UBITECH Constructii a inceput lucrarile la noul Spital Regional de Urgenta din Cluj |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Mai 2024 16:54 |
Compania Ubitech Constructii a inceput lucrarile la Spitalul Regional de Urgenta (SRU) Cluj, inaugurate cu ocazia desfasurarii ceremoniei de spargere a solului, ce a avut loc pe 18 mai 2024, pe amplasamentul spitalului, in prezenta mai multor oficiali de stat. In prima etapa a proiectului, constructorul va realiza lucrari de organizare de santier, excavare grosiera a pamantului, devierea retelelor de utilitati si amenajarea cailor temporare de acces, construirea unei incinte etanse de pereti mulati, ziduri de sprijin din piloti forati, precum si lucrari pregatitoare pentru extinderea organizarii de santier in etapa a doua a proiectului, care urmeaza sa fie scoasa la licitatie, pentru constructia propriu-zisa a spitalului.
Din echipa de proiect mai fac parte, ca subcontractanti, companiile Electroplus, Emgaz Construct si Terratest Geotehnic SA. Valoarea contractului de lucrari pentru Pachetul 1 este de 52,27 milioane de lei (fara TVA).
"Noi suntem aici sa facem treaba. Pana acum, am fost implicati in proiecte de infrastructura critica, iar prin profesionalismul echipei am reusit sa ne incadram in termene si pe alocuri chiar sa le devansam. Suntem incarcati de responsabilitatea acestui proiect si va asigur ca atat eu, cat si echipa noastra, dincolo de obligatia profesionala si obligatiile contractuale, suntem insufletiti si de importanta participarii in proiecte despre care sa le povestim si nepotilor nostri. Ubitech, ca parte a Leviatan Group, crede in tehnologie, iar pe aceasta cale vreau sa felicit ANDIS pentru ca licitatia si cerintele pentru aceasta licitatie in constructii a avut cerinte dintre cele mai moderne din punct de vedere al implementarii standardului BIM in constructii. Noi am pus deja platforma la punct si sunt sigur ca, prin intermediul acestor tehnologii moderne, vom putea livra performanta ceruta. Sa avem parte cu totii de sanatate", a declarat Catalin Podaru, CEO Leviatan Group.
Supervizarea lucrarilor este asigurata de asocierea Venturo Investment (lider) - Koltek Musavirlik - Darcom Energy Solutions, pe intreaga perioada de dezvoltare a SRU Cluj (Pachetele 1 si 2) valoarea contractului de consultanta fiind de 25,25 milioane de lei (fara TVA).
Constructia urmeaza sa se realizeze intre comuna Floresti si Municipiul Cluj-Napoca, pe locul unei unitati militare, in prezent dezafectata. Lucrarile de proiectare au fost realizate de asocierea italo-romana 3TI Progetti Italia - Ingineria Integrata SpA, Aduro Impex, ATI Project. De asemenea, cele 4 companii vor mai asigura 60 de luni de asistenta tehnica (inclusiv pe perioada executiei lucrarilor de constructie) si alte 60 de luni perioada de notificare a defectelor (garantia lucrarilor). Bugetul pentru lucrarile de proiectare si asistenta tehnica este de aproximativ 10 milioane de euro.
In calitate de reprezentant al asociatilor care s-au ocupat de proiectare, Cezar Serban, Manager General al Aduro, a evidentiat colaborarea stransa si coordonarea eficienta dintre Aduro, 3TI Progetti si ATI Project, subliniind rolul esential pe care acestia l-au jucat in indeplinirea standardelor de excelenta si inovatie pentru acest centru medical de ultima generatie. "Participarea noastra la acest proiect nu ar fi fost posibila fara sprijinul si dedicarea echipei de profesionisti pe care am avut onoarea sa o conduc. Proiectul promite sa devina un punct de referinta in ingrijirea medicala de urgenta, dotat cu facilitati de varf si tehnologie avansata, destinat sa serveasca nevoile medicale ale intregii regiuni", a subliniat Cezar Serban in discursul sau de la ceremonia de incepere a lucrarilor.
La finalizare, SRU Cluj va avea o suprafata construita totala de 184.013 mp, din care 176.638 cladirea principala, structurata pe 8 niveluri (S+P+5E+E6-tehnic) si heliport, cu 850 de paturi. Suprafata terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 3,35 miliarde lei, iar finantarea va fi asigurata, in principal, de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, cu 2 miliarde de lei (dintre care 1,64 miliarde lei contributie nationala si 350 de milioane lei fonduri europene), precum si printr-un credit de 1,525 miliarde de lei de la Banca Europeana de Investitii (BEI).
"Acum se construiesc spitale nu doar cu multa viteza, dar si de foarte buna calitate. Avem, practic, 20 de spitale in PNRR, care se afla in constructie sau constructia va incepe intr-o perioada imediata. Lucrurile se intampla in Romania, iar calitatea asistentei medicale se va imbunatati vizibil. Construim pentru comunitatile si concetatenii nostri, cu responsabilitate si profesionalism, pentru a raspunde nevoilor cetatenilor”, a declarat Alexandru Rafila, Ministrul Sanatatii.
|