Agenda Constructiilor
Luni, 20 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - APAVITAL continua proiectele de extindere a retelelor de apa si canalizare din Iasi
APAVITAL continua proiectele de extindere a retelelor de apa si canalizare din Iasi
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 29 Apr 2022 06:33
ApaVital, operatorul regional al retelelor de apa si canalizare din judetul Iasi, a alocat fonduri proprii de 31,65 milioane de lei din bugetul de investitii pentru anul 2022, pentru continuarea lucrarilor de extindere si reabilitare a retelelor de apa si canalizare, dar si pentru demararea unor proiecte noi. Va fi continuata, astfel, extinderea retelelor de alimentare cu apa si/sau canalizare in localitatile Macaresti (Prisacani), Tibanesti, Vladeni, comuna Holboca, Costesti-Giurgesti, comuna Al. I. Cuza, Timisesti, Blagesti (Pascani), Tomesti, Harlau, Malaiesti, Grozesti, Tiganasi, Costesti, Horpaz (Miroslava), precum si reabilitarea unor retele existente deja si extinderea retelei de alimentare cu apa si canalizare in mai multe zone ale municipiului Iasi. De asemenea, au fost alocate fonduri proprii pentru startul unor proiecte noi, in localitatile Stolniceni-Prajescu, Chiperesti (Tutora), Deleni, Baltati-Belcesti, Radeni, Valea Lupului, Tiganasi, Butea, Miclauseni, Baiceni (Cucuteni) si altele.
De asemenea, compania continua implementarea Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Iasi in perioada 2014-2020, cu o valoare totala de aproape 428 milioane de euro si finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Contractul de finantare a fost semnat in februarie 2021, iar investitiile prevad in principal alimentarea cu apa a aglomerarilor care fac parte din proiect, realizarea de aductiuni, constructia de rezervoare, precum si de retele de canalizare si statii de epurare.
 
 
"Lucrarile finantate se vor realiza prin intermediul contractelor de lucrari, diferentiate in 13 contracte. Au fost demarate procedurile de licitatie pentru 7 contracte de lucrari si 4 contracte de furnizare si sunt in curs de finalizare toate documentatiile de atribuire ale contractelor, in vederea publicarii in Sistemul Electronic de Achizitii Publice", a declarat dr. ing. Mihail Dorus, directorul general al companiei Apavital SA.
Potrivit datelor ApaVital, se vor realiza 294 km aductiune, din care 38 km reprezinta reabilitari, 23 de gospodarii de apa, 43 de rezervoare noi, 50 de statii de pompare noi, 340 km de retea de distributie si 23 sisteme SCADA locale. In ceea ce priveste investitiile in colectarea si tratarea apei uzate, se vor realiza 4 statii de epurare noi cu capacitate de circa 12.600 LE si o alta va fi reabilitata (prin demolare si construirea uneia noi, cu capacitate de circa 8.800 LE), o instalatie de uscare si incinerare namol, 362 de statii de pompare; 230 km conducte de refulare, 549 km de retea de canalizare gravitationala si 5 sisteme SCADA locale.
 
Crestere preliminara de 20% a cifrei de afaceri din 2021
Cifra de afaceri inregistrata de Apavital SA in anul 2020 a fost de 188 milioane de lei, iar pentru anul 2021 este preliminata o cifra de afaceri de 225,5 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 20%, comparativ cu anul precedent. Conform prevederilor bugetului de venituri si cheltuieli, in 2022 compania ar urma sa ajunga la o cifra de afaceri de 277 milioane de lei, iar pentru 2023, valoarea estimata a acesteia este de 336,4 milioane de lei.
"Strategia de dezvoltare a societatii pe termen mediu include continuarea procesului de modernizare, retehnologizare, reabilitare si reconfigurare a obiectivelor aflate in administrare, cu scopul cresterii eficientei sistemului de distributie/ epurare in conditii de siguranta privind sanatatea populatiei si protectia mediului. De asemenea, avem in plan continuarea procesului de extindere a ariei de acoperire a serviciilor de alimentare cu apa si a celor de canalizare atat la nivel national, cat si la nivel international. Alte obiective sunt reprezentate de cresterea permanenta a investitiilor in infrastructura, prin accesarea de noi oportunitati de finantare din fonduri structurale si de coeziune, respectiv prin accelerarea proiectelor existente, dar si de accelerarea proiectelor de gestionare a pierderilor de apa, prin implementarea sistemelor avansate de management al pierderilor", a precizat dr. ing. Mihail Dorus.
***
ApaVital SA Iasi este operator regional pentru retelele de alimentare cu apa si de canalizare din judetul Iasi, municipiul Pascani, orasele Targu Frumos, Harlau si Podu Iloaiei, precum si din alte 60 de comune din judetul Iasi. Reteaua aflata in exploatarea companiei include peste 3.000 km de conducte de apa potabila si aproape 1.000 km de sistem de canalizare, precum si o retea complexa de statii de tratare si epurare a apelor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
MAKITA
ness project
Acvatot 2019
noark
strabag nivel 1
rigips
viarom
EDIT-Structural
siniat
quadratum
CDS
theda mar
concelex
CONCEPT STRUCTURE
konsent
ERBASU CONSTRUCT
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander