Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Nokian Tyres: Lucrarile la noua fabrica din Oradea avanseaza rapid
Nokian Tyres: Lucrarile la noua fabrica din Oradea avanseaza rapid
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 04 Sep 2023 15:31
Avanseaza rapid lucrarile la viitoarea fabrica de anvelope cu emisii zero de CO2, prima din lume, cea mai mare investitie straina aflata in derulare, in prezent, in Romania si implicit in Oradea. Potrivit investitorilor de la Nokian Tyres, in luna iunie au fost forati primii piloni, in lunile urmatoare fiind forati alti cativa zeci, care vor sta la baza amplei constructii.
In contextul acestei investitii, Primaria Oradea asigura racordurile la utilitati (canalizare menajera si pluviala) pentru organizarea de santier, ca o solutie provizorie pana cand vor fi extinse aceste retele pentru a asigura capacitatile agreate in contractul dintre municipalitate si investitor.
Constructia a inceput in luna mai, iar primele anvelope se estimeaza ca vor fi produse la Oradea in a doua jumatate a anului 2024. Productia de anvelope comerciale este programata sa inceapa in prima parte a anului 2025. Investitia Nokian se desfasoara in trei faze, iar daca toate vor fi realizate, in total, finlandezii vor investi 1,5 miliarde de euro la Oradea, cea mai mare investitie greenfield realizata vreodata in Romania, potrivit Ziarului Financiar.
Reamintim ca fabrica este ridicata pe amplasamentul fostului CET II, din strada Ogorului nr. 36, valoarea totala a investitiei fiind estimata la circa 650 de milioane de euro.
Capacitatea anuala a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu potential de extindere in viitor. Unitatea se va concentra pe productia de anvelope, in principal, pentru piata din Europa Centrala. Amplasamentul va include si o facilitate de distributie pentru depozitarea si distributia anvelopelor.
Proiectarea cladirilor a fost realizata de compania Prodesign Engineering & Construction, iar antreprenor general este grupul Con-A.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
konsent
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
leviatan
quadratum
Arduro
siniat
concelex
viarom
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CDS
SSAB
ness project
ERBASU CONSTRUCT
noark
MAKITA
rigips
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander