Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ME cauta inca proiectanti pentru elaborarea SF al hidrocentralei Tarnita-Lapustesti
ME cauta inca proiectanti pentru elaborarea SF al hidrocentralei Tarnita-Lapustesti
Info-Santiere Publicat de AG&F 12 Ian 2024 13:00
Ministerul Energiei (ME) a reluat de urgenta licitatia pentru proiectul Tarnita-Lapustesti - etapa studiu de fezabilitate. Compania SAPE, din portofoliul ministerului, a reincarcat pe 10 ianuarie, in platforma SEAP, documentatia necesara si, dupa indeplinirea formalitatilor la nivelul ANAP, procedura va deveni publica. Potrivit ministrului energiei, Sebastian Burduja, au fost reanalizate in detaliu toate solicitarile de clarificare primite de la ofertantii inscrisi in prima procedura si a fost imbunatatita documentatia, pentru a creste sansele de reusita.
"Hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarnita-Lapustesti este un proiect vital pentru sistemul energetic romanesc si il vom duce inainte, indiferent de provocari. Avand in vedere consultarea de piata initial─â si profilul companiilor inscrise la prima procedura, precum si intalnirile de lucru cu jucatori de talie mondiala in acest domeniu, raman pe deplin increz─âtor ca vom reusi", a declarat ministrul Sebastian Burduja.
In luna octombrie 2023, SAPE SA a lansat procedura de achizitie a Serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate si Documentatie tehnico-economica aferente obiectivului de investitii Centrala hidroelectrica cu acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarnita - Lapustesti.
Ulterior, la solicitarea potentialilor ofertanti, in vederea pregatirii documentatiei conform legislatiei in vigoare, termenul a fost prelungit cu o perioada de 23 zile pana la data de 27 decembrie 2023, ora 15:00. La aceasta procedura s-au inscris 15 ofertanti, inclusiv unele dintre cele mai mari companii de profil din lume.
In data de 27 decembrie 2023, portalul de achizitii publice a afisat mesajul "Aceasta procedura a fost anulata automat, deoarece la data limita de depunere a ofertelor niciunul din ofertantii inscrisi nu a criptat oferta financiara/sau nu a raspuns la toti factorii de evaluare electronici, dupa caz". Astfel, procedura a fost anulata.
Ministerul de resort explica situatia prin faptul ca a contat si perioada de depunere, luna decembrie fiind un interval cu o capacitate limitata de implicare a companiilor.
Hidrocentrala Tarnita - Lapustesti va fi un furnizor regional de servicii de echilibrare si stocaj, fiind cel mai bun loc din Romania pentru dezvoltarea unui proiect de centrala hidroelectrica cu acumulare prin pompaj. Aceasta va contribui la asigurarea securitatii energetice a Romaniei si a unei parti din Europa Centrala si de Est, in contextul razboiului din Ucraina, al pericolului crizei energetice europene si al variatiilor necontrolate ale preturilor la energie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
noark
ness project
Ubitech
viarom
SIGM
BogArt
konsent
Arduro
rigips
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
MAKITA
concelex
CDS
CONCEPT STRUCTURE
siniat
leviatan
quadratum
EDIT-Structural
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander