Agenda Constructiilor
Marti, 26 Ianuarie 2021
PAGINA PERSONALIZATA


LINDAB SRL

LINDAB SRL

Adresa: Soseaua de Centura nr. 8, Stefanestii de Jos, Judet Ilfov
Telefon: 021-209.41.00
Fax: 021-209.41.21
E-mail: office@lindab.ro
Web site: www.lindab.ro
Domenii: Materiale pentru constructii | Sisteme de hale, panouri termoizolante si acoperisuri
Descriere activitate
Furnizor de sisteme metalice complete pentru constructii.
Prezentare companie/institutie
LINDAB: Investitii in dezvoltarea productiei si retentia angajatilor
 
 
 
 
 
 
Andrei Sulyok (52 de ani)
Functia/Firma: director general, Lindab Romania;
Experienta profesionala: 25 de ani pe piata invelitorilor metalice.
 
Una dintre directiile strategice ale Lindab Romania este orientarea catre retentia fortei de munca, in contextul situatiei dificile cu care se confrunta intregul sector al constructiilor din acest punct de vedere. Parte a producatorului suedez de acoperisuri metalice, solutii pentru hale metalice si ventilatii Lindab, compania implementeaza la nivel local politica grupului de dezvoltare a angajatilor, prin asigurarea accesului acestora la programe interne de wellbeing, training-uri si beneficii pe termen mediu si lung. De asemenea, Lindab Romania investeste in dezvoltarea si diversificarea productiei la fabrica din Stefanestii de Jos, investitiile din 2019 urmand a se regasi in rezultatele din 2020. Compania a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 16,5 milioane de euro.
 
- Cum va aliniati noilor trenduri globale din constructii?
- Trendurile in constructii in Romania le urmeaza pe cele globale. In Romania, adaptam actiuni si instrumente pe care le avem implementate la nivel de grup la strategia locala, astfel incat sa ramanem in tendinte. De exemplu, in domeniul HVAC investim intr-o tehnologie unica ce foloseste ultrasunetele pentru a masura debitul de aer si temperatura, cu pierdere de presiune zero. O alta tendinta din domeniul tehnologiei, in care facem pasi inainte, este Building Information Modelling, cunoscuta sub acronimul BIM, care ajuta la realizarea unor proiecte mai bune si simplifica munca specialistilor in domeniu. O provocare majora pe care o au toti jucatorii din piata este si cresterea costurilor cu materia prima. Lindab face toate eforturile sa o tina sub control si sa nu transfere impactul acesteia catre clienti.
- Ce solutii aveti la aceasta problema a fortei de munca?
- Pentru contracararea deficitului de forta de munca necalificata consideram oportune parteneriatele cu scolile de meserii si proiectele de invatamant dual, care se promoveaza in ultima vreme, indeosebi pentru companiile care se extind si au rulaj serios de personal. Experienta ultimilor doi ani de discutii in vederea recrutarii de personal din noua generatie ne indreptateste sa spunem ca, de cele mai multe ori, asteptarile candidatilor depasesc oferta angajatorilor si sunt coroborate cu lipsa de responsabilitate si angajament din partea potentialilor candidati. In domeniul productiei, in special pe segmentul HVAC, cu siguranta cresterea gradului de tehnologizare si digitalizare a activitatii ar atrage noua generatie. Gradul de dezvoltare a companiilor de constructii din Romania este direct influentat de forta de munca redusa numeric, de care se loveste in toate domeniile, fie ca vorbim de specialisti sau de personal necalificat.
- Ce impact credeti ca vor avea noile regulamente europene asupra mediului construit din Romania?
- In contextul regulamentului european EPBD 2030, am investit in dezvoltarea Lindab Inside, un sistem de ventilatie rezidentiala, care functioneaza centralizat si asigura permanent aportul de aer proaspat, creand un climat interior placut si curat.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2019)

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19VideoConfAC-iulALLPLANelmas_1octAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hilti
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere