LICITATIE de 98 milioane euro pentru retehnologizarea a patru grupuri ale CHE Stejaru |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 15 Ian 2025 15:16 |
SPEEH Hidroelectrica SA a lansat licitatia pentru atribuirea lucrarilor de retehnologizare a centralei hidroelectrice (CHE) Stejarul - patru grupuri (HA1 - HA4) si a instalatiilor aferente. Valoarea estimata a contractului este de aproape 97,5 milioane de euro, iar durata de implementare este de 66 de luni.
Lucrarile de retehnologizare a echipamentelor din CHE Stejaru prevad inlocuirea integrala a hidroagregatelor existente cu unele noi, dimensionate pentru a functiona in conditii de siguranta si cu eficienta maxima in domeniul de debite si caderi disponibile in amenajare. De asemenea, vor fi inlocuite si toate instalatiile mecanice auxiliare din centrala, precum si toate echipamentele de comutatie primara si secundara si implementarea sistemului SCADA in centrala, asigurandu-se astfel monitorizarea parametrilor hidraulici ai amenajarii, a marimilor de stare a echipamentelor si parametrilor de functionare ai hidroagregatelor cu aparatura de masura si control-comanda precisa, fiabila, de ultima generatie.
Totodata, vor mai fi executate lucrari de reabilitare si modernizare pentru instalatiile de ridicat si transport, vanele fluture si cele sferice, regulatoarele de presiune si batardourile aspiratoare, astfel incat toate aceste echipamente ce se vor monta in centrala sa aiba performante la nivelul tehnicii actuale.
Din punct de vedere al partii de constructie se vor reabilita constructiile de pe circuitul hidraulic incepand cu casa vanelor fluture (aval castel de echilibru), conductele fortate, casa vanelor sferice, sala masinilor, bazinul de linistire; blocul tehnic, turnul de decuvare, depozitul de echipament greu; statia de 110 kV si statia de 220 kV.
Pentru realizarea lucrarilor prevazute se impun opriri totale ale centralei, cu golirea diverselor portiuni ale circuitul hidraulic si scoaterea de sub tensiune a instalatiilor electrice pe durate diferite functie de natura lucrarilor ce trebuie efectuate.
Pentru a participa la licitatie, ofertantii interesati trebuie sa aiba o cifra de afaceri medie in perioada 2021-2023 de cel putin 30 de milioane de lei si sa prezinte unul sau maximum 5 contracte care sa contina lucrari similare executate in ultimii 5 ani, a caror valoare insumata sa fie de minimum 100 de milioane de lei (fara TVA). Volumul lucrarilor efectuate trebuie sa cuprinda, insumat, minimum doua lucrari de modernizare/ retehnologizare pentru hidroagregate dispecerizabile (peste 10 MW), la care a fost admisa receptia la punerea in functiune sau receptia finala, in ultimii 5 ani.
De asemenea, volumul lucrarilor efectuate in cadrul contractelor prezentate trebuie sa cuprinda insumat lucrari similare la: hidroagregate si instalatiile auxiliare ale acestora; vane de admitere apa in turbina/ centrala; instalatii electrice de medie si inalta tensiune, automatizare, comanda, protectie si SCADA.
Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit la data de 9 aprilie 2025, ora 15:00.
Ofertele vor fi departajate pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40% in punctaj, iar cea tehnica de 60%, astfel: randamentul mediu ponderat garantat al turbinei (10%), puterea maxima garantata la cupla turbinei (25%) si puterea minima garantata in functionare stabila la cupla turbinei (25%).
|