Agenda Constructiilor
Luni, 25 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - PUZ pentru constructia noului stadion din apropierea salii polivalente Oradea
PUZ pentru constructia noului stadion din apropierea salii polivalente Oradea
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 29 Iul 2022 10:50
Consiliul Local a aprobat azi Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea noului stadion, respectiv a noului complex sportiv pe care municipalitatea doreste sa-l construiasca in apropierea Salii Polivalente.
Primarul Florin Birta a prezentat problemele intampinate si a explicat etapele demararii acestui proiect: „In ianuarie 2021, Consiliul Local vota o hotarare pentru anularea unui PUZ privind construirea unor locuinte in aceasta zona. Hotararea a fost insa atacata in instanta de initiatorul acelui PUZ, iar instanta a anulat Hotararea Primariei privind anularea Planului Urbanistic Zonal. In acest moment, situatia se reglementeaza prin PUZ-ul propus pentru construirea complexului sportiv, in sensul ca intr-unul dintre articolele sale se mentioneaza ca toate prevederile contrare acestui PUZ se anuleaza. Practic, prin aprobarea PUZ-ului pentru construirea complexului sportiv se anuleaza vechiul PUZ care prevedea constructia de locuinte in zona respectiva. Asta inseamna ca putem demara procedurile de inaintare catre Compania Nationala de Investitii a intregii documentatii pentru construirea noului stadion in zona".
De mentionat ca, de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, prin care se aproba noul PUZ, inceteaza aplicabilitatea Planului Urbanistic Zonal aprobat prin HCL nr. 651/2006 pe aria studiata prin PUZ.
Astfel, noul PUZ vizeaza reconversia functionala a zonei cuprinse intre str. Fagarasului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul" si Gradina Zoologica, in zona de "Institutii si Servicii Publice constituite in ansambluri independente".
Reglementarile cu privire la organizarea urbanistica stabilite prin PUZ au un termen de valabilitate de 10 ani de la data aprobarii lor.
Scopul principal al planului urbanistic a fost corelarea prevederilor urbanistice cu investitia initiata de municipiul Oradea pentru „Construire Complex Sportiv" cu infrastructura aferenta acestuia.
Noul PUZ, care priveste construirea Complexului sportiv pe str. Fagarasului, nr. 2 studiaza un teren in suprafata de 211.664 mp, teren pe care se propun cinci obiective de investitie.
Aceste obiective se vor realiza etapizat astfel:
- Obiectivul 1: stadionul cu regim de inaltime S+P+3R+terasa cu hotel in regim de inaltime S+P+M +2E;
- Obiectiv 2: Protejarea si punerea in valoare a cladirilor vechi propuse pentru clasare sau protectie locala - Capela Rhedey si cladirea in regim Parter situata in partea nordica a Liceului Sportiv si cladirea P+E situate in partea nordica a stadionului de atletism;
- Obiectiv 3: parc si terenuri de sport (pe amplasament actual al gradinii zoologice se va amenaja un parc, iar in continuare pana la str. Fagarasului se vor amenaja terenuri de sport);
- Obiectivul 4: Liceul cu program sportiv, cu sali de sport si bazin de inot didactic;
- Obiectivul 5 - Stadionul atletism constructie in regim de inaltime S+P+E cu pista de incalzire si tribuna.
„Ultimele doua obiective depind foarte mult de transferul de proprietate de la Liceul cu program Sportiv, respectiv de la Ministerul Educatiei catre municipiul Oradea. In discutiile pe care le-am avut cu ministrul Educatiei in timpul vizitei sale din aceasta saptamana la Oradea, am fost asigurat ca Proiectul de Hotarare de Guvern de care avem nevoie va fi finalizat si supus apoi aprobarii. Totodata am avut discutii cu Ministrul Dezvoltarii, dl. Cseke Attila, in cadrul carora l-am anuntat de supunerea spre aprobarea Consiliului Local a acestui PUZ, urmand ca saptamana viitoare sa inaintam documentatia catre Ministerul Dezvoltarii", a completat primarul Florin Birta.
 
 
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
noark
viarom
rigips
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
leviatan
theda mar
Acvatot 2019
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
BALTIC
strabag nivel 1
CDS
MAKITA
grundfos

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
BA 2023
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica