Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Info-Santiere - USV Iasi a lansat AGRITECH, proiect de 25 milioane euro, pentru invatamantul dual
USV Iasi a lansat AGRITECH, proiect de 25 milioane euro, pentru invatamantul dual
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 24 Nov 2023 13:59
Universitatea de Stiintele Vietii (USV) "Ion Ionescu de la Brad" Iasi a lansat proiectul "Construire infrastructura pentru invatamant dual - AGRITECH", ce va fi implementat printr-o investitie de 25 milioane de euro, in parteneriat cu Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", din Iasi (TUIASI).
"Va fi un nou campus, o constructie frumoasa care speram noi va atrage cat mai multi elevi. Deocamdata nu au fost elaborate planurile de incadrat pentru nivelul de licenta. Deja suntem in faza in care lansam proiectul de sarcini pentru studiul de fezabilitate. Termenul limita este anul 2026. Scopul este cel de a pregatit elevi, studenti, cadre didactice pentru a lucra in cadrul invatamantului dual. Acesta presupune o colaborare foarte stransa intre mediul academic si mediul economic, pregatirea elevilor sa se specializeze in anumite directii, iar mediul academic va asigura pregatirea acestora", a transmis prof. univ. dr. ing. Gerard Jitareanu, Rectorul USV Iasi.
Proiectul presupune constructia, la Ezareni, pe terenul USV Iasi, a unui complex integrat pentru imbinarea activitatilor teoretice cu cele practice. Potrivit lui Gerard Jitareanu, sunt 100 de hectare pentru constructii, hale si microproductie si 107 hectare teren agricol pentru practica, experimente in camp, pe suprafata fermei. Campusul va cuprinde un camin studentesc cu o capacitate de aproximativ 140 de locuri, distribuite in 70 de camere, o cladire multifunctionala, care include cantina pentru aproximativ 200 de persoane, sali de curs, cabinet medical, birouri pentru personal, o sala de sport de dimensiune medie, cu o capacitate in tribuna de 100 de locuri, o cladire pentru receptia produselor, care va include si un laborator de analiza. Intr-o alta cladire vor fi dezvoltate cinci ateliere de practica, pentru specialitati agricole, iar o alta cladire le va fi destinata elevilor care fac practica in specialitatile sisteme industriale avansate, mecanica smart, inginerie chimica si design industrial si inginerie civila, arhitectura si prospectiuni terestre.
"Proiectul este o reconfirmare a parteneriatului solid dintre cele doua universitati si le confera elevilor de liceu motivarile sa aleaga o universitate. Sper ca finantarile sa vina in ritmul programat si poate in anul 2026 sa ne apropiem de final", a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul TUIASI.
Alaturi de cele doua universitati, din proiectul AGRITECH mai fac parte Liceul Tehnologic Agricol "Olga Sturdza" din Miroslava, Colegiul "Vasile Lovinescu" din Falticeni, Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara "Vasile Adamachi" din Iasi, Colegiul Tehnic "Ion Creanga" din Targu Neamt, Colegiul Tehnic "Mihail Sturdza", administratiile locale din municipiile Iasi si Falticeni, orasul Targu-Neamt si comuna Miroslava, precum si companiile Interagroaliment, Agritehnica Service, Agropan Impex, Dicor Land si Ram.
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
concelex
leviatan
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
noark
viarom
theda mar
MAKITA
FRONTALE
CDS
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander