Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Lucrarile de extindere de la Aeroportul din Craiova au grad de executie de peste 75%
Lucrarile de extindere de la Aeroportul din Craiova au grad de executie de peste 75%
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 16 Mai 2024 16:31
Lucrarile de extindere a Aeroportului International Craiova au ajuns la un stadiu fizic de executie de 75%. In acest moment, se lucreaza atat la cladirea terminalului, cat si la infrastructura de miscare a aeronavelor si la parcare, a transmis Cosmin Vasile, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj. Lucrarile de executie sunt realizate de asocierea Constructii Erbasu SA - Grup Primacons - Vahostav-SK, care a deschis santierul in luna februarie 2023. Termenul de finalizare a proiectului este stabilit in luna iulie 2024.
"Aceasta mobilizare este necesara pentru ca lucrarile sa se finalizeze in termenul asumat de constructor. Oltenia va avea al doilea cel mai mare terminal regional nou construit din Romania, un obiectiv care, pe langa alte mari investitii in sectorul economic, legitimeaza Doljul ca fiind judetul cu cel mai mare potential de dezvoltare din tara", a declarat Cosmin Vasile, cu prilejul unei vizite pe santierul de la Craiova, alaturi de cei doi ministri ai Investitiilor si Proiectelor Europene si Economiei, Adrian Caciu si Stefan Radu Oprea, de primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, si de directorul aeroportului, Sorin Manda.
 
 
Valoarea proiectului de extindere si modernizare a ajuns la aproape 115 milioane de euro, cu finantare din fonduri europene si co-finantare din partea Aeroportului International Craiova si a CJ Dolj.
"Fiecare zi de munca ne apropie tot mai mult de momentul in care Aeroportul International Craiova isi va deschide portile catre o noua era de calatorii aeriene, redefinind standardele de confort si siguranta pentru toti pasagerii", a transmis constructorul, Constructii Erbasu SA.
Noul terminal de pasageri va avea o suprafata desfasurata de 31.715 mp. La subsolul noii constructii se vor regasi spatii destinate carantinei, azilantilor sau retinutilor, zona pentru procesarea bagajelor, spatii tehnice si pentru depozitare. Holul central al terminalului, dezvoltat pe doua niveluri, va cuprinde sala de asteptare alocata sosirilor, cu monitoare de afisaj pentru curse (atat sosiri de aeronave, cat si plecari), zona de check-in, birouri ale companiilor aeriene, cabinet medical si spatii comerciale.
 
 
Parterul cladirii va fi amenjat pentru preluarea fluxurilor de sosiri, separat pentru interne si internationale, cu zona de preluare a bagajelor si zona pentru controlul pasapoartelor si controlul de securitate. Etajul, conceput pentru gestionarea fluxurilor de plecari, include zona de control al pasapoartelor si portile de imbarcare (doua pentru plecari interne, 5 pentru plecari externe), sali de asteptare separate pentru destinatiile interne si cele internationale, precum si spatii de birouri pentru personalul aeroportului, al Serviciului Roman de Informatii, al autoritatii vamale si al Politiei de Frontiera.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
noark
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
konsent
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
siniat
EDIT-Structural
rigips
concelex
viarom
Acvatot 2019
ness project
leviatan
quadratum
CDS

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander