Agenda Constructiilor
Marti, 26 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - PMB: Cladirile primariei pot fi consolidate prin concesiune de lucrari publice
PMB: Cladirile primariei pot fi consolidate prin concesiune de lucrari publice
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 10 Feb 2023 11:05
Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu propune ca in cazul cladirilor cu risc seismic aflate in patrimoniul municipalitatii si care nu pot fi utilizate in scop administrativ sa se recurga la concesiune de lucrari publice.
Operatori privati ar urma sa le consolideze si sa le reintroduca in circuitul civil.
"Pentru a grabi consolidarea cladirilor cu risc seismic care se afla in patrimoniul municipalitatii si care nu pot la final de restaurare sa aduca vreun beneficiu administratiei, nu pot fi utilizate pentru o cladire administrativa, acestea pot fi date in concesiune pentru operatori privati, care pe banii lor sa le consolideze si apoi sa reintroduca in circuitul civil, in functie de destinatia respectiva. Municipalitatea castiga de doua ori: odata pentru ca nu investeste bani in cladirea respectiva si isi atinge scopul, consolidarea, si doi - redeventa care se poate primi de pe urma acestei concesiuni de lucrari publice. Pentru a vedea daca o asemenea concesiune este, in primul rand, viabila si piata privata doreste sa intervina intr-un asemenea proces, trebuie gandit un proiect-pilot initial, prin care sa vedem care este apetitul pietei in acest tip de investitii", a declarat viceprimarul.
El a mentionat ca a semnat miercuri un acord de principiu, astfel incat municipalitatea sa isi dea acordul in vederea consolidarii pentru toate imobilele in care detine cote parti.
"Ca premiera, astazi am semnat un acord de principiu, prin care i-am solicitat directorului AFI ca in toate imobilele unde noi avem cote parti, indiferent cat de mici sunt, sa dam acordul de principiu asociatiei de proprietari sau colocatarilor pentru consolidare, ca sa nu mai astepte dupa noi pentru un acord, sa-l dam de drept", a explicat Bujduveanu.
Viceprimarul a pledat si pentru varianta exproprierilor in situatiile in care exista coproprietari care nu vor sa isi dea acordul in vederea consolidarii.
"Daca exista cladiri care nu se pot reabilita din cauza blocajelor pe care le creeaza anumite persoane care nu doresc consolidarea pe diferite considerente, atunci aceste blocaje trebuie depasite, in limitele legii, si avem instrumentul exproprierilor pe care l-am putea folosi. Hanul Solacolu l-am expropriat tocmai in ideea de a-l consolida si de a-l restaura si pune in siguranta - un exemplu concret", a mentionat el.
Stelian Bujduveanu a anuntat ca se reiau lucrarile de consolidare pentru zece imobile din Bucuresti, iar alte 16 cladiri vor intra in lucru etapizat, din aceasta primavara.
"Unul din principalele obiective pentru care Partidul National Liberal Bucuresti a solicitat primarului general, pe 27 ianuarie 2023, solutii imediate este consolidarea cladirilor cu risc seismic. Pe 30 ianuarie 2023, la scurt timp dupa acest demers, am solicitat Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) sa grabeasca procesul de punere in siguranta a cladirilor cu risc seismic. Astazi am fost si in teren, insotit de domnul Razvan Munteanu, directorul AMCCRS", a scris viceprimarul.
Cele zece imobile de locuit si cladiri administrative la care se vor relua lucrarile in primavara sunt situate in centrul Capitalei.
La trei cladiri situate pe Bd. M. Kogalniceanu 30, Calea Victoriei 22 - 24 si Strada Pictor Stefan Luchian, lucrarile sunt finalizate in proportie de 10% si vor fi reluate procedurile de proiectare si executie.
La patru cladiri situate pe strazile Biserica Enei 14; Blanari 2; Stirbei Voda 20; Vanatori 17, lucrarile sunt finalizate in proportie de 70%. Pentru acestea se vor organiza, in scurt timp, proceduri de atribuire a contractelor de continuare a lucrarilor.
La cladirea situata pe Strada Franceza nr. 30, lucrarile sunt finalizate in proportie de 95%. Imobilul va fi receptionat chiar din aceasta primavara.
Cladirile situate pe strazile Blanari 6, 8, 10 si Spatarului 36 au fost finalizate si sunt in faza de receptie.
Totodata, 16 imobile de locuit si cladiri administrative cu risc seismic vor intra in executie, etapizat, in anul 2023:
12 cladiri sunt in faza avansata de proiectare, printre care cele situate pe Calea Mosilor 82, Mihai Voda 13, Str. Dianei 2, Str. Franceza 32, Str. Schitu Magureanu 3, Str. Baltagului 17; pentru trei cladiri au fost emise autorizatii de construire - Calea Victoriei 101A si B, Carol I 63, B-dul N. Balcescu 32-34, iar pentru cladirea din Str. Boteanu 3A-3B s-a intrat in stadiu de licitatie. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
theda mar
viarom
FRONTALE
Ubitech
BALTIC
rigips
ERBASU CONSTRUCT
noark
CDS
grundfos
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica