Agenda Constructiilor
Sambata, 09 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - NORD CONFOREST: Portofoliu de contracte de 100 milioane lei, pentru 2021
NORD CONFOREST: Portofoliu de contracte de 100 milioane lei, pentru 2021
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 01 Mar 2021 06:58
Compania clujeana de constructii Nord Conforest SA, detinuta de familia Aschilean, estimeaza o crestere de cel putin 12% a cifrei de afaceri in 2021, dupa ce rulajul societatii s-a mentinut la circa 60 de milioane de lei in ultimii doi ani. Evolutia prognozata pentru 2021 are la baza portofoliul de contracte in executie al companiei, care include proiecte cu o valoare totala de peste 100 de milioane de lei.
Pe parcursul celor peste 60 de ani de existenta, activitatea Nord Conforest s-a dezvoltat pornind de la executia de constructii forestiere, pana la lucrari complexe de constructii civile si industriale, drumuri si poduri, lucrari hidrotehnice, dar si de consolidare. Compania dispune de o statie de sortare la Bata (judetul Bistrita-Nasaud), de o statie de mixturi asfaltice in localitatea Bontida (Cluj), dar si de o statie de betoane si o baza de productie in Cluj-Napoca. Totodata, societatea construieste, ca antreprenor general, in Gilau (Cluj), un ansamblu rezidential compus dintr-o cladire de locuinte colective (cu 9 apartamente), 7 duplexuri, 4 vile insiruite si una individuala, scopul acestui proiect fiind de a crea o comunitate unita intr-o locatie armonioasa dar totodata accesibila resedintei de judet.
Interviu cu Dorin Aschilean (57 de ani), presedintele Consiliului de Administratie al Nord Conforest SA, manager cu o experienta profesionala de 37 de ani de activitate in sectorul constructiilor.
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in 2020 si ce perspective aveti pentru 2021?
- Evolutia societatii noastre a fost foarte buna in anul 2020. Am reusit sa ne atingem principalele obiective propuse, de consolidare pe piata constructiilor din Romania si de dezvoltare prin investitiile facute in tehnologie. Totodata, compania a avut o evolutie buna si in ceea ce priveste personalul angajat in cadrul firmei, echipa noastra inregistrand o crestere si dezvoltare semnificativa in anul 2020. Cu toate ca actualul context nu este unul tocmai prielnic din cauza pandemiei in care ne aflam, ne dorim ca aceste directii de dezvoltare sa continue si in anii viitori, sens in care ne-am stabilit deja niste obiective ferme pentru anul 2021.
In pofida greutatilor, pe parcursul anului 2020 am reusit sa ne mentinem cifra de afaceri, avand ca obiectiv pentru anul 2021 cresterea ei cu cel putin 12%, mizand, bineinteles, pe faptul ca avem deja lucrari contractate pentru intreg anul in curs.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada? La ce valoare se ridica portofoliul total al companiei?
- Pentru anul 2021 avem in executie contracte cu o valoare de peste 100 de milioane de lei. Dintre acestea amintim, cu titlu exemplificativ: "Modernizarea energetica a Liceului Onisifor Ghibu" din Cluj-Napoca, "Dezvoltarea infrastructurii de transport alternativ in municipiul Dej", lucrari de constructie pentru "Reabilitarea retelei stradale, realizarea retelei de iluminat public, arhitectura urbana si amenajari exterioare, inclusiv mobilier urban in comuna Ocna Sugatag", judetul Maramures, "Lucrari de constructie si demolare pentru construirea sediului centrului scolar pentru educatie incluziva", din Cluj-Napoca, dar si "Amenajarea zonei de promenada pe Valea Borcutului si asfaltarea strazilor din orasul Singeorz-Bai", judetul Bistrita-Nasaud.
 
- Care sunt directiile de actiune viitoare, in vederea dezvoltarii companiei?
- Atat in 2021, cat si in anii care vor urma vom continua investitiile imobiliare dezvoltate prin societatea noastra. Recent, am primit autorizatie de construire pentru un sediu de birouri in Cluj-Napoca, o cladire 2S+P+6E. Totodata, vom continua dotarea cu noi tehnologii, mai ales ca am aplicat pentru accesarea unor fonduri europene in vederea finantarii unor proiecte diverse, precum dotarea cu tehnologie pentru decontaminarea solului. De asemenea, ne-am propus sa ne crestem, in continuare, echipa, avand in prezent in implementare un proiect finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Capital Uman, care are ca scop desfasurarea unor Stagii de practica si orientare profesionala in domeniul constructiilor pentru elevii din regiunea nord-vestica a tarii. Urmarim, prin acesta, instruirea a 185 de elevi si crearea de conditii de angajare pentru cel putin 39 de elevi dupa terminarea practicii in cadrul companiei noastre.
 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in lucru? Cum rezolvati problema fortei de munca?
- Problema fortei de munca si, in special, a celei calificate ne creeaza unele dificultati si ne straduim permanent sa o rezolvam, atat prin atragerea lucratorilor din tara, cat si a celor din strainatate. Consider, totusi, ca ar fi oportuna o investitie mai mare in forta de munca autohtona, prin crearea de conditii mai bune de scolarizare si de angajare, dar si prin anumite masuri pentru stoparea migrarii fortei de munca. Muncitorii straini nu indeplinesc intotdeauna cerintele de calificare si productivitate dorite, iar costurile cu un astfel de personal se ridica la nivelul costurilor cu muncitorii calificati autohtoni, singura diferenta fiind cea numerica, cantitativa.
 
- Cum credeti ca va evolua piata de constructii in anii urmatori si ce asteptari aveti de la noul Guvern?
- Piata constructiilor trebuie sa creasca si sa se dezvolte, in continuare, in anii care urmeaza. Exista atat de multe obiective de construit in tara, de la autostrazi si spitale, pana la irigatii si depozite de cereale si, desigur, noi unitati de productie. Asteptarile de la noul Executiv sunt identice cu cele avute fata de precedentele Guverne: sa putem calatori intre regiunile tarii si intre tarile vecine pe autostrazi, sa construim spitale noi si sa le demolam pe cele vechi si insalubre, sa construim sisteme de irigatii, depozite de cereale si fabrici pentru prelucrarea produselor, astfel incat sa ne putem produce singuri hrana, sa investim in infrastructura pentru producerea energiei - de la hidrocentrale, pana la energie solara. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGhiltiTotalEnergiesABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
VEGO
strabag nivel 1
ness project
DRS
ERBASU CONSTRUCT
viarom
concelex
leviatan
BogArt
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
konsent
rigips
EDIT-Structural
noark
quadratum
Arduro
ELECTROGRUP
SSAB
theda mar
Acvatot 2019
CDS
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<