Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Trei oferte au fost depuse pentru modernizarea Palatului de Justitie Cluj
Trei oferte au fost depuse pentru modernizarea Palatului de Justitie Cluj
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 02 Apr 2024 13:42
Trei asocieri de companii au depus oferte de participare la licitatia pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a cladirii Palatului de Justitie Cluj, situat pe str. Piata Stefan cel Mare nr. 1, din Cluj-Napoca. Valoarea estimata a lucrarilor de proiectare si executie este de 353,45 milioane de lei, iar durata de implementare este stabilita la 36 de luni.
Constructia existenta este alcatuita din trei tronsoane, cu regim de inaltime diferit: P (Parter)/ S+P+1E/ P+2E/ S+P+2E/ S+P+2E+M/ P+3E/ S+P+3E si o suprafata desfasurata totala de 23.605 mp.
Proiectant general este compania Popp & Asociatii, proiectant de specialitate - Architecture & Art Studio, ambele din Bucuresti, iar societatea Geocam Test & Drill, din Cluj-Napoca, a elaborat studiul geotehnic.
Cele trei asocieri de companii interesate de adjudecarea acestui contract sunt:
  1. Asocierea Mis Grup (lider) - Aqua Serv - KESZ Constructii Romania - SDC Proiect - KESZ Epito Zrt, cu subcontractantii M&M Design, Idea Install, Columna Consult, M Install si SDC Consulting Engineers;
  2. Asocierea Bog'Art (lider) - Athenaeum Construct - Popp & Asociatii, ACI Cluj - UTI Construction and Facility Management - Electroproiect, avand ca subcontractant compania Schindler Romania;
  3. Asocierea Constructii Erbasu (lider) - Concelex - Cubicon Invest - Euras, cu subcontractantii Sion Solution, Coneco Romania, CSP Proiect Line si Schindler Romania.
 
Cele 3 oferte se afla in etapa de valuare financiara si tehnica, ce are termen-limita stabilit la 30 august 2024.
Contractul va fi atribuit cu clauza suspensiva, in sensul ca semnarea acestuia este conditionata de alocarea creditelor bugetare cu aceasta destinatie, semnarea contractului facandu-se cu respectarea dispozitiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice.
 
 
Conform Caietului de sarcini, vor fi realizate lucrari de desfacere a peretilor existenti si realizarea unora noi, modificarea dimensionala/ umplerea/ deschiderea unor noi goluri pentru ferestre si usi, reamenajarea zonelor de acces in cladire, realizarea unor noi scari de circulatie interioare, montarea unor instalatii suplimentare de lifturi, schimbarea de destinatie a zonei de Penitenciar in zona de Birouri, refacerea integrala a acoperisului, reamenajarea curtilor interioare, precum si demolarea extinderilor ulterioare constructiei initiale, cu regim de inaltime P (Parter).
Totodata, este necesara realizarea tuturor masurilor de siguranta la incendiu, pentru intreg ansamblul, iar din punct de vedere energetic si al sustenabilitatii, se impune realizarea unui audit energetic, in urma caruia sa fie luate masuri de reducere a consumului de energie. In plus, este necesara restaurarea si conservarea componentelor artistice si readucerea cladirii la forma si volumetria initiale, recuperarea imaginii originale, avand in vedere faptul ca ansamblul a fost construit intre anii 1900-1902 si reprezinta o etapa deosebit de importanta a patrimoniului arhitectural istoric al orasului.
Pe langa aceste lucrari, tema de arhitectura propune constructii noi amplasate in curtile interioare 4 si 5. In curtea 3 sunt propuse panouri fotovoltaice, care se vor monta pe acoperisul copertinelor noi.
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
rigips
quadratum
siniat
Acvatot 2019
ness project
MAKITA
noark
viarom
strabag nivel 1
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
concelex
konsent
Ubitech
CDS
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander