Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Septembrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Info-Santiere - GUVERNUL aproba indicatorii pentru constructia centrului de mari arsi Targu Mures
GUVERNUL aproba indicatorii pentru constructia centrului de mari arsi Targu Mures
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Iul 2021 11:33
La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de ieri hotararea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Construirea unui centru de arsi si reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai buna pozitionare si conectare a Departamentelor Urgenta, ATI si chirurgie pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures”.
Potrivit actului normativ, valoarea totala a investitiei este de 295,78 milioane de lei, inclusiv TVA, esalonata pe trei ani.
Astfel, in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures va fi construita o cladire noua - Centru de mari arsi (S+P+4E+E5 tehnic), ce va include 15 paturi pentru mari arsi, blocul operator cu 25 de sali de operatie, sectia clinica Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) cu 44 de paturi, relocare heliport si spatii conexe, precum statie de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, morga, centru de formare, spatii tehnice, spatii administrative si logistice.
Pe langa obiectivul principal de a construi Centrul de mari arsi in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, investitia mai prevede realizarea unei pasarele pentru conectarea principalelor departamente din spital (UPU, bloc operator, ATI), astfel incat unitatea spitaliceasca sa se incadreze in categoria de Spital Regional de nivel de competenta 1A.
Finantarea obiectivului de investitii se va realiza din Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar - imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sanatatii, precum si din alte surse legal constituite, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.
Proiectul face parte dintr-un program guvernamental derulat Ministerul Sanatatii prin care vizeaza investitii de aproape 190 de milioane de euro in constructia de centre de tratare a marilor arsi in Bucuresti, Timisoara si Targu Mures. Indicatorii tehnico-economici aferenti unitatilor din Bucuresti si Timisoara au fost aprobati de executiv in 2020.
Pentru informatii suplimentare referitoare la cele trei spitale, click aici!
 
ALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASTgamma_2021AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
hidroplasto
cv water 2021
Acvatot 2019
hilti
leviatan
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
bienala
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere