Agenda Constructiilor
Vineri, 09 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - INDEX COMPANII - NORD CONFOREST SA
PAGINA PERSONALIZATA


NORD CONFOREST SA

NORD CONFOREST SA

Adresa: Str. Traian nr. 77A, Cluj-Napoca, Judet Cluj
Telefon: 0264/532.014
Fax: 0264/432.546
E-mail: ncf@nordconforest.ro
Web site: www.nordconforest.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii | Investitori & dezvoltatori de proiecte
Descriere activitate
Executa lucrari de: constructii civile si industriale, drumuri si poduri in retele nationale, judetene si comunale, drumuri si poduri forestiere, lucrari hidrotehnice si de consolidare.
Prezentare companie/institutie
NORD CONFOREST: Portofoliu de contracte de 100 milioane lei, pentru 2021
 
 
 
 
 
 
Dorin Aschilean (57 de ani)
Functia/Firma: Presedintele Consiliului de Administratie, Nord Conforest SA;
Experienta profesionala: 37 de ani de activitate in sectorul constructiilor.
 
Compania clujeana de constructii Nord Conforest SA, detinuta de familia Aschilean, estimeaza o crestere de cel putin 12% a cifrei de afaceri in 2021, dupa ce rulajul societatii s-a mentinut la circa 60 de milioane de lei in ultimii doi ani. Evolutia prognozata pentru 2021 are la baza portofoliul de contracte in executie al companiei, care include proiecte cu o valoare totala de peste 100 de milioane de lei.
Pe parcursul celor peste 60 de ani de existenta, activitatea Nord Conforest s-a dezvoltat pornind de la executia de constructii forestiere, pana la lucrari complexe de constructii civile si industriale, drumuri si poduri, lucrari hidrotehnice, dar si de consolidare. Compania dispune de o statie de sortare la Bata (judetul Bistrita-Nasaud), de o statie de mixturi asfaltice in localitatea Bontida (Cluj), dar si de o statie de betoane si o baza de productie in Cluj-Napoca. Totodata, societatea construieste, ca antreprenor general, in Gilau (Cluj), un ansamblu rezidential compus dintr-o cladire de locuinte colective (cu 9 apartamente), 7 duplexuri, 4 vile insiruite si una individuala, scopul acestui proiect fiind de a crea o comunitate unita intr-o locatie armonioasa dar totodata accesibila resedintei de judet.
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in 2020 si ce perspective aveti pentru 2021?
- Evolutia societatii noastre a fost foarte buna in anul 2020. Am reusit sa ne atingem principalele obiective propuse, de consolidare pe piata constructiilor din Romania si de dezvoltare prin investitiile facute in tehnologie. Totodata, compania a avut o evolutie buna si in ceea ce priveste personalul angajat in cadrul firmei, echipa noastra inregistrand o crestere si dezvoltare semnificativa in anul 2020. Cu toate ca actualul context nu este unul tocmai prielnic din cauza pandemiei in care ne aflam, ne dorim ca aceste directii de dezvoltare sa continue si in anii viitori, sens in care ne-am stabilit deja niste obiective ferme pentru anul 2021.
In pofida greutatilor, pe parcursul anului 2020 am reusit sa ne mentinem cifra de afaceri, avand ca obiectiv pentru anul 2021 cresterea ei cu cel putin 12%, mizand, bineinteles, pe faptul ca avem deja lucrari contractate pentru intreg anul in curs.
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada? La ce valoare se ridica portofoliul total al companiei?
- Pentru anul 2021 avem in executie contracte cu o valoare de peste 100 de milioane de lei. Dintre acestea amintim, cu titlu exemplificativ: "Modernizarea energetica a Liceului Onisifor Ghibu" din Cluj-Napoca, "Dezvoltarea infrastructurii de transport alternativ in municipiul Dej", lucrari de constructie pentru "Reabilitarea retelei stradale, realizarea retelei de iluminat public, arhitectura urbana si amenajari exterioare, inclusiv mobilier urban in comuna Ocna Sugatag", judetul Maramures, "Lucrari de constructie si demolare pentru construirea sediului centrului scolar pentru educatie incluziva", din Cluj-Napoca, dar si "Amenajarea zonei de promenada pe Valea Borcutului si asfaltarea strazilor din orasul Singeorz-Bai", judetul Bistrita-Nasaud.
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?
- Atat in 2021, cat si in anii care vor urma vom continua investitiile imobiliare dezvoltate prin societatea noastra. Recent, am primit autorizatie de construire pentru un sediu de birouri in Cluj-Napoca, o cladire 2S+P+6E. Totodata, vom continua dotarea cu noi tehnologii, mai ales ca am aplicat pentru accesarea unor fonduri europene in vederea finantarii unor proiecte diverse, precum dotarea cu tehnologie pentru decontaminarea solului. De asemenea, ne-am propus sa ne crestem, in continuare, echipa, avand in prezent in implementare un proiect finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Capital Uman, care are ca scop desfasurarea unor Stagii de practica si orientare profesionala in domeniul constructiilor pentru elevii din regiunea nord-vestica a tarii. Urmarim, prin acesta, instruirea a 185 de elevi si crearea de conditii de angajare pentru cel putin 39 de elevi dupa terminarea practicii in cadrul companiei noastre.
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in lucru? Cum rezolvati problema fortei de munca?
- Problema fortei de munca si, in special, a celei calificate ne creeaza unele dificultati si ne straduim permanent sa o rezolvam, atat prin atragerea lucratorilor din tara, cat si a celor din strainatate. Consider, totusi, ca ar fi oportuna o investitie mai mare in forta de munca autohtona, prin crearea de conditii mai bune de scolarizare si de angajare, dar si prin anumite masuri pentru stoparea migrarii fortei de munca. Muncitorii straini nu indeplinesc intotdeauna cerintele de calificare si productivitate dorite, iar costurile cu un astfel de personal se ridica la nivelul costurilor cu muncitorii calificati autohtoni, singura diferenta fiind cea numerica, cantitativa.
- Cum credeti ca va evolua piata de constructii in anii urmatori si ce asteptari aveti de la noul Guvern?
- Piata constructiilor trebuie sa creasca si sa se dezvolte, in continuare, in anii care urmeaza. Exista atat de multe obiective de construit in tara, de la autostrazi si spitale, pana la irigatii si depozite de cereale si, desigur, noi unitati de productie. Asteptarile de la noul Executiv sunt identice cu cele avute fata de precedentele Guverne: sa putem calatori intre regiunile tarii si intre tarile vecine pe autostrazi, sa construim spitale noi si sa le demolam pe cele vechi si insalubre, sa construim sisteme de irigatii, depozite de cereale si fabrici pentru prelucrarea produselor, astfel incat sa ne putem produce singuri hrana, sa investim in infrastructura pentru producerea energiei - de la hidrocentrale, pana la energie solara.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2021)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMman and machineVideoConfAC-iulhiltivailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
CDS
MAKITA
Ubitech
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
FRONTALE
BALTIC
viarom
leviatan
leviatan
grundfos

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023