certificarea cladirilor ca verzi prin LEED sau BREEAM.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Mai 2024)
 

 
 
 
BOG'ART la 30 de ani: de la o afacere de familie la o companie lider de piata, cu un business anual de 115 milioane de euro
 
Peste 600 de proiecte realizate si 2,5 milioane mp construiti
 
Bog'Art aniverseaza in 2021 trei decenii de activitate neintrerupta, perioada in care a devenit unul dintre cei mai mari antreprenori generali din tara noastra. Dintr-o afacere de familie infiintata in anul 1991, compania a devenit, de-a lungul timpului, un lider de piata capabil sa finalizeze proiecte complexe si inovatoare la cele mai inalte standarde, incluzand constructii civile si dezvoltari imobiliare. In cei 30 de ani de experienta, Bog'Art a participat la realizarea a peste 600 de proiecte, atat in sectorul privat, cat si in cel public, cu o suprafata totala estimata la peste 2,5 milioane de metri patrati construiti si o valoare cumulata a contractelor ce depaseste 1,5 miliarde euro. Compania a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 115 milioane de euro, proiectia pentru 2021 indicand un business de 125 milioane de euro.
Portofoliul total de proiecte ale Bog'Art insumeaza aproximativ 282.000 mp in executie, la o valoare de peste 120 de milioane de euro, acestea asigurand constructorului un front de lucru de baza pana la finalul anului 2022.
Solutii integrate pe intreaga durata de viata a cladirii
Bog'Art este una dintre cele mai mari si reputate companii de constructii, avand un portofoliu vast de proiecte deservite prin servicii integrate de productie, design, management de cladiri si investitii imobiliare. Activitatea Bog'Art s-a concentrat pe constructiile de cladiri, avand in portofoliu centre de birouri emblematice pentru Bucuresti, precum City Gate, Charles de Gaulle, Tower Center, The Bridge, Timpuri Noi Square, Expo Business Park, Jiului (J8), multe dintre cladirile moderne de birouri din zona Aviatiei/ Barbu Vacarescu/ Pipera, dar si centre comerciale de anvergura - IKEA Pallady, Baneasa Shopping City, ambasada SUA - si cladiri publice precum terminalul Aeroportului International Brasov, renovarea Aeroportului Baneasa si multe altele.
Numai in ultimii cinci ani, Bog'Art a livrat un milion de metri patrati de spatii pentru birouri incadrate in clasa A. Conform datelor companiei, una din trei cladiri moderne de birouri din Bucuresti este construita de Bog'Art.
Compania continua sa livreze cladiri de birouri de referinta precum U Center (46.000 mp), Miro Offices (35.900 mp), Globalworth Square (46.200 mp), fit-out Microsoft (22.900 mp), renovarea Hilton Athénée Palace (5.640 mp), constructia Spitalului Sinaia (8.000 mp), lucrari de infrastructura publica precum pasajul superior peste centura Bucurestiului (Berceni), dar si proiectul rezidential dezvoltat de firma de dezvoltari imobiliare din grupul Bog'Art - denumit Art City (19.500 mp).
Dupa ce si-a construit un nume durabil pe piata de cladiri, compania s-a diversificat si catre alte tipuri de lucrari si catre a oferi o gama completa de servicii integrate pentru edificarea cladirilor, chiar dinainte de contextul pandemiei de coronavirus. Atat pe linii de business diferite, cat si pe tip de proiect, compania are in strategia de expansiune potentiala accesarea segmentul constructiilor de drumuri, dar si sa-si extinda business-ul in statele membre ale Comunitatii Europene. "Avem un portofoliu foarte bun de contracte pentru primele opt-noua luni ale anului 2021, iar in paralel cu executia de lucrari, derulam si activitati intense de ofertare pentru achizitia de contracte noi, atat in sectorul privat, cat si in cel public", au declarat reprezentantii companiei Bog’Art.
 
Constructii la rang de arta
Prin divizia Bog'Art Residential, grupul Bog'Art utilizeaza un brand imobiliar de lunga durata si expertiza tehnica in constructii pentru a dezvolta apartamente premium in centrul si nordul Bucurestiului. La inceputul lunii iunie 2021, Bog'Art a lansat Art City, un proiect imobiliar in valoare de 20 de milioane de euro, care va cuprinde 141 de apartamente, 500 mp de spatii comerciale si 180 de locuri de parcare, care vor fi livrate pe piata in octombrie 2022.
Art City este un proiect rezidential de lux, amplasat in zona de nord a Bucurestiului si face parte din masterplanul urbanistic de regenerare urbana - Petrom City. Zona in care se dezvolta Art City este in plina expansiune, cu acces rapid catre centre comerciale si de afaceri, si beneficiaza de o infrastructura ampla, precum patru benzi de circulatie, piste pentru biciclete si retele edilitare dimensionate corespunzator. In imediata vecinatate a proiectului se afla recent inaugurata Scoala Germana, care va permite rezidentilor Art City accesul la terenurile de sport, locurile de joaca si la activitatile afterschool. Art City va fi un pilon pentru comunitatea creativa din zona, prin sustinerea evenimentelor culturale si artistice precum Romanian Design Week la Combinatul Fondului Plastic.
Art City se afla in constructie si va fi certificata "cladire verde" conform normelor BREEAM, care atesta la nivel international implementarea celor mai sustenabile abordari prin utilizarea de solutii, tehnici si materiale de constructie cu impact redus asupra mediului. Printre dotarile tehnice de varf ale proiectului se afla: sisteme smart-home conectate la incalzire in pardoseala, parchet triplu stratificat cu plinta din aluminiu, ceramice Porcelanosa, sanitare Laufen, tamplarie customizata din aluminiu, lifturi ample panoramice, spatiu verde comunitar amenajat la ultimul etaj, access securizat prin bariere cu recunoastere inteligenta si statii de incarcare a masinilor electrice. In plus, rezidentii Art City vor fi conectati digital printr-o aplicatie tip concierge, prin care pot accesa servicii de mentenanta si curatenie recurenta intr-un sistem centralizat de plati si management de activitati ale cladirii.
Divizia de dezvoltare imobiliara Bog'Art Residential mai are in pregatire alte proiecte, cu un numar total de peste 1.000 de apartamente, precum faze subsecvente Art City, dar si in diferite zone ale Capitalei: Vitan (300 de locuinte), Calderon (20), Manu (11) si Mantuleasa (69).
Schimbul de generatii
Compania Bog'Art a fost infiintata de Raul Doicescu in 1991 si a fost numita dupa fiul sau, Bogdan, nascut in perioada Revolutiei. Acum, Bog'Art a devenit deja un brand romanesc renumit si de incredere pe piata de constructii, iar de Bogdan Doicescu nu este legat doar numele grupului, el fiind cel care va duce afacerea la urmatorul nivel.
"Business-ul va fi reprezentat de noua generatie", declara in urma cu doi ani Raul Doicescu, intr-un interviu. Bogdan este responsabil pentru dezvoltare si pentru proiectele proprii ale Bog'Art, dar a inceput sa se implice tot mai mult in business-ul de familie. El si-a finalizat studiile superioare cu specializare in Economie Financiara si Business Administration la Columbia University din New York, avand si master in Real Estate de la New York University, iar de 7 ani, dupa revenirea sa in tara, a preluat rolul de director de dezvoltare strategica a grupului, este CEO al Bog’Art Residential si este, de asemenea, principalul responsabil, ca membru executiv al Consiliul de Administratie, care vizeaza controlul si coordonarea grupului de firme Bog’Art.
Inca de la inceputul istoriei de aproape trei decenii a companiei, dezideratul fondatorilor a fost de a face arta in constructii, de unde si particula "Art", nu numai simplu business. Dezvoltarea din acesti 30 de ani a fost realizata in conditiile in care structura organizationala a companiei s-a adaptat dimensiunii de politici si proceduri organizatorice si decizionale necesare unei mari companii, dar a mentinut cultura organizationala puternica si apropiata viziunii fondatorului, construita si mentinuta de-a lungul anilor impreuna cu oamenii din cadrul firmei. De exemplu, Sorin Greu, actualul CEO al Bog'Art, este de 24 de ani in companie.
Grupul Bog'Art - afaceri de 170 milioane de euro
Pe langa compania de constructii Bog'Art, din grup fac parte companiile Bog'Art Building Management - specializata in servicii de Building & Facility Management, Bog'Art Steel - producator de otel-beton, Bog'Art Residential - dezvoltator de locuinte, Alusystem - antreprenor specializat in proiectarea si executia de fatade si pereti cortina, Cons Construct - consultanta in constructii si management de proiect si Toni Trading Com - achizitii de materiale de constructii. Toate aceste companii ar putea genera un business in valoare totala de 170 de milioane de euro in 2021, conform estimarilor. La nivel de grup, Bog'Art detine 300 de angajati proprii si coordoneaza zilnic alti 1.300 de lucratori pe santiere, in toata tara.
 
Bogdan Doicescu, Director Dezvoltare Bog'Art:
„Bog'Art construieste de 30 de ani cladiri deosebite care rezista in timp precum embleme ale orasului, dobandind credibilitatea ca putem crea noi repere cu fiecare proiect in care suntem implicati. Art City este un etalon de dezvoltare Bog'Art, implementat cu responsabilitate de la primul concept urbanistic pana la ultimul detaliu de executie de catre un colectiv cu vasta experienta si profesionalism, impreuna cu parteneri de lunga durata alaturi de care dezvoltam propriile proiecte”.
Raul Doicescu, Presedinte si Fondator Bog'Art:
„Bog'Art reprezinta o cultura a constructiilor. Pentru a livra proiecte la cheie, grupul nostru de companii este dotat si organizat la scara unei mari corporatii, dar poarta amprenta personala a unei afaceri de familie. Serviciile complet integrate de constructii pe care le oferim sunt orientate catre client, cu focus aplicat pe specificitatea fiecarui proiect in parte. Compania a evoluat in etape pe parcursul a 30 de ani, perioada in care s-a dezvoltat continuu si s-a adaptat permanent in urma colaborarilor de succes cu toti investitorii cu care am realizat proiecte in Romania. Experienta indelungata pe piata locala, know-how-ul acumulat si echipa profesionista si dedicata cu care lucram reflecta exact asteptarile noastre pentru constructii de calitate ridicata. Pe aceste premise am construit Bog'Art si acestea sunt premisele pe care continuam sa construim cu Bog'Art”.
 

 
Aeroportul Brasov - terminal construit la cele mai inalte standarde
 
Bog'Art, in asociere cu UTI Grup SA si UTI Facility Management, a finalizat recent constructia Terminalului de pasageri din cadrul Aeroportului International Brasov.
Lucrarile de constructii au inceput in martie 2020, contractul de proiectare si executie avand o valoare de 145,5 milioane de lei (inclusiv TVA). Suprafata terminalului (S+P+1E), de aproximativ 12.000 mp, va acomoda fluxuri de pasageri pentru zboruri interne, externe si VIP. Proiectul de concept al terminalului a fost realizat de arhitectul Dorin Stefan.
Sala de asteptare reprezinta un spatiu generos; spatiul destinat curselor interne, cu zona de imbarcare pentru VIP, dispune de doua ghisee si o poarta de imbarcare, precum si opt birouri de Check-In, care vor fi la dispozitia pasagerilor, pentru acestia urmand sa existe trei porti de imbarcare. Tot la parter, in zona de intrare in aeroport, vor functiona birouri pentru reclamatii si bagaje pierdute, un cabinet medical, birouri pentru schimb valutar, inchirieri auto si agentii. Accesul la etaj se realizeaza prin intermediul unei scari rulante, al unor scari clasice si al lifturilor, acestea fiind deja functionale. La etaj sunt amplasate Plecarile Internationale, cu sali de asteptare, spatii pentru controlul pasapoartelor si sapte porti de imbarcare. Din aceasta zona se pot vedea celelalte componente ale infrastructurii Aeroportului International Brasov: apronul, adica parcarea pentru avioane, care in prezent permite stationarea a trei aeronave, iar in viitor, pe masura necesitatilor, poate fi extinsa pana la o capacitate de 15 aeronave. Parcarea continua cu calea de rulare si cu pista, in lungime de 2.820 de metri, iar in partea laterala sunt amplasate platformele antisuflu. O parte insemnata din parter este alocata pentru magazine duty-free, birouri pentru agentii de turism si alte activitati comerciale, dar si pentru un restaurant generos. Zona de Sosiri, atat interne, cat si internationale, are asigurat un flux separat. Aceasta este amplasata la parter, avand patru ghisee destinate controlului pasapoartelor si biroul Politiei de Frontiera. De aici se ajunge in zona de recuperare a bagajelor, unde au fost deja montate benzile rulante.
 

 
BOG'ART: "Vizam intrarea pe sectorul de infrastructura rutiera fie prin asociere, fie prin participare individuala"
 
Interviu cu Sorin Greu, CEO al companiei Bog'Art.
Dupa un an 2020 provocator, dar favorabil, pentru sectorul de constructii, 2021 este imprevizibil si, din pacate, efectele negative ale pandemiei au inceput sa se resimta si in acest domeniu. Sorin Greu, CEO al companiei Bog'Art, spune ca, in semestrul al doilea al acestui an, startul multor proiecte anuntate ramane incert, atat in sectorul privat, cat si in cel public. In acest context, compania are in plan diversificarea portofoliului. Desi va continua sa lucreze predominant in sectorul de constructii civile, compania a inceput extinderea activitatii si pe segmentul de infrastructura rutiera. De la inceputul acestui an, in structura Bog'Art au intrat echipe de specialisti in lucrari de infrastructura rutiera si s-au planificat investitii in achizitia de utilaje noi, in vederea accesarii cu succes a acestui sector, fie prin asociere cu alte companii, fie prin participare individuala.
 
- Ce evolutie inregistreaza compania, in aceasta perioada?
- Anul 2020 a adus cu siguranta provocari, insa a fost destul de bun pentru sectorul constructiilor, inregistrand chiar crestere fata de nivelul din 2019. Acest fapt se datoreaza, in principal, unei mobilizari foarte bune inca de la inceputul pandemiei a tuturor partilor implicate in procesul de construire, respectiv dezvoltatori, proiectanti, antreprenori generali, subcontractori si furnizori, asigurand conditiile de continuitate a activitatii pe santiere. Bog'Art a inregistrat o crestere semnificativa a productivitatii si devansarii termenelor de executie pe toate santierele, ca efect atat al mobilizarii tuturor partilor implicate in procesul de construire, cat si al masurilor organizatorice implementate. Anul 2021 este imprevizibil si, din pacate, efectele negative ale pandemiei se resimt in sectorul de constructii abia acum, in semestrul al doilea al anului, cand multe din proiectele care aveau sanse reale sa inceapa raman intr-o zona de incertitudine, atat in sectorul privat, cat si in cel public.
La nivel de companie, in 2020 am realizat o cifra de afaceri de 115 milioane de euro, iar pentru 2021 estimam un business de 125 milioane de euro. Avem, in acest, moment 400 de angajati.
- Cum va aliniati noilor mega-trenduri in constructii - tehnologii digitale, prefabricare, sustenabilitate?
- In primul rand, operational, am digitalizat procesele interne care presupun aprobari, comenzi, contractare si comunicare. La nivel de grup, avem in curs de implementare un sistem de guvernanta corporativa care ofera o perspectiva integranta pe toate liniile de business ale tuturor firmelor din grup, ce va reda sinergii grupului de firme Bog'Art, care cuprind intreaga gama de servicii necesare derularii procesului de construire prin dezvoltare imobiliara, proiectare si avizare, consultanta, antreprenoriat general, propria fasonare de otel-beton, sisteme de fatade, precum si mentenanta si management de cladiri. Legat de sustenabilitate si inovatie, suntem in permanenta conectati si adoptam noi metode de constructii, anticipand necesitatea clientilor de a construi la cele mai inalte norme de sustenabilitate; majoritatea cladirilor la care lucram vizeaza si obtin certificari la nivel international.
- Ce alte directii de actiune viitoare aveti in vederea dezvoltarii companiei?
- In aceeasi linie cu strategia noastra de diversificare a portofoliului, Bog'Art continua sa lucreze predominant pe segmentul de cladiri de birouri, rezidentiale, industriale si centre comerciale pentru dezvoltatori privati de pe piata romaneasca, dar adaugam lucrari publice, care momentan constau in doua aeroporturi si un spital. De la inceputul acestui an, am adaugat echipe de specialisti in infrastructura rutiera, am planificat sa investim in achizitia de utilaje noi si vizam intrarea pe sectorul de infrastructura rutiera fie prin asociere cu alte companii, fie prin participare individuala. Suntem selectivi legat de asocieri pentru proiectele mari de interes national, cautand parteneri credibili care sa ofere competente si sprijin in cazul proiectelor de complexitate sau eligibilitate specifica. De asemenea, o directie strategica este cresterea ponderii de dezvoltari proprii prin divizia noastra de investitii imobiliare, care are in stadiu de avizare proiecte ce insumeaza peste 220.000 mp construibili in urmatorii 5 ani.
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada?
- Bog'Art continua sa livreze cladiri de birouri de referinta precum J8 Office Park (79.000 mp), U Center (46.000 mp), Miro Offices (35.900 mp), Globalworth Square (46.200 mp), fit-out Microsoft (22.900 mp), lucrari publice precum constructia Aeroportului Brasov (11.800 mp), renovarea Aeroportului Baneasa (4.300 mp), renovarea Hilton Athénée Palace (5.640 mp), constructia Spitalului Sinaia (8.000 mp), lucrari de infrastructura publica, precum pasajul superior peste centura Bucurestiului (zona Berceni), dar si proiectul rezidential dezvoltat de firma din grupul Bog'Art, denumit Art City (19.500 mp).
Portofoliul total de proiecte al companiei insumeaza aproximativ 282.000 mp in executie, la o valoare cumulata de peste 120 de milioane de euro si care se extind pana la finalul anului 2022.
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in lucru?
- Principalele dificultati pe care le intampinam in lucru sunt impredictibilitatea generala a pietei de constructii, perioadele lungi de analiza a ofertelor de catre autoritatile contractante la licitatiile pentru contracte de achizitii publice, precum si cresterea preturilor la materialele principale utilizate in constructii. In 2020, in contextul pandemiei de coronavirus, provocarea cea mai mare a fost sa implementam in regim de urgenta reguli de functionare si activitati sigure. In ceea ce priveste forta de munca, in timpul lockdown-ului, lucratorii repatriati si lipsa concediilor de vara au contribuit la un ritm crescut in executia lucrarilor si am reusit sa fim mai productivi in comparatie cu anul anterior. In prezent, forta de munca este relativ stabila, insa previzionam un nou deficit in cazul in care cererea va creste din partea tarilor din vestul Europei. In acest caz, importul de forta de munca ar fi una dintre solutiile viabile.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie/Iulie 2021)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ness project
BogArt
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
leviatan
MAKITA
Arduro
concelex
rigips
CDS
Ubitech
EDIT-Structural
Acvatot 2019
theda mar
siniat
konsent
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander