Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - CTP a inceput lucrarile la noul terminal cargo de la aeroportul din Oradea
CTP a inceput lucrarile la noul terminal cargo de la aeroportul din Oradea
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 08 Iun 2022 09:06
Pe data de 7 iunie, a avut loc lansarea oficiala a proiectului CTPark Oradea Cargo Terminal, la Aeroportul din Oradea, o investitie privata a companiei CTP Romania.
Desfasurat pe un teren cu o suprafata de 14,4 hectare, proiectul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal va avea o suprafata totala de peste 60.000 mp. Acesta va cuprinde trei cladiri independente si infrastructura aeroportuara in suprafata de 22.100 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare si parcare a aeronavelor.
Lansarea proiectului a fost marcata printr-o conferinta de presa la Aeroportul Oradea, sustinuta de Ilie Bolojan, Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Alina Silaghi, Directorul General al Agentiei de Dezvoltare Locala Oradea, Razvan Horga, Directorul Aeroportului Oradea Ana Dumitrache, Country Head CTP Romania, si Valentin Rosu, Construction Director CTP Romania.
CTPark Oradea Cargo Terminal este primul proiect industrial cu un terminal cargo aerian din Romania.
„La momentul de fata suntem in situatia in care avem deja un contract semnat cu un viitor rezident si suntem in stadiu avansat de discutii pentru 50% din spatiu, inclusiv operatori de cargo. Ne bucuram foarte mult de succesul acestui proiect si suntem aici, impreuna cu toti partenerii, sa garantam livrarea la timp si in parametri. Fiind lideri pe piata in ceea ce priveste parcurile industriale si logistice, nu avem doar un privilegiu, acela de a fi cunoscuti, ci si o mare raspundere si destul de multa presiune de a lucra la timp si in parametri de calitate cat mai ridicati”, a precizat Ana Dumitrache, Country Head CTP Romania
In prezent se deruleaza lucrarile propriu-zise la terminalul cargo. Acestea au fost precedate de construirea caii de rulare care face legatura dintre platforma de stationare a aeronavelor si pista aeroportului. Compania CTP a construit calea de rulare in perioada 2-15 mai.
Razvan Horga, Directorul Aeroportului Oradea, a declarat: „Este vorba despre un prim terminal cargo aerian din regiune care va permite deservirea aeronavelor direct de la platforma, fara a fi nevoie ca marfa sa fie procesata altundeva, in afara perimetrului aeroportuar si mai apoi transbordata catre locurile de parcare ale aeronavelor. Este o premiera, ne bucura sa fim parte din acest proiect.
Terminalul cargo vine sa completeze si sa suplimenteze eforturile pe care noi le facem pentru cresterea traficului de pasageri si dezvoltarea infrastructurii. Avem in derulare proiecte in valoare de 45 de milioane de euro, din fonduri europene.”
Terminalul cargo va avea o capacitate de procesare simultana a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus 320 sau Boeing 737. Acesta ar urma sa devina operational pana in 2023.
„Terminalul cargo de la Oradea este primul terminal cargo adevarat din Romania, iar acest proiect va pune Oradea pe harta oraselor care au terminale cargo functionale. In mod cert, va fi un punct in plus in eforturile pe care noi le depunem in ceea ce priveste atragerea de noi investitori si dezvoltarea afacerilor deja existente aici. Suntem foarte bucurosi ca proiectul prinde viata anul acesta, pentru ca noi ne-am propus sa avem 11 titluri de parcuri industriale pana la finalul anului 2022”, a adaugat Alina Silaghi, Directorul General al Agentiei de Dezvoltare Locala Oradea.
Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor, a subliniat importanta dezvoltarii infrastructurii de orice tip din judet, reiterand rolul pe care il au autoritatile publice in a crea conditii pentru dezvoltarea economica:
„Vreau sa le multumesc celor de la CTP, doamnei Ana Dumitrache si echipei dansei, pentru optiunea de a investi in Oradea si pentru seriozitatea cu care au abordat acest proiect. Este un proiect de infrastructura important pentru Oradea si judetul Bihor, pentru ca fara o infrastructura serioasa nu ai dezvoltare, nu ai investitii private. Ne-am propus, ca autoritate locala, sa nu fim niste spectatori la ceea ce se intampla, ci sa incercam si noi sa cream conditii pentru dezvoltare. Sper ca in anii urmatori aeroportul sa fie unul dintre hub-urile de dezvoltare si de conectivitate pentru Oradea si judetul Bihor.”
Compania CTP va investi in urmatorii doi ani 36 de milioane de euro pentru materializarea proiectului la Aeroportul Oradea.
CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator si administrator de proprietati imobiliare logistice si industriale din Europa Continentala in functie de suprafata inchiriabila bruta, detinand peste 9,3 milioane de m² de spatii in zece tari la 31 martie 2022.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
leviatan
FRONTALE
MAKITA
viarom
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
Acvatot 2019
rigips
hilti
BMI_Icopal
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere