Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Akcent Development a inceput constructia Akcent City, proiect de 90 milioane euro
Akcent Development a inceput constructia Akcent City, proiect de 90 milioane euro
Info-Santiere Publicat de AG&F 31 Oct 2023 12:49
Akcent Development, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de pe piata rezidentiala din Bucuresti, a inceput constructia a 723 de apartamente in zona Bucurestii Noi in complexul Akcent City, cel mai mare proiect de anvergura aprobat dupa intrarea in vigoare a reglementarilor privind normele nZEB in sectorul 1 al Capitalei, la doar 2 minute de statia de metrou Jiului, si care va atrage o investitie de 90 de milioane de euro. Complexul Akcent City, a carui constructie a inceput deja de o luna, va avea 5 blocuri care vor fi construite intr-o singura faza, termenul de finalizare fiind de 24 de luni, respectiv octombrie 2025.  Totodata, complexul, care va insuma de la garsoniere pana la apartamente de 4 camere, va pune la dispozitia locuitorilor 915 locuri de parcare, subterane si supraterane, dar si infrastructura necesara pentru montarea statiilor de incarcare pentru autovehiculele electrice.  
Proiectul a fost autorizat la jumatatea anului trecut, iar premergator inceperii constructiei terenul a fost curatat prin demolarea constructiilor vechi existente pe acesta, o fosta hala industriala, astfel ca noua investitie va contribui la regenerarea urbana a zonei. 
Autorizatia de constructie a fost emisa cu respectarea dispozitiilor europene privind eficienta energetica si reducerea dioxidului de carbon. 
Laurentiu Afrasine, CEO Akcent Development: ”Akcent Development crede si a crezut mereu in maturitatea pietei si in trendul crescator al nevoii de spatiu locativ. Bucurestiul s-a dezvolat intr-un ritm destul de alert, asa si cum ar trebui sa fie o capitala europeana. Blocajul administrativ inregistrat la nivel de Capitala a dus la o scadere drastica a ofertei de apartamente noi pe piata. De asemenea, nivelul preturilor la materialele de constructii s-a stabilizat avand drept consecinta un pret corect pe mp construit de dezvoltator. In luna august 2023, pretul pe metru patrat solicitat pentru apartamentele noi de vanzare a crescut cu 3% fata de aceeasi luna a anului anterior.
 
 
Ca o consecinta a faptului ca nu s-au mai livrat foarte multe apartamente noi a fost si cresterea  preturilor apartamentelor vechi, in medie, cu 5%, conform datelor publice.” Facilitatile si dotarile pe care noul complex rezidential le va oferi au ca scop reducerea consumului de energie si crearea unei comunitati cu impact redus asupra mediului inconjurator. Astfel, apartamentele vor avea centrale termice de ultima generatie situate pe terasele blocurilor pentru care se va folosi forta de gravitatie pentru a face alimentarea cu agent termic a apartamentelor – cu implicatii directe in consum redus de energie/costuri individuale pentru consumatorul final. De asemenea, pe terasele blocurilor vor fi montate panouri solare pentru reducerea consumului de energie electrica, va fi utilizata tamplarie cu un inalt grad de eficienta energetica menita sa raspunda normelor nZEB. 
In plus, se va pune accent deosebit pe spatiile verzi din complex, fiind amenajate doua zone de agrement pentru copii si curti private si un procent semnificativ de spatii verzi pentru locuitorii complexului.
Cladirile vor fi construite avand un mix de fatada termosistem – ventilata ce va asigura, de asemenea, un grad de eficienta energetica foarte mare. Proiectarea ansamblului s-a facut pentru rezistenta sporita la cutremure si dupa ultimele normative, iar apartamentele vor avea incalzite in pardoseala.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
konsent
EDIT-Structural
Ubitech
noark
CONCEPT STRUCTURE
CDS
MAKITA
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
leviatan
SSAB
strabag nivel 1
concelex
quadratum
Acvatot 2019
rigips
BogArt
theda mar
viarom
ness project

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander