Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SYNERGY va construi cu 75 milioane lei un parc fotovoltaic de 20 MW in Brasov
SYNERGY va construi cu 75 milioane lei un parc fotovoltaic de 20 MW in Brasov
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 15 Dec 2023 11:14
Synergy Construct a fost desemnata antreprenor general al lucrarilor de constructie a unui parc fotovoltaic de 20 MW ce va fi dezvoltat in cartierul Stupini din Brasov, pe o suprafata de 22 de hectare. Din echipa de proiect mai fac parte companiile Else Enerji Anonim Sirketi - tert, precum si Graphein Topo, ZOORK si Eds Electric - subcontractanti. Durata de implementare este de 120 de zile, din care 30 de zile etapa de proiectare si 90 de zile executia lucrarilor. Valoarea acestei investitii este de 75 de milioane de lei (fara TVA), o parte din fonduri fiind asigurate prin finantare nerambursabila, prin Programul Operational Infrastructura Mare.
"Parcul fotovoltaic pe care il construim la Stupini, care va asigura 90% din consumul de energie public, reprezinta unul dinte primele proiecte ale autoritatilor publice locale, la nivel european, de producerea de energie verde. Am facut pasi importanti in a transforma orasul nostru intr-unul prietenos cu mediul, iar in ultimii ani am reusit sa demaram si sa implementam o serie de proiecte pentru ca Brasovul sa devina un oras sustenabil. In 2021 ne-am asumat o tinta ambitioasa: pana in 2030, sa reducem emisiile de dioxid de carbon cu 55%, iar pana in 2050 sa atingem neutralitatea climatica. Cu siguranta suntem pe drumul cel bun si fiecare pas pe care il facem inseamna o crestere a calitatii vietii brasovenilor", a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Brasov.
 
 
Potrivit administratiei locale, punerea in functiune a parcului fotovoltaic va acoperi 89,72% din necesarul de energie electrica pentru cele 21 de colegii si licee, 16 scoli gimnaziale, 29 gradinite, 8 crese, institutiile de cultura, primarie si serviciile publice din subordinea Consiliului Local, centrale si puncte termice, piete, parcari multietajate, baze sportive, sistemul de iluminat public si sistemul de semaforizare din oras, energia electrica necesara domeniului schiabil (sistemele de producere a zapezii artificiale, cele de pompare etc.). La acestea se adauga si programul municipalitatii de dotare a 27 de unitati de invatamant cu panouri fotovoltaice, pentru care s-a solicitat finantare.
La licitatia de executie a parcului fotovoltaic au mai fost depuse alte doua oferte, de catre urmatorii operatori economici:
  • Visual Fan (lider) - TQM Services - Waldevar Energy - Optimum Solar Zrt;
  • Electro-Alfa International (lider) - Fondator Energy SDN. BHD - General ME.EL Electrico.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Ubitech
konsent
siniat
MAKITA
CDS
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
concelex
EDIT-Structural
ness project
theda mar
noark
leviatan
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander