Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Info-Santiere - IM: Urmeaza semnarea contractelor de proiectare pentru cele trei spitale regionale
IM: Urmeaza semnarea contractelor de proiectare pentru cele trei spitale regionale
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 14 Sep 2021 06:05
Pana la finalul acestui an urmeaza sa fie semnate contractele de finantare pentru proiectarea tehnica a spitalelor regionale de urgenta (SRU) Iasi, Cluj-Napoca si Craiova, potrivit informatiilor prezentate recent de Ioana Mihaila, la finalul celor patru luni de guvernare la Ministerul Sanatatii.
"La Iasi, contractul de finantare in valoare de 250 de milioane de euro a fost semnat cu Banca Europeana de Investitii in aprilie. Contractul de proiectare tehnica este pregatit pentru semnare luna septembrie anul acesta. La Cluj, contractul de finantare se va semna in luna octombrie, iar in noiembrie se semneaza contractul de proiectare (305 milioane de euro). La Craiova, contractul de finantare se va semna in 2022, iar in decembrie se semneaza contractul de proiectare (298 milioane de euro)", a spus Ioana Mihaila.
De asemenea, ministrul demisionar al sanatatii a mai precizat ca a deblocat proiectele de constructie a celor trei centre de mari arsi, de la Timisoara, Targu Mures si Bucuresti, investitii cu o valoare totala de aproape 200 de milioane de euro.
Potrivit informatiilor prezentate, in ceea ce priveste Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), componenta Sanatate are un buget de 2,85 miliarde euro, din care 1,95 miliarde euro vor fi alocate pentru infrastructura spitaliceasca si 275 milioane de euro pentru infrastructura medicala pre-spitaliceasca.
"Aprobarea PNRR este in linie dreapta, versiunea finala, la care am lucrat impreuna cu Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene si Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii a fost transmisa chiar vineri, 3 septembrie, Comisiei Europene - aprobarea fiind preconizata pentru aceasta luna", a declarat Ioana Mihaila.
 
AUTODESKgamma_2021TERAPLASTALLBIMjungheinrichVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
strabag nivel 1
Ubitech
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
rigips
leviatan
cv water 2021
hidroplasto
hilti
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
econet
bienala
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere