Agenda Constructiilor
Joi, 06 Februarie 2025
Home - Stiri - Info-Santiere - CE aloca 47 milioane euro pentru constructia spitalului regional de urgenta din Cluj
CE aloca 47 milioane euro pentru constructia spitalului regional de urgenta din Cluj
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 23 Iun 2020 07:25
Comisia Europeana (CE) a aprobat o investitie in valoare de 47 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR) pentru a construi si echipa un spital de urgenta in Cluj, care va deservi regiunea de nord-vest a Romaniei, predominant rurala.
Acest proiect consta intr-un spital cu aproape 850 de paturi, dotat cu tehnologie avansata, care sa asigure servicii medicale de urgenta de o calitate mai buna si accesul la servicii medicale salvatoare de vieti. Spitalul va oferi ingrijiri medicale secundare si tertiare, dar si asistenta medicala primara si servicii de baza, precum chirurgia generala si medicina interna.
"O mai buna calitate a vietii cetatenilor, indiferent de locul in care traiesc, reprezinta principala prioritate a politicii de coeziune a UE. Prin faptul ca le asigura tuturor pacientilor servicii medicale adecvate, inclusiv celor care locuiesc in zone rurale indepartate, acest proiect contribuie la mentinerea sanatatii tuturor, fara exceptii, ceea ce este deosebit de important in vremuri de pandemie globala", a declarat Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira.
Spitalul va apartine unei retele de spitale regionale de urgenta, menita sa imbunatateasca sistemul de sanatate din Romania si sa asigure o abordare multidisciplinara a tratarii cazurilor complexe. In plus, acest proiect va spori accesul la asistenta medicala pentru persoanele care traiesc in zone rurale sau sarace. Acest lucru va contribui la asigurarea diagnosticarii si a tratamentului timpurii si, astfel, la reducerea ratei mortalitatii si a dizabilitatilor pe termen lung. Nu in ultimul rand, spitalul va fi un mediu de lucru atractiv pentru medici si asistenti medicali, ceea ce va contribui, de asemenea, la combaterea fenomenului exodului de creiere din randul personalului medical din regiune, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.
Se preconizeaza ca proiectul va fi operational incepand din anul 2026, mai precizeaza documentul.
 
hiltiTotalEnergiesALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
SIGM
rigips
CDS
Ubitech
SSAB
EURO BUILD
MCA
ERBASU CONSTRUCT
konsent
VEGO
concelex
MAKITA
leviatan
ELECTROGRUP
strabag nivel 1
noark
quadratum
AED
GEWISS
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
DRS
theda mar
BogArt
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<