Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Finantare PNRR de 880 milioane lei pentru construire corp nou la Spitalul Universitar
Finantare PNRR de 880 milioane lei pentru construire corp nou la Spitalul Universitar
Info-Santiere Publicat de AG&F 18 Dec 2023 13:17
Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, si managerul Spitalului Universitar de Urgenta din Capitala, Catalin Cirstoiu, au semnat, vineri, un contract pentru construirea unui nou corp la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), in valoare de 880 de milioane de lei. Proiectul de extindere se va realiza cu finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
"Proiectul inseamna 880 de milioane de lei. Este o suma echivalenta cu bugetul Spitalului Universitar pe un an, ca sa vedeti ce inseamna aceasta investitie. Daca suprafata desfasurata a spitalului are 77.000 mp, acest nou corp de cladire aduce exact aceeasi suprafata. Dincolo de asta, importanta este perspectiva dezvoltarii medicale, a posibilitatilor terapeutice, diagnostice dar si pregatirea medicilor in niste domenii de nisa, pentru ca si asta isi propune acest proiect. Am semnat, astazi, inceputul unui nou spital universitar", a declarat Catalin Cirstoiu, vineri, in cadrul evenimentului intitulat "PNRR: un salt istoric pentru sanatate in Romania".
Evenimentul a fost organizat de Ministerul Sanatatii, cu sprijinul Biroului OMS Romania, pentru a marca doi ani de la startul implementarii proiectelor majore din sistemul de sanatate din urma cu doi ani, cand presedintele Comisiei Europene, Ursula van von der Leyen, a vizitat Spitalul Universitar de Urgenta.
 
 
In prezent, proiectul de extindere a SUUB este in etapa de atribuire a contractului de proiectare si executie, prin licitatie publica. Contractul, publicat sub denumirea "Extinderea Aripilor A1 Si A4 ale Spitalulului Universitar de Urgenta Bucuresti cu regim de inaltime Sth+P+3E/ Sth+P+6E, amenajare parcari exterioare", are o valoare estimata de 428,9 milioane de lei (fara TVA) si o perioada de implementare de 33 de luni si se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, estimata a se incheia la data de 8 martie 2024.
Oferta castigatoare va fi selectata pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, in care componenta financiara are o pondere de 40%, iar cea tehnica de 60%, astfel: planul de implementare a contractului (20%), calculul NZEB (20%), experienta profesionala a managerului de proiect (12%), respectiv experienta profesionala a proiectantului de constructii civile (8%).
 
 
Extinderea presupune constructia a doua cladiri noi, ce vor gadzui o noua Unitate Primiri Urgente cu o capacitate de 20 de paturi pentru urgente minore si majore si 12 paturi supraveghere critici si non-critici, cabinete de consultatii, imagistica CT, RX si ecograf; o sectie de gastroenterologie cu 50 de paturi; 11 cabinete de investigatii (endoscopie, colonoscopie, ecografie, spirometrie, EKG, bronhoscopie); un bloc operator (de sine statator) cu 5 sali de operatie, sterilizare, zona pre si post operator; sectie ATI cu 26 de paturi; sectie de ortopedie cu 26 de paturi cu un bloc operator cu 4 sali de operatie; precum si sectii de chirurgie cardiovasculara, cardiologie, gastroenterologie, medicina interna, chirugie generala si urologie, fiecare cu cate 25 de paturi.
Noile cladiri vor fi ridicate pe un teren cu suprafata de circa 9.200 mp.
Studiul de Fezabilitate a fost elaborat de compania Rezidential Premium Arh, din Bucuresti. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
EDIT-Structural
konsent
ERBASU CONSTRUCT
siniat
CDS
rigips
BogArt
SSAB
theda mar
leviatan
Acvatot 2019
ness project
SIGM
Arduro
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
noark
quadratum
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander