Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - UNITY Park: Peste 20 milioane euro pentru faza a II-a a proiectului de modernizare
UNITY Park: Peste 20 milioane euro pentru faza a II-a a proiectului de modernizare
Info-Santiere Publicat de AG&F 23 Nov 2023 12:12
Genesis Property anunta finalizarea lucrarilor la Faza II a proiectului YunityPark – o premiera in peisajul imobiliar romanesc si unul dintre cele mai inovatoare parcuri de birouri din Romania. 
Faza II a proiectului presupus o investitie de 20 de milioane de euro si dispune de o padure urbana de 1.000 de metri patrati ce contribuie la absorbtia a peste 5 tone de CO2 anual, un amfiteatru in aer liber, cu o capacitate de 1.500 de persoane, 2.000 de metri de alei pietonale si promenada etajata, oglinzi de apa in trepte, spatii creative pentru intalniri, arhitectura fluida si design biofilic ce transpun nevoia omului de integrare cu natura.
Facilitatile pe care Yunity Park le pune la dispozitie reprezinta o schimbare de paradigma a felului in care oamenii se raporteaza la viata de birou, in special intr-o lume post-pandemica in care calitatea vietii este extrem de importanta, iar echilibrul intre viata profesionala si cea personala este un factor major prin care se decide alegerea unui loc de munca. 
Liviu Tudor, presedintele Genesis Property, a declarat: „Yunity Park marcheaza inceputul unei noi ere in designul spatiilor de lucru. Nu este vorba doar despre un birou traditional, ci despre crearea unui spatiu public, special conceput ca o extensie sustenabila a mediului de lucru. Vrem sa rescriem felul in care muncim, sa schimbam paradigma spatiilor de lucru, iar Yunity Park este un model pentru viitor, punand accent pe responsabilitatea ecologica, flexibilitatea aranjamentelor de lucru si eficienta de cost”.
 
 
Pe langa aceste elemente gandite in special pentru bunastarea oamenilor, infrastructura proiectului include si componente proiectate pentru a reduce costurile utilitatilor pentru zonele comune, ceea ce va aduce beneficii financiare directe companiilor chiriase. Printre acestea, cele mai importante sunt un bazin de retentie a apelor pluviale care asigura irigarea intregului parc, sisteme inteligente si eficiente energetic LED pentru iluminatul nocturn si o retea de peste 1.000 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperisul cladirilor din campus. Aceste panouri produc 12% din consumul de energie al intregului parc, iar din luna februarie 2023 si pana astazi, cantitatea de CO₂ redusa este de 317 tone, au fost salvati 17.196 de copaci si a fost redusa o cantitate de carbune de 128 tone.  
"Acest parc nu este doar un spatiu verde, ci o structura complexa, echivalenta cu o investitie in doua cladiri de birouri. Pe langa padurea urbana, am integrat 4.000 de metri patrati de panouri fotovoltaice, care produc mai mult decat necesarul de energie pentru intretinerea spatiilor verzi. In contextul actual, _companiile cauta solutii pentru a reduce costurile si suprafata birourilor inchiriate, insa mentinand un nivel inalt de productivitate si de calitate a spatiilor. Yunity Park raspunde acestor nevoi, stabilind un nou standard in industria imobiliara”, adauga Liviu Tudor. 
Investitia totala in transformarea Yunity Park va depasi 50 milioane Euro, cu termenul de livrare final in Q3, 2024. 
Genesis Property este primul dezvoltator imobiliar din Romania care s-a alaturat aliantei UN Global Compact. Cladirile din portofoliu sunt certificate BREEAM Very Good din 2013 si sunt in proces de obtinere a certificarii BREEAM Outstanding. Yunity Park ajunge sa indeplineasca inca din acest an criteriile nZEB. Mai mult, toate cele sapte cladiri din Yunity Park vor avea IMMUNE Building Standard™ – Resilient, cu 5 stele din 5, reflectand angajamentul Genesis Property pentru un mediu sanatos de lucru si de viata urbana.
"La Genesis Property, ne angajam sa construim nu doar cladiri, ci comunitati sustenabile si inovatoare. Yunity Park este punctul culminant al acestei viziuni, demonstrand angajamentul nostru fata de un viitor in care spatiile de lucru sunt in armonie cu mediul si nevoile umane”, a declarat Liviu Tudor.
 
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
SIGM
concelex
ness project
theda mar
strabag nivel 1
viarom
CDS
quadratum
MAKITA
siniat
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
Acvatot 2019
konsent
Ubitech
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
EDIT-Structural

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander