ROCA: Artesana a inceput constructia noii fabrici de 5 milioane euro, din Galati |
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 15 Apr 2021 08:25 |
Artesana, cel mai mare producator de lactate artizanale si unicul producator de lactate integrale si neomogenizate din Romania, a inceput constructia noii fabrici care va permite triplarea productiei, incepand cu luna aprilie a anului viitor. Noua fabrica va fi dotata cu echipamente moderne de productie, de la linii automatizate de procesare a laptelui, pana la etichetare si ambalarea finala. Astfel, numarul total al angajatilor Artesana va creste pana la aproximativ 100 de persoane, in acelasi ritm cu cresterea graduala a productiei estimata sa ajunga la capacitate maxima la finalul anului 2022.
Investitia totala in noua fabrica de productie se ridica la peste 5 milioane de euro si a fost posibila prin vanzarea a 20% din actiuni catre compania de private equity, ROCA Investments, printr-o finantare bancara si prin grantul nerambursabil obtinut prin schema de ajutor de stat nr. 807/ 2014, in valoare de aproximativ 2,3 milioane euro, si Acesta va contribui semnificativ la succesul proiectului si la respectarea etapelor prevazute in planul de afaceri pentru constructia noii fabrici. In obtinerea grantului nerambursabil, Artesana a colaborat cu echipa Noerr, specializata in consultanta pentru obtinerea ajutoare de stat.
Noua fabrica Artesana va fi construita langa cea existenta, va avea o suprafata totala de 30100mp, din care suprafata de productie va ocupa circa 2350 mp si va asigura o capacitate suplimentara de productie de aproximativ 40 tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult fata de productia actuala.
”Constructia noii fabrici reprezinta un moment extrem de important, care marcheaza o noua etapa in dezvoltarea Artesana. In ultimii ani, am simtit o crestere a interesului consumatorilor pentru produsele lactate premium si ne doream sa putem raspunde cererii tot mai mari din piata. Extinderea capacitatii de productie exista in planurile noastre de dezvoltare inca de acum 3 ani. Credem insa ca acum este momentul pentru aceasta investitie, bazandu-ne pe parteneriatul solid cu ROCA Investments, care depaseste dimensiunea financiara si implica know-how si pasiune - alaturi de ei putem sa acceleram scalarea companiei si sa amplificam potentialul brandului nostru., a declarat Daniel Donici, co-fondator Artesana.
”Pentru noi este important sa ducem misiunea Artesana la un alt nivel, iar noua fabrica de productie ne va ajuta in acest sens, si anume sa punem pe mesele cat mai multor familii lactate artizanale care ofera garantia unui produs autentic, de calitate. Procesarea laptelui este elementul care face diferenta intre lactatele artizanale si cele industriale. In Artesana, laptele este supus unui proces minim de prelucrare si unor interventii termice si tehnologice de scurta durata. Folosim doar lapte integral pe care il pasteurizam la temperatura joasa si pe care nu il omogenizam, ceea ce duce la formarea unui dop natural de smantana, care se ridica la suprafata. Procesarea artizanala garanteaza pastrarea calitatilor nutritionale ale laptelui, continutul bogat in calciu, proteine, vitamine si acizi grasi. Consumatorul final simte acest lucru in gustul bogat si consistent al laptelui, iaurturilor si branzeturilor noastre”, a declarat Alina Donici, co-fondator Artesana.
Pe langa zona de productie, noua constructie a fost proiectata sa incorporeze spatii extinse de birouri, mai multe sali de intalniri si de evenimente, precum si un mini-atelier artizanal destinat activitatilor de team building unde grupurile de participanti vor invata sa produca lactate artizanale in cantitati mici, sub indrumarea specialistilor Artesana.
Artesana a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de aproximativ 3,7 mil. euro, in crestere cu 21% fata de anul anterior, si si-a extins distributia in peste 700 de magazine din retailul modern, precum si in lanturi locale si bacanii specializate.
Noua fabrica de productie Artesana face parte din planul de dezvoltare a Companiei pentru urmatorii 5 ani, care mai cuprinde diversificarea portofoliului de produse si deschiderea catre piete externe de desfacere.
|