Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - MS: Noul Spital de Boli Infectioase din Brasov va fi construit cu finantare BEI
MS: Noul Spital de Boli Infectioase din Brasov va fi construit cu finantare BEI
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 28 Oct 2024 11:58
Construirea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie si Boli Infectioase de la Brasov va beneficia de finantare de la Banca Europeana de Investitii (BEI), obtinuta cu ajutorul Ministerului Sanatatii, a anuntat ministrul Alexandru Rafila, in contextul unei intalniri cu primarul George Scripcaru. Unitatea ar urma sa aiba un numar de 279 de paturi, dintre care 242 in regim de spitalizare continua, 15 la terapie intensiva si 22 pentru structura de spitalizare de zi.
"Romania va construi spitale in continuare - nu numai din PNRR, ci si din imprumutul de la Banca Europeana de Investitii, un imprumut de 2,5 miliarde euro, pentru mai multe spitale din Romania la care nu a fost posibila incheierea contractelor din PNRR - si exista toate motivele ca acest proiect inceput prin PNRR (Spitalul de Pneumoftiziologie si Boli Infectioase de la Brasov) sa continue din aceasta finantare. Guvernul a precizat intr-o hotarare aceasta posibilitate de finantare din surse multiple a spitalelor, ceea ce deblocheaza si alte proiecte, pentru ca nu poti dintr-o singura sursa sa finantezi toate spitalele care se construiesc in momentul de fata in Romania. Asa ca si Brasovul va fi unul dintre beneficiari. Imprumutul este realizat. In momentul de fata exista acordul de oportunitate pentru o serie intreaga de spitale, inclusiv pentru al dumneavoastra, care deja il primise in PNRR. Probabil ca la sfarsitul acestui an sau in luna ianuarie a anului viitor vor putea fi semnate primele contracte cu beneficiarii pentru finantare", a declarat ministrul Alexandru Rafila.
Noul spital urmeaza sa fie dezvoltat in zona Bartolomeu (CATTIA), in vecinatatea centurii ocolitoare a municipiului Brasov si a strazii Institutului, langa viitorul spital regional. Regimul maxim de inaltime va fi S+P+4E, in cazul corpului A, unde va functiona sectorul de spitalizare continua pentru sectiile de boli infectioase, recuperare respiratorie si ingrijiri paliative (etajele 1 si 2), respectiv pneumologie (etajele 3 si 4). Corpul B (S+P+2+etaj tehnic) va cuprinde, la etajele superioare (1 si 2), sectiile de boli infectioase digestive, boli infectioase copii si un etaj 3 partial, cu spatii tehnice.
 
 
Corpurile A si B cuprind, la nivelul parterului, zonele de spitalizare de zi, un centru de diagnostic si tratament, birouri administrative.
Corpurile C si D, cu regim de inaltime S+P+1+etaj tehnic partial, vor include compartimentul ATI si blocul operator la etajul 1, o terasa verde flancata de corpurile de spitalizare si un etaj tehnic partial. La nivelul parterului se regasesc zonele ambulatorii, publice si de invatamant.
Proiectul include si amenajarea a 276 locuri de parcare (79 la nivelul parcajului subteran si 197 la sol) si a 12.313,5 mp de spatii verzi.
Pentru realizarea acestui proiect a fost demarata, inca din decembrie 2023, si o licitatie pentru atribuirea lucrarilor de proiectare si constructii, cu clauza suspensiva, semnarea contractului fiind conditionata de obtinerea finantarii. La procedura s-au inscris 5 operatori economici, iar ofertele acestora se afla in etapa de evaluare financiara, ce are termenul-limita stabilit la data de 29 noiembrie 2024.
 
 
Tabloul complet al participantilor la licitatie
1. MTE Yapi Ticaret, impreuna cu 9 subcontractanti: Vest Instal, M Infra Design & Management, Kronlift, Eckon CEI, Hospital Technical Solutions, MHT Experience, GHS Danismanlik, Dome Dogal Mekan si Zoom Mimari Tasarim Proje Uygulama;
2. Asocierea Ubitech Constructii (lider) - Conim Partners - Mithras Build - Leviatan Design - Copraag Entrepreneur, alaturi de 4 subcontractanti: Lagan Aviation & Infrastructure Limited, Focus Security Systems, Emgaz Construct si Hospital Technical Solutions;
3. Asocierea Ness Proiect Europe (lider) - Cubicon Invest - Mansart Corporate, plus alte 11 firme ca terti sau subcontractanti: IFMA, Instaldi, Real Automatic, Secunet Project, Hospital Technical Solutions, Seiv Instal, ATD BRO Proiect, CSP Proiect Line, Acer Proje Insaat AS, Elektra Invest Si Eckon CEI;
4. Asocierea Bog’Art (lider) - Igna Instal - Eren Cons si alte 13 firme ca subcontractanti: Coneco Romania, Igna Instal, Dacorum Grup, Movi Construct, Eckon CEI, K-Box Construction Design, Studio Altieri SpA, Concept Structure, D&D Eurocom, Epser Ltd, Elektra Invest, Invest Servicii Comerciale, DZ Medicale si Schindler Romania;
5. AsociereaSSAB-AG (lider) - UNITH2B - Metag Insaat Ticaret Anonim Sirketi - Iproplan® Planungsgesellschaft mbH si 11 firme ca subcotractanti: Medicare Engineering, Caloria, Draeger Romania, Algamed Service, KONE Ascensorul, SSAB International Electric, Zoork, Quattro Engineering Solutions, Vangaz Instal, Drager Austria GmbH si Rotherm Grup.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergieshiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
theda mar
VEGO
SSAB
BogArt
noark
Ubitech
rigips
viarom
strabag nivel 1
SIGM
DRS
quadratum
konsent
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
ness project
leviatan
ELECTROGRUP
MAKITA
CDS
Arduro

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<