Bog'Art si Hospice Casa Sperantei by Real Racing, pentru excelenta in constructii |
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 22 Aug 2023 11:35 |
Jerome France, antreprenor implicat in CCIFER, CCEF si CEO al Emi SA, este, de asemenea, unul dintre cei mai talentati piloti care participa la campionatul Romaniei de Super Raliuri, cunoscut pentru determinarea si abilitatile sale exceptionale de conducere.
Dupa o copilarie petrecuta intr-o familie in care cursele de masini facea parte din viata lui de zi cu zi, asistandu-si parintii in cursele de raliuri, Jerome a inceput sa concureze in competitiile Hillclimb cand avea 18 ani. A participat la cateva curse in primul an si un sezon intreg in anul urmator, cand a si castigat campionatul francez de juniori, demonstrandu-si abilitatile si pasiunea pentru acest sport. Desi era o stea in devenire si toti ochii erau atintiti asupra lui, a decis la momentul respectiv sa-si prioritizeze familia si afacerile din Romania.
In ciuda faptului ca s-a indepartat de competitiile de raliuri, dragostea lui Jerome pentru curse nu a disparut niciodata si a continuat sa o urmareasca indeaproape, participand ocazional la cate o cursa cu o masina inchiriata la inceput si cu propria sa Formula Renault mai tarziu. Acest lucru l-a facut pe Jerome sa cada intr-o rutina, iar virusul curselor l-a prins iar. Drept urmare, a continuat sa practice si sa concureze, iar rezultatele sale s-au imbunatatit constant, cursa dupa cursa.
Cum a luat nastere HOSPICE Casa Sperantei by Real Racing?
Fiind perfectionist, in 2021 Jerome si-a cumparat o masina noua, construita de la zero, si i-a convins pe Didier Balcaen, fondator si CEO la Speedwell, si pe Claudiu Popa, tanar pilot, sa formeze o echipa si sa concureze impreuna la diferite curse de Super Raliuri.
Mai mult, ei au decis sa includa practici ESG in echipa lor si, in acest sens, s-au asociat si au numit echipa lor HOSPICE Casa Speranta by Real Racing, oferind acestor doua companii expunere, sprijin si sponsorizari, ajutand tinerii adolescenti sa-si descopere si sa-si urmeze pasiunea pentru curse.
ESG spre performanta
In calitate de promotor al practicilor durabile, Jerome a cautat alternative ecologice si si-a transformat masina pentru a folosi biocarburanti fara petrol, rezultand o reducere cu 75% a emisiilor de CO2, fiind primul din Romania care a implementat acest lucru.
Cu masina pe biocarburanti fara petrol, Jerome a castigat cursa dupa cursa, demonstrand ca exista compatibilitate intre ESG si performanta, fiind un model pentru societate si companii, avand totodata un impact pozitiv asupra mediului.
Anul acesta echipa lui Jerome a decis sa participe la Super Rally - 6 curse si la campionatul de Hillclimb Master Championship - 5 curse. In acest sens, Jerome si-a cumparat o masina mai mare, la nivel european, tot pe biocarburanti, si pana acum a batut toate recordurile si a castigat toate cursele pe care le-ar fi putut castiga, demonstrand inca o data ca solutiile sustenabile pot aduce performanta.
Valorile care ghideaza echipa
Calatoria lui Jerome serveste ca o reamintire a faptului ca succesul nu depinde doar de talent sau de abilitatile naturale, ci mai degraba de efortul si angajamentul consecvent depus in perfectionarea abilitatilor. Combinand munca, analiza atenta a punctelor forte si slabe si dedicarea neclintita pentru imbunatatire, toata lumea isi poate reaprinde pasiunile si obtine rezultate remarcabile. Cheia consta in recunoasterea relatiei simbiotice dintre aceste elemente si valorificarea puterii lor.
Indiferent de provocari, trebuie sa fii un perfectionist care se straduieste sa depaseasca asteptarile. In fiecare zi, straduiti-va sa va depasiti limitele si sa va imbunatatiti abilitatile. Fiecare companie si organizatie ar trebui sa se straduiasca sa ofere rezultate exceptionale si sa depaseasca asteptarile clientilor, angajatilor, partenerilor sai.
Precizia este cruciala. De la sofatul pe teren periculos pana la efectuarea de manevre fara cusur, fiecare miscare a celor mai puternice masini, fiecare piesa a acestora, trebuie sa fie intr-un punct exact la un moment exact. Nimeni nu isi poate permite sa faca o greseala pentru ca ar putea costa vieti. Cursele de Super Raliuri necesita nu numai indemanare si expertiza, ci si concentrare intensa. Necesita constientizarea constanta a mediului inconjurator si capacitatea de a lua decizii intr-o fractiune de secunda cu cea mai mare acuratete.
Munca in echipa este esentiala. Pilotul este ultimul, dar strategia, pregatirea si munca unei echipe pasionate, dedicate si disciplinate sunt pe primul loc. Strategia echipei se bazeaza pe analiza atenta a sarcinilor, identificarea obstacolelor potentiale si dezvoltarea de planuri eficiente pentru a le depasi. O echipa pasionata si dedicata aduce, de asemenea, entuziasm si motivatie pentru a atinge obiectivele dorite, in timp ce disciplina asigura ca toata lumea respecta termenele limita, comunica eficient si ramane concentrat pe rolurile lor.
O alta valoare critica in cursele de masini este asumarea riscului. Nu totul este perfect, inclusiv drumurile, vremea si masinile. Trebuie sa fii dispus sa-ti asumi riscuri si sa profiti la maximum de ceea ce ai, chiar daca inseamna sa te confrunti cu potentiale provocari sau esecuri. Asumarea riscurilor ne permite sa ne depasim limitele, sa invatam din greseli si, in cele din urma, sa crestem atat pe plan personal, cat si profesional. Promoveaza inovatia si creeaza noi oportunitati care altfel ar trece neobservate. Cu toate acestea, atingerea unui echilibru intre riscurile calculate si comportamentul imprudent este esentiala in curse, asigurandu-se ca riscurile sunt luate cu atentie si evaluarea consecintelor potentiale.
Nu in ultimul rand, pentru echipa lui Jerome, componenta ESG este la fel de importanta ca si celelalte valori mentionate mai sus. Aceasta cuprinde aspecte precum impactul masinii asupra mediului, integrarea membrilor echipei si a partenerilor si aderarea acesteia la practicile etice. Luand in considerare componenta ESG alaturi de alte valori, Hospice Casa Sperantei by Real Racing isi demonstreaza angajamentul fata de curse responsabile si durabile, solutii ecologice si impact pozitiv asupra mediului.
Un parteneriat pentru excelenta
Precizia, perfectionismul si munca in echipa sunt valori pe care Bog’Art le impartaseste si le promoveaza ca cultura corporativa. La Bog’Art, angajatii sunt incurajati sa depuna eforturi pentru a excela in munca lor si sa colaboreze eficient cu colegii lor. Aceasta cultura a preciziei si a muncii in echipa nu numai ca asigura finalizarea cu succes a proiectelor, ci si stimuleaza un sentiment de mandrie si satisfactie in randul angajatilor. In plus, Bog’Art recunoaste importanta imbunatatirii continue si investeste in programe de formare pentru a dezvolta in continuare abilitatile si expertiza fortei de munca.
In acelasi timp, Bog’Art recunoaste devotamentul echipei lui Jerome de a depasi granitele curselor clasice, acordand prioritate durabilitatii mediului, in acelasi mod in care Bog’Art incearca sa fie sustenabil in proiectele sale de constructii. "Am implementat diverse practici durabile, cum ar fi utilizarea materialelor reciclate si reducerea deseurilor, in plus, cautam in mod activ solutii inovatoare care sa reduca la minimum amprenta de carbon si sa promoveze sursele de energie regenerabila", spun reprezentantii companiei.
Prin asocierea si sustinerea echipei lui Jerome, Bog’Art isi propune sa demonstreze angajamentul companiei de a promova excelenta in constructii, aducand in acelasi timp o contributie semnificativa la un viitor mai verde. Impreuna, ne straduim sa fim un exemplu de excelenta in practicile sustenabile si sa contribuim activ la un viitor mai durabil.
|