Agenda Constructiilor
Luni, 07 Aprilie 2025
BUCIN MOB
Home - Stiri - Info-Santiere - ORADEA: Finantare europeana pentru Gradina Termala Iosia, proiect de 43 mil. euro
ORADEA: Finantare europeana pentru Gradina Termala Iosia, proiect de 43 mil. euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 07 Apr 2025 12:21
Primaria municipiului Oradea anunta ca a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul de realizare a Gradinii Termale Iosia, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027. Valoarea totala a proiectului este de 214,59 milioane de lei (inclusiv TVA) din care finantarea nerambursabila este de 62,1 milioane de lei (inclusiv TVA). Durata de executie este de 2 ani de la semnarea contractului de lucrari. In acest moment proiectul tehnic este finalizat urmand a fi lansata in urmatoarea perioada achizitia executiei lucrarilor.
"O parte din actualul Strand Iosia, construit in anii ’80, va fi transformata intr-o gradina termala moderna, care va deservi locuitorii municipiului Oradea si turistii, fiind prevazuta cu bazine interioare si exterioare, bar cu servire din apa, platforme pentru plaja, zona de spa, sala de fitness, punct de alimentatie publica cu grupuri sanitare si numeroase spatii verzi, amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apa termala", a transmis Primaria municipiului Oradea.
Pe o treime din teren se va pastra functionarea Strandului Iosia, ramanand in continuare destinata seniorilor orasului, iar pe doua treimi din teren, spre latura sudica, se va amenaja gradina termala. Astfel, daca suprafata totala apartinand incintei strandului existent este de 45.084 mp, gradina termala va ocupa o suprafata de 32.405 mp.
 
 
Conform studiului de fezabilitate, elaborat de compania Poliart ca proiectant general, se propune realizarea unui centru SPA, care va functiona in cladirea principala (S+P+1E-partial), cu o suprafata desfasurata de 8.853 mp, care va include un ansamblu de bazine interioare (peste 500 mp de luciu de apa), zona de spa, filtre personal si public, vestiare, spatii tehnice, alimentatie publica, zona de birouri, foaiere si o sala de fitness. Va mai fi construita o cladire secundara (C2), care va deservi functiunilor de depozitare, grupuri sanitare si spatii tehnice la subsol, precum si 5 ansamble de bazine exterioare (cu o suprafata totala de peste 3.000 mp), un punct de alimentatie publica cu grupuri sanitare aferente, un bar cu servire din apa, dusuri exterioare, platforme din dale din piatra si tip deck pentru plaja, numeroase zone verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apa termala si un ponton pentru plaja pe malul Crisului Repede.
Accesul in gradina termala se va face din str. Alexandru Cazaban, pe latura sudica. Unde va fi amenajata si o parcare cu 147 de locuri.
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2025!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 188 (Ianuarie-Februarie 2025)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
Arduro
GEWISS
MAKITA
KADRA
SSAB
SIGM
Eco Garden Construct
noark
VEGO
ELECTROGRUP
AED
theda mar
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
EDIT-Structural
concelex
Acvatot 2019
CDS
MCA
EURO BUILD
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinaTamplarie Aluminiu.ro Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<